روزنامه جوان
1401/05/23
اربعین با شکوه مهیای برگزاری است
با سپری شدن عاشورای حسینی، لحظهشماریها برای شرکت در مراسم راهپیمایی اربعین امامحسین (ع) و زیارت عتبات عالیات عراق شروع شدهاست. مراسم اربعین امسال در شرایطی قرار است برگزار شود که در دو سال گذشته همهگیری بیماری کرونا مانع حضور بسیاری از مشتاقان شدهبود و به همین دلیل پیشبینی میشود، امسال شاهد افزایش قابلتوجه تعداد زائران باشیم. از سوی دیگر اربعین امسال همزمان با فصل تابستان شده و همین مسئله میتواند باعث مسائلی نوپدید در مراسم راهپیمایی شود. این مسائل موجب شد در گفتگو با یوسف افضلی، دبیر کمیته اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین پیشبینیهای انجام شده و همچنین توصیههای لازم برای برگزاری بهتر مراسم امسال را جویا شویم.یوسف افضلی، دبیر کمیته اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین در خصوص ارزیابیها از تعداد زائران امسال مراسم اربعین از سمت ایران با بیان اینکه وضعیت کرونا اکنون نسبت به سالهای قبل بهتر شده و احتمالاً مردم حضور حداکثری خواهند داشت، تأکید کرد: هر چند نمیتوان رقم دقیقی را پیش بینی کرد، اما سال ۹۸ با زائران کشورهای همسایه ۷/۳ تا ۸/۳ میلیون زائر داشتیم. وی با اشاره به اینکه خیلی از مسئولان پیشبینی ۵ میلیون نفر را مطرح کردهاند، اظهار کرد: با توجه به اینکه وضعیت نسبت به سالهای قبل متفاوت شده، هم هوا گرم است و هم کرونا هنوز کاملاً تمام نشدهاست. به همین دلیل نمیتوان رقم واقعی زائران اربعین امسال را تخمین زد.
دبیر کمیته اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین با تأکید بر اینکه در ستاد اربعین کشور آمادگی برای ورود حداکثری زائران وجود دارد، اظهار داشت: هر چند ما به عنوان کمیته اسکان و تغذیه پیشبینی لازم را کردهایم و ۳ هزار موکب ثبتشده داریم که ۲ هزارو ۵۰۰ موکب برای اربعین ثبتنام کردهاند و بیشتر هم میشوند، با این حال در مجموع توصیه میشود افرادی که بیماریهای زمینهای دارند و افراد خیلی مسن و بچهها وارد این مراسم نشوند تا خدای ناکرده گرمازده نشوند.
وی در خصوص زمان برگزاری مراسم اربعین با بیان اینکه زمان این مراسم رسماً از ۱۰ صفر تا ۲۳ صفر است، خاطر نشان کرد:، چون موکبداران معمولاً روز اربعین جمع میکنند و میروند، در حالی که معمولاً زوار افغانستانی و پاکستانی بعد از اربعین هم میمانند، ما برای سه روز بعد از اربعین هم پیش بینی لازم را انجام داده ایم و از موکبهای توانمند خواسته ایم تا بتوانیم از آنها برای پذیرایی از زوار استفاده کنیم.
افضلی با اشاره به اینکه دمای هوا در زمان اربعین بیش از ۴۰ و ۴۵ درجه تخمین زده میشود، تأکید کرد: ما پیش بینیهای لازم را در این خصوص انجام داده ایم و به موکب داران تأکید کرده ایم آب، یخ، دستگاه یخ ساز، ماشین یخچال دار و وسایل سرمایشی مانند کولر و مهپاش بیاورند. همچنین، چون اکثراً پیش بینی میشود مردم در شب پیاده روی و روز استراحت کنند، توصیه ما این است که موکب داران بیشتر بر اسکان مسقف توجه داشتهباشند. وی در مورد تجهیز کارخانههای آب و یخ برای اربعین خاطر نشان کرد: الان یک کارخانه بسته بندی آب در نجف وجود دارد که آبهای ۲۰۰ سیسی تولید میکند. یک کارخانه در کربلا پیش بینی شده و یک کارخانه هم در سامرا ایجاد میشود. دستگاههای یخ ساز هم از سوی بخش مردمی پیش بینی شده در مرزها مستقر شوند و با کمک وزارت نیرو، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام ان شاءالله دستگاههای یخ ساز در آنجا تولید یخ خواهند داشت تا مردم با مشکل آب و یخ روبهرو نشوند.
دبیر کمیته اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه برنامهریزیها برای بیشتر شدن گیتهای عراقی و ایرانی جهت جلوگیری از معطلشدن مردم در مرزها در حال انجام است، اظهار کرد: با همه تفاسیر در مرز شلمچه و مهران پیش بینی سایه بان نیز شده که اگر مردم معطل شدند در زیر سایه باشند و آفتاب به مردم نتابد تا خدای ناکرده گرمازده نشوند.
وی در خصوص اقدامات انجامشده درباره حمل و نقل زائران گفت: کمیته حمل و نقل در این خصوص در حال فعالیت است و پیشبینی استفاده از وسایل نقلیه عمومی انجام شدهاست. حتی توصیهشده افراد وسایل خود را تا مرز بیاورند؛ ان شاءالله از حمل ونقل ریلی و هوایی نیز از سوی کمیته حمل و نقل استفاده خواهد کرد.
