عصبانیت مدعیان اصلاحات از گزاره «بانیان وضع موجود»

  سرویس سیاسی-
روزنامه آرمان ملی در مطلبی با عنوان «برچسب بانيان وضع موجود!» نوشت: « متأسفانه برچسب بانيان وضع موجود چندي‌است در دايره لغات ادبيات برخي اصولگرايان مشاهده مي‌شود اما هنوز متوجه نيستند گزاره بانيان وضع موجود، گزاره‌اي براي زدن دولت قبل و همچنين اصلاح‌طلبان نيست بلکه گزاره‌اي براي تخريب ساختار مديريتي موجود است. براي مثال وقتي همه اقدام و عمل‌ها در زمينه سياست‌هاي خرد و کلان با مشورت‌پذيري نهادهاي بالادستي صورت پذيرفته است پس گزاره بانيان وضع موجود در اصل تهاجم به سياست‌هاي کلان است. رئيس‌جمهور در قانون اساسي به عنوان دومين مقام رسمي مملکت تعريف شده است قاعدتا دومين مقام رسمي مملکت از حوزه اختيارات وسيعي برخوردار است اما متأسفانه دولت‌هاي مختلف هنوز اين قدرت اجرايي را باور ندارند. متأسفانه پس از انقلاب اسلامي ادبيات مسئوليت‌پذيري نزد برخي مسئولان به دليل تعارفات کلامي ادبياتِ گم‌شده است بر همين اساس نتايج همه اقدام‌ها و عمل‌‌هايي که منافع عمومي را تامين نمي‌کند در نهايت به غير تفويض مي‌شود.»
این در حالی است که بر همگان آشکار شده است وضع کنونی کشور ماحصل 8 سال سیاستگذاری اصلاح‌طلبان و گره زدن همه چیز به برجام است. مدعیان اصلاحات یا همان «بانیان وضع موجود» می‌گویند رئیس‌جمهور اختیار نداشته! و این مغالطه‌ای بیش نیست. آیا مصوبه ارز 4200 تومانی که 18 میلیارد دلار از ذخایر ارزی کشور را بر باد داد یا نساختن مسکن مهر، چاپ پول بدون پشتوانه، استقراض بی‌حد و مرز از بانک مرکزی، حجم گسترده اختلاس و فساد در شرکت‌های دولتی، رهاشدگی بازار ارز و سکه و... خارج از حیطه اختیارات دولت روحانی بود؟
معرفی و تبلیغ برای یک ماده روان­گردان


روزنامه اصلاح‌طلب شرق در شماره دیروز خود به تبلیغ برای یک ماده روان گردان پرداخت. رپورتاژی که این روزنامه برای یک ماده روانگردان خطرناک و قوی رفته است با عنوان «بلای ماشروم» منتشر شده اما در جای جای این گزارش آنچه دیده می‌شود جذابیت آفرینی و ایجاد وسوسه در مخاطب برای امتحان کردن آن است.
نکته قابل تامل آنکه نویسنده گزارش خود به سودای مصرف این روانگردان به شمال کشور سفر کرده است. در ابتدای این گزارش آمده: «از یک ماه پیش قرارها‌ گذاشته شد، برنامه این بود که با یک تیم چند‌نفره برای امتحان‌کردن یک ماده توهم‌زا به اسم ماشروم راهی جنگل‌های گیلان شویم. افرادی که ماشروم را امتحان کرده‌اند، می‌گفتند باید حتما آن را در طبیعت مصرف کنید. یک واسطه، ما را به لیدر گروه معرفی کرد؛ اما برنامه در لحظه آخر لغو شد. چرایش هنوز هم مشخص نیست. متأسفانه[!!] این ماجراجویی به آن صورتی که برنامه‌ریزی شده بود، پیش نرفت؛ اما گزارش متوقف نشد و به شکل دیگری ادامه یافت. در این گزارش پای صحبت چند نفر از مصرف‌کنندگان این نوع قارچ‌های جادویی[!!] خواهیم نشست.»
در بخش دیگری از این گزارش می‌خوانیم: «در طول مدتی که دنبال پیدا‌کردن «مجیک ماشروم» یا قارچ جادویی بودیم، همه افراد از تأثیراتش بر ذهن و خودآگاهی بیشتر می‌گفتند؛ حتی از بعضی از افراد شنیدیم که «چاکرا‌هایت باز می‌شود و به جهان‌بینی می‌رسی»، برخی دیگر هم ما را ارجاع می‌دادند به مقالات علمی‌ و معتقد بودند با خوردن دوز کنترل‌شده‌ای از ماشروم می‌توان افسردگی را درمان کرد. اما با کمی سرچ ساده می‌شد فهمید که ماشروم‌ها جزء دسته سایکدلیک‌ها یا توهم‌زا‌ها هستند و تأثیری شبیه به «ال‌اس‌دی» یا قرص‌های اکس دارند و شما با خوردن آنها دچار توهم‌های شدید و طولانی‌مدت (گاهی تا شش ماه) خواهید شد. البته طرفداران این نوع قارچ‌ها در جواب من که ضرری ندارد؟ می‌گفتند: «نه بابا گیاهیه چه ضرری داره.»
