اداره مردمی دولت با اتکا به سیره امام(ره)

گروه سیاسی/ روز گذشته و به مناسبت آغاز هفته دولت، رئیس جمهور و اعضای کابینه با حضور در مرقد مطهر حضرت امام خمینی(ره) با آرمان‌های بنیانگذار انقلاب اسلامی و شهیدان، تجدید میثاق کردند. آیت‌الله رئیسی و اعضای دولت با حضور در مرقد امام خمینی(ره) و با قرائت قرآن و فاتحه، یاد و خاطره رهبر فقید انقلاب اسلامی را گرامی داشتند و سپس با حضور بر مزار شهیدان رجایی، باهنر، بهشتی، شهدای دولت و حادثه هفتم تیر و نیز گلزار شهدای بهشت زهرا(س) به مقام والای شهیدان نیز ادای احترام کردند.
میثاق با امام، میثاق با همه ارزش‌ها
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، آیت‌الله رئیسی پس از زیارت مرقد مطهر امام خمینی(ره) و تجدید میثاق با آرمان‌های امام و انقلاب اسلامی، یاد شهیدان بویژه شهید رجایی و شهید باهنر را گرامی‌داشت و گفت: حضور اعضای دولت در روز اول هفته دولت در مرقد نورانی امام بزرگوارمان این پیام را دارد که دولت میثاق با امام راحل را میثاق با همه خوبی‌ها و ارزش‌ها می‌داند.
رئیس جمهور با بیان اینکه امام(ره) عبد صالح خدا بود و دل در گرو خداوند متعال داشت، افزود: تمام وجود امام(ره) صرف خدمت به مردم بود لذا عهد و پیمان و میثاق با ایشان، میثاق و عهد با همه خوبی‌ها و ارزش‌ها است. از روح بلند امام(ره) کمک بخواهیم و مدد بجوییم که به اذن پروردگار، روح بلند ایشان و ارواح مطهر شهیدان، دولت را مدد کنند تا بتواند خدمتگزار مردم باشد چرا که خدمت به مردم بهترین زمینه قرب به پروردگار متعال بعد از انجام فرایض است.


خدمت به مردم، مسیر قرب الهی
آیت‌الله رئیسی با اشاره به این تعبیر امام رضا (ع) که هیچ امری مثل خدمت به مردم زمینه قرب و نزدیکی به خداوند متعال را فراهم نمی‌کند و امروز این زمینه برای ما وجود دارد، اظهار کرد: امروز در این کره خاکی خیلی‌ها مدعی خدمت به مردم هستند. حتی اگر از کسانی که در کشور بیگانه‌ای حضور دارند، سؤال شود اینجا چه می‌کنید، می‌گویند آمدیم به مردم خدمت کنیم، اما حقیقت آن است آنچه این مدعیان انجام می‌دهند، یک خدمت منفعت‌گرا است. وی ادامه داد: این مدعیان برای نفع خودشان خدمت می‌کنند و اگر مورد سؤال قرار بگیرند هم می‌گویند که دنبال نفع خودمان هستیم. این یک نگاه ماتریالیستی یا مادی‌گرایانه به خدمت است. می‌گویند هیچ کاری نمی‌کنیم و قدمی برنمی‌داریم الا اینکه به نفع خودمان، حزب‌مان و جریان‌مان باشد. آیت‌الله رئیسی نوع دیگر خدمت را خدمت از سر نوع‌دوستی دانست که از سر دلسوزی انجام می‌شود و تصریح کرد: کسانی که از سر نوع‌دوستی خدمت می‌کنند در عالم بسیارند. این نوع از خدمت نیز برگرفته از نگاه اومانیستی، انسان‌مدارانه و انسان‌محوری است.