افضلی با توصیهای در خصوص زمان سفر اربعین اظهار کرد: با توجه به اینکه از همین الان ویزا برداشتهشده و سفر آزاد است، مردم زمان سفر را به همان روز اربعین موکول نکنند و توصیه میکنیم قبل از زمان اربعین بروند و برگردند؛ در شرایطی که در سال ۹۸ هم آیت الله سیستانی فتوا داده بودند که زائران میتوانند قبل از اربعین راهپیمایی کنند و ثواب آن را ببرند، مردم سفر را به همان روز اربعین و نزدیک آن موکول نکنند.
وی ادامه داد: توصیه میکنیم زائران دو، سه روزه بیایند و برگردند و نمانند. اینگونه نشود یک دفعه همه از ایران هجوم بیاورند و شلوغ شود و همه بگذارند روز اربعین یا یک روز بعد از اربعین بخواهند بازگردند. از ۱۰ صفر که پیش بینی شده مردم برنامه ریزی کنند که به شلوغی نخورند و در گرما خیلی اذیت نشوند. هر چقدر که شلوغتر باشد گرما بیشتر اذیت میکند.
دبیر کمیته اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه با توجه به موضوع کرونا و همچنین گرمای هوا امسال باید بیشتر نکات بهداشتی رعایت شود، اظهار کرد: چه در بحث غذا و چه وسایلی که قرار است استفاده شود، هم مردم و هم مسئولانی که به زوار آقا امامحسین (ع) میخواهند خدمات بدهند باید حواسشان به مسائل بهداشتی بیشتر باشد.
وی افزود: کمیته بهداشت و درمان و کمیته هلال احمر توصیه نامههایی در خصوص بحثهای بهداشتی و پزشکی دارند که اعلام میکنند و از طریق کمیته رسانه و صدا و سیما به مردم اعلام خواهد شد. همچنین ما پیوست فرهنگی و پزشکی داریم که به موکبها و خادمین اعلام کرده ایم، رعایت کنند. گفته ایم در موکبها به شکل مرتب شست و شو انجام شود، دستها حتماً مرتب شسته شود و همچنین ماسک داشته باشند و وسایل ضدعفونی به شکل کامل همراهشان باشد تا مشکلی پیش نیاید.
افضلی در خصوص لزوم واکسیناسیون کرونا برای سفر اربعین یادآور شد: علاوه بر دو دوز واکسن کرونا باید واکسن یادآور هم تزریق شدهباشد و اگر این واکسنها زده نشدهباشد افراد موقع ثبت نامه در سامانه سماح با مشکل روبهرو خواهند شد و اگر در این سامانه ثبت نام نکردهباشند برای ورود به عراق با مشکل روبهرو میشوند.
وی در خصوص وضعیت امسال موکبها نسبت به سالهای قبل اظهار کرد: با وجود اینکه معمولاً موکبهای ما در سالهای قبل ۲ هزارو ۵۰۰ عدد بودند و امسال حتی به ۳ هزار عدد هم رسیده اند، ولی به نظر با توجه به گرانی اجناس در جهان که هم در عراق و هم در ایران تأثیر خود را گذاشته است، شاید موکب داران آنقدر نتوانند اقلام جمع آوری کنند و خدمات آنچنانی بدهند. به همین دلیل ما توصیه کرده ایم موکبهایی که توانمند هستند با موکبهایی که کمتر میتوانند خدمات بدهند، ترکیب شوند و دو یا چند موکب در کنار هم باشند.
دبیر کمیته اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین در ادامه با توصیه به موکبهای کوچک ایرانی برای اینکه به کمک موکبهای عراقی بروند و با آنها ترکیب شوند تا خدمات بیشتری انجام دهند، خاطر نشان کرد: موکبهای ایرانی نسبت به ۲۰ میلیونی زواری که خدمترسانی میشود حداکثر ۱۰ درصد کمککننده هستند که البته آن هم کمک خوبی است، ولی در ضمن ترکیبشدن کمک بیشتر اتفاق میافتد و ارتباط و وحدتی را که بین دو طرف هست، نشان میدهد، وگرنه از نظر تغذیه بالاخره هیچکس آنجا گرسنه نمیماند و آنقدر آنجا خوب خدماتدهی صورت میپذیرد که انسان در برخی از مواقع متحیر میشود.
سایر اخبار این روزنامه
تیر غیب
حاجقاسم و سردار همدانی سازمان داعش را نابود کردند
منطق ایران در حمایت از مقاومت
صوفی از احتمال کاندیداتوری عارف میگوید
نسخهنویسی الکترونیکی منشیها!
اربعین با شکوه مهیای برگزاری است
نماینده امریکا: هنوز برسر رفع تحریمها توافق نکردهایم!
میگندانیم، اما ارزان نمیکنیم!
بساط تبعیض و توهین را در نشستهای خبری جمع کنید!
زنگ خطر دوومیدانی در قونیه
۱۱ صبح به وقت امالرصاص
آقای ستاره! هیچ چیز بالاتر از ایران نیست
معنویت از دست رفته یک سینمای ناب
روزی که حزبالله به مقاومت و اسلام عزت داد