در ادامه این متن آمده است: «نیما 23 سال دارد، دانشجوی معماری است و به واسطه دوستانش تشویق به مصرف ماشروم شده است. او درمورد این تجربه می‌گوید: «قبل از مصرف از مزایای ماشروم زیاد شنیده بودم. دوستانم می‌گفتند با یک بار مصرف ماشروم زندگی‌ات عوض می‌شود و در جدیدی از دنیا به رویت باز خواهد شد، بعضی‌هایشان هم از باز‌شدن چاکراها صحبت می‌کردند، همین شد که بالاخره تصمیم گرفتم امتحانش کنم.»
در پایان این گزارش تنها دو سه جمله بی‌خاصیت مثلا برای تقبیح این ماده روانگردان نوشته شده: «خدا می‌داند چند نفر با رؤیای خودآگاهی، کنترل افکار و ساختن یک زندگی بهتر، جذب مواد سایکدلیک شده‌اند؟ چند نفر ساختن سرزمین رؤیاهایشان را در گرو خوردن ماشروم دیده‌اند؟»
اما بلافاصله پس از این دو سه جمله در سطر پایانی نوشته شده: «به مقصد رسیده‌ایم؛ اما باید اعتراف کرد: «در مسیر پیدا‌کردن تریپ و تورهای ماشروم دیدیم چقدر وسوسه‌برانگیز[!!] است».
عبور موفق دولت رئیسی از پیک تابستان بدون خاموشی
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی طی مطلبی با عنوان «تابستانِ بدون خاموشی چگونه گذشت؟» در روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: «همدلی و همراهی مردم با تلاشگران صنعت برق موجب شده تا مدیریت مصرف انرژی از سوی مشترکان در کنار افزایش بی‌‌سابقه‌‌ ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی، رمز عبور اصلی گذر موفق و بدون خاموشی از پیک تابستان امسال باشد.»
در ادامه این مطلب آمده است: «دولت سیزدهم در حالی فعالیت رسمی خود را از اواخر تابستان سال گذشته آغاز کرده بود که کشور در روزهای اوج مصرف پیک تابستان آن سال به دلیل ناترازی ۱۵ هزار مگاواتی میان تولید و مصرف برق با بروز قطعی و خاموشی در نقاط مختلف روبه‌رو شده و همین امر مشکلات اقتصادی و اجتماعی فراوانی را ایجاد کرده بود. بدین منظور با توجه به حساسیت این موضوع، وزارت نیروی دولت سیزدهم از همان روزهای ابتدایی شروع به کار خود برنامه‌‌ مدون و منسجمی را برای افزایش ظرفیت تولید برق کشور برای کاهش ناترازی یاد شده و بروز قطعی برق در دستور کار قرار داد. براساس برنامه پیش‌‌بینی شده این وزارتخانه مقرر شده است طی چهار سال فعالیت دولت سیزدهم حدود ۳۵ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های کشور افزوده شود که این رقم از طریق ساخت ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی توسط بخش دولتی و خصوصی، ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و ساخت ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه توسط صنایع بزرگ محقق خواهد شد. این میزان افزایش ظرفیت طی سالیان اخیر بی‌‌سابقه بوده و به نوعی با تحقق این مهم شاهد رکوردشکنی در افزایش ظرفیت نیروگاهی کشور خواهیم بود.»
در مطلب مذکور همچنین خاطرنشان شده است: «با توجه به اینکه در حال حاضر حدود ۹۲ درصد انرژی سالانه تولیدی کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی تامین می‌شود؛ از این رو برنامه ۱۵ هزار مگاواتی در نظر گرفته شده برای بخش دولتی و خصوصی از اهمیت دو‌چندانی برخوردار است. بدین منظور با توجه به حساسیت موضوع برنامه فشرده و منسجمی برای دوره اوج بار ۱۴۰۱ در دستور کار صنعت برق قرار گرفت تا واحدهای در نظر گرفته شده برای تامین برق پایدار پیک تابستان امسال در موعد مقرر وارد مدار شده و به کمک شبکه سراسری برق کشور بیاید. تلاش‌‌های صورت گرفته در این بخش موجب شد تا طی کمتر از یک‌سال ۱۷ واحد نیروگاهی به ظرفیت سه هزار و ۲۷ مگاوات در راستای توسعه ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی، کمک به کاهش خاموشی‌‌ها در تابستان سال جاری و افزایش ظرفیت شبکه سراسری برق کشور وارد مدار تولید شود.»
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی افزود: «پروژه‌های سنکرون شده در این بازه زمانی شامل، واحدهای گازی نیروگاه‌های هنگام، پاسارگاد قشم، میانرود، آریان زنجان (دو واحد)، ایران ال‌‌ان‌‌جی (سه واحد)، مهتاب کویر (دو واحد) و شهید باکری بوده است. همچنین در این مدت واحد بخار نیروگاه‌های جهرم، هریس، ارومیه، چابهار، بعثت پارس‌‌جنوبی و غرب‌‌کارون نیز به بهره‌‌برداری رسیده است. همچنین طبق برنامه‌‌ریزی صورت گرفته به زودی با سنکرون واحدهای جدید نیروگاه‌های زاهدان، دوکوهه، عسلویه، راشد تربت‌‌حیدریه، فولاد بوتیا، بعثت پارس‌‌جنوبی، سبلان و فردوسی رکورد افزایش ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور شکسته خواهد شد. از سوی دیگر در این میان پروژه ارتقای توان تولید نیروگاه‌های موجود نیز جزو برنامه‌هایی بود که برای افزایش پایداری شبکه برق کشور در دستور کار قرار گرفت و در پی انجام این طرح حدود ۹۳۵ مگاوات از طریق ارتقای توان عملی واحدهای گازی و سیکل‌‌ترکیبی و ۱۰۰ مگاوات از طریق رفع محدودیت نیروگاه‌های بخاری به ظرفیت تولید برق حرارتی کشور افزوده شد.»
در ادامه این مطلب نیز آمده است: «بر این اساس در راستای پروژه‌های افزایش توان تولید برق برای روزهای اوج مصرف تابستان امسال مجموعا بیش از پنج‌‌هزار و ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده خواهد شد که این میزان رشد ظرفیت در چنین بازه زمانی طی چند دهه گذشته بی‌‌سابقه بوده است. در کل انجام اقدامات صورت گرفته در این بخش موجب شده تا ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور نیز از مرز ۷۲ هزار مگاوات عبور کند. همچنین شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی امسال برای نخستین‌بار بیش از ۹۴ هزار مگاوات برنامه تعمیرات و آماده‌‌‌‌سازی نیروگاه‌های حرارتی را نیز پیش از شروع خردادماه و پیک مصرف برق تابستان به پایان رساند تا رکورد جدیدی را در زمینه تعمیرات نیروگاهی به ثبت برساند. انجام به موقع برنامه‌های تعمیراتی و آماده‌‌‌‌سازی این واحدها موجب شد تا ضریب آمادگی نیروگاه‌های حرارتی کشور از مرز ۹۸ درصد عبور کند.»
تا بوی توافق به مشام مدعیان اصلاحات خورد؛ ریل عوض کردند!
روزنامه اعتماد روز گذشته در مطلبی با عنوان «عدم قطعيت برجام» نوشت: «به‌رغم همه صحبت‌ها، معتقدم به اين سادگي نمي‌توان درباره توافق قريب‌الوقوع سخن گفت. متغيرهايي در فضاي مذاكرات وجود دارد كه ممكن است، مانند امواج دريا مذاكرات را از نقطه‌اي به نقطه ديگري پرتاب كند. يكي از اين متغيرهاي مهم، اجلاس ماه سپتامبر آژانس بين‌المللي انرژي اتمي است كه احتمالات تازه‌اي را ايجاد مي‌كند. ديگري هم انتخابات ماه نوامبر آمریکاست كه فضاي متفاوتي را شكل مي‌دهد.اگر بنا به هر دليلي در گزارش ماه سپتامبر آژانس، گزارشي عليه ايران ارايه شود، هرگونه توافق را به تاخير مي‌اندازد. ضمن اينكه نتيجه انتخابات ماه نوامبر آمریکا و پيروزي هر كدام از احزاب دموكرات يا جمهوري‌خواه در مذاكرات نيز فضاي متفاوتي را در مذاكرات شكل مي‌دهد.»
گفتنی است طیف مدعی اصلاح‌طلبی‌، زمانی که برجام در دولت روحانی امضا شد با حمایت از این خسارت محض به منافع ملی ایران ضربه زدند.