امام(ره) خدمت برای خدا را آموخت
رئیس جمهور با بیان اینکه آن نوع خدمتی که امام (ره) به ما آموختند، خدمت برای خدا است، اضافه کرد: در این نگاه برای تمام اقداماتی که انجام و گام‌هایی که برداشته می‌شود، نباید نسبت به احدی منت داشت چرا که این نوع خدمت فقط باید برای خدا انجام شود تا قیمت پیدا کند. این امر مهم، آموخته امام به مردم و دولتمردان ایران اسلامی است و امروز به عنوان میثاق با امام(ره) پیمان می‌بندیم که خدمت‌مان برای خدا باشد، چرا که وقتی خدمت برای خدا باشد در هیچ مقطعی احساس خسران به انسان دست نمی‌دهد، بلکه به انسان انگیزه و به خدمت او برکت می‌دهد.
امام(ره) مردم را باور داشت
آیت‌الله رئیسی با تأکید بر اینکه این نگاه امام(ره) تشریفاتی نبود، گفت: امام(ره) در پرتو خداباوری، مردم را باور داشت و جلب رضای آنان را زمینه قرب پروردگار متعال می‌دانست. بر همین اساس دولت مردمی سرلوحه کار خود را توجه به مردم، باور به مردم و مردمی اداره کردن کشور می‌داند و حقیقتاً به میدان دادن و اعتماد کردن به مردم و بخصوص جوانان باور وثیق دارد و آن را عمل به سیره امام راحل می‌داند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه امام (ره) در دفاع مقدس به مردم و جوان‌ها اعتماد کردند، افزود: اعتماد ایشان به مردم و جوانان موجب شد که هم انقلاب به پیروزی برسد و هم انقلاب و نظام اسلامی تثبیت شود، لذا باید توجه عملی امام راحل به مردم و جوانان را سرلوحه کار خود قرار دهیم.
اجرای دین و عدالت
آیت‌الله رئیسی نکته مهم دیگر در سیره و آموزه‌های امام(ره) را اجرای عدالت عنوان و تأکید کرد: دولت مردمی پیمان با امام را برای اجرای این اصل هم بسیار مهم می‌داند. امام(ره) عمیقاً اعتقاد داشتند دین برای اجرا کردن عدالت است؛ چه در زمان حضور مقدس معصوم (ع) چه در زمانی که معصوم غایب است باید دین و عدالت اجرا شود.
رئیس جمهور این نکته مهم را وجه تمایز و تفاوت امام راحل و برخی دیگر از دین‌شناسان برشمرد و تصریح کرد: تفاوت امام(ره) این بود که معتقد بودند انسان معاصر باید در متن جامعه به دین عمل کند و تلاش حکومت و دولتمردان هم بر این اصل استوار باشد که باید و نباید‌ دین را تحقق ببخشند.
آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه پیمان دوم ما با امام راحل این است که همچون ایشان، دین را نسخه‌ای نجات‌بخش و سعادت‌آفرین برای جامعه بشری می‌دانیم که باید در جامعه اجرایی و عملیاتی شود، اظهار کرد: برخی معتقدند که این امری دست‌نایافتنی است، اما باور ما این است که اگر این گونه بود ائمه(ع) خود را الگو و اسوه جامعه معرفی نکرده و به ما توصیه نمی‌کردند که به آنان اقتدا کنیم. ائمه(ع) توکل، ایمان به خدا، صبر، ایستادگی در راه هدف، دشمن‌شناسی و دشمن‌ستیزی را به ما آموختند که اینها اموری دست‌یافتنی هستند.
حاج قاسم، الگوی خط امام
رئیس جمهور با اشاره به اینکه چهره‌ای مثل حاج قاسم سلیمانی هم در این مسیر حرکت می‌کند و مورد توجه مردم قرار می‌گیرد، گفت: به همین دلیل است که به تعبیر مقام معظم رهبری شهید سلیمانی یک مکتب محسوب می‌شود. مکتب او در امتداد مکتب عاشورا و در امتداد مکتب امام رضوان‌الله تعالی علیه است، اما خودش می‌شود یک مکتب که باید به روش او نگاه کرد و او را الگو قرار داد.
