فعال اصلاح‌طلب: بسیاری از مشکلات از دولت‌های قبل به رئیسی رسیده است

غلامرضا ظریفیان، فعال اصلاح‌طلب و معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات از یک نظر در میان اصلاح‌طلبان منحصربه‌فرد است. او در گفت‌وگویی با نامه‌نیوز، نکاتی مثبت هم در مورد دولت یک ساله سید ابراهیم رئیسی گفته است. در حالی که اصلاح‌طلبان جز نکات منفی و سیاه نمایی از عملکرد و اقدامات رئیسی، نکته‌ای در مورد این دولت نمی‌گویند و حتی فراتر از این نگاه سیاه و تک بعدی، بعضاً زبان به فحاشی به دولت رئیسی باز کرده‌اند و اسم آن را نقد می‌گذارند! با این حال ظریفیان که در دولت خاتمی معاون وزیر علوم بود، تلاش کرده چشمش را روی نکات مثبت دولت رئیسی نبندد. گرچه نقد‌هایی پیرامون برخی سخنانش وجود دارد، اما همین که کوشیده کمی هم به رئیسی حق بدهد، شایسته تقدیر است!
بخش‌هایی از اظهارات ظریفیان را در ادامه بخوانیم:
*نکته مثبت و مهم دولت کنونی این است که به هر حال درگیر کارهاست و در عرصه‌های مختلف حضور دارد. دولت شجاعت‌هایی هم به ویژه در حوزه اقتصادی از خود نشان داد و اقداماتی جسورانه در موضوع اقتصاد انجام داد که همین شجاعت یکی دیگر از نقاط مثبت دولت است. در حوزه کنترل بیماری کرونا و واردات واکسن هم دولت خوب عمل کرد و نمی‌توان زحماتش را نادیده گرفت.
*در عین حال واقعیت این است که دولت با مشکلات اساسی و بنیادین روبه‌رو است. جریان اصولگرا پیش از آنکه دولت روی کار بیاید فضایی ایجاد کرد که اگر آقای رئیسی روی کار بیاید با پرکارترین، پاکدست‌ترین و بهترین دولت بعد از انقلاب مواجه می‌شویم. این فضای خودساخته اصولگرایان کار دولت را سخت‌تر هم کرد، زیرا انتظارات از آقای رئیسی و کابینه‌اش بسیار بالا رفت و طبیعی بود.


*دولت مسبب تمام مشکلات کنونی نیست و بسیاری از مشکلات از دولت‌های قبل به او رسیده است، اما به نظرم می‌شود با به کارگیری مدیران کارآزموده و قوی بخشی از مشکلات را رفع کرد که متأسفانه مدیران دولت کنونی گرچه شاید از نظر شخصی افراد خوبی باشند، اما تجربه و تخصص لازم را ندارند و واقعاً این امکان وجود داشت که با به‌کارگیری مدیران توانمند بخشی از این مشکلات حل شود».
*دولت در حوزه دیپلماسی اقدامات خوبی برای افزایش ارتباط با کشور‌های همسایه انجام داد و مشخصاً مذاکرات با عربستان واقعاً جای تمجید دارد، اما هنوز دولت سیاست نامتوازن را در دستور کار دارد؛ به این معنی که یک سمت دنیا را می‌بیند، اما آن سمت دیگر را نه. لازمه امروزِ دیپلماسی کشور، برقراری ارتباط با تمام کشور‌های مهم دنیاست و نباید سیاست یکجانبه‌گرایی را در پیش بگیریم.