آیت‌الله رئیسی نکته مهم و محوری در این مسأله را اجرای عدالت دانست و افزود: امام در آموخته‌ها و کتاب‌هایشان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، همواره مردم را دعوت به این می‌کردند که می‌توان عدالت را اجرا کرد. همچنین به مجلس شورای اسلامی برای وضع قوانین عادلانه، به قضات برای داوری عادلانه و به مجریان برای اجرای عادلانه قوانین تأکیدات جدی داشتند.
رئیس جمهور اظهار داشت: امام راحل همواره تأکید داشتند که این انسان‌های عادل هستند که می‌توانند عدالت را اجرا کنند و لذا همواره تأکید به گزینش افرادی داشتند که دارای صفات عالی انسانی و به خصوص صفت عدالت باشند. اجرای عدالت در جامعه امر بسیار مهمی است و لذا امروز باید همه دولتمردان به تأسی از امام بزرگوارمان و رهبر فرزانه انقلاب اسلامی که بهترین مفسر و مبین خط امام (ره) در جامعه هستند، در این زمینه تلاش کنند.
امروز مفسر خط امام، رهبری است
آیت‌الله رئیسی با تأکید بر اینکه امروز اگر می‌خواهیم در خط امام حرکت کنیم، مفسر این خط رهبری معظم انقلاب اسلامی است، تصریح کرد: همه باید مشی عادلانه را مورد توجه قرار دهیم و به خودمان و به مجموعه‌مان اجازه ندهیم که کوچک‌ترین تخطی از عدالت بشود، چرا که آنچه مردم می‌پسندند، همین است. رئیس جمهور با اظهار امیدواری نسبت به اینکه در هفته دولت توجه به خدا، مردم و توجه به اصل بسیار مهم و نجات‌بخش عدالت مد نظر و مورد توجه و سرلوحه کار همه دولتمردان قرار گیرد، گفت:‌ اگر در این مسیر گام برداشته شود، تردید نداریم که روح مطهر امام راحل و ارواح مطهر شهیدان مدد خواهند کرد که بتوانیم در این مسیر توفیق پیدا کنیم و این همان چیزی است که رضای حق و اعتماد مردم را افزون می‌کند.
اعتماد مردم، سرمایه بزرگ دولت
آیت‌الله رئیسی اعتماد مردم را سرمایه بزرگی دانست و با بیان اینکه اینجا در کنار مرقد امام (ره) به خاطر اعتماد مردم خداوند متعال را شاکر هستیم، گفت: اعتماد مردم به دولت یکی از نعمت‌های خدا و سرمایه بزرگی است که همواره باید پاس داشته شده و روز به روز افزون شود. شکر این نعمت، خدمتگزاری خالصانه به مردم است که سرمایه اجتماعی کشور، نظام و دولت را افزایش می‌دهد و امیدواریم خداوند متعال این سرمایه عظیم را برای ما همواره حفظ کند و ارتقا ببخشد.
رئیس جمهور با بیان اینکه در هفته دولت از زحمات و تلاش‌های همه دولتمردان و همکاران خود در دستگاه اجرایی قدردانی می‌کنم، ابراز امیدواری کرد که در این هفته عملکرد دولت برای مردم و نخبگان تبیین شده و مجریان نیز متقابلاً از دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات نخبگان و پیشنهادات صاحبنظران و انتقادات منتقدان بهره‌مند شوند.
از نظرات نخبگان استقبال می‌‌کنیم
رئیسی با تأکید بر اینکه دولت دیدگاه‌های دیگران به ویژه نخبگان را برای خود نعمت می‌داند، اظهار داشت: همواره از دیدگاه‌ها و نظرات دیگران استقبال می‌کنیم چرا که باور داریم دولت مانند یک کشتی در حال حرکت است که اگر معلوم شود نقصی در آن وجود دارد، باید جبران شود تا در ادامه حرکت اخلالی ایجاد نکند. رئیس جمهور در پایان از همه دست‌اندرکاران برگزاری این مراسم و نیز یادگار امام خمینی (ره) قدردانی کرد.
عشق به خدا و مردم در امام
در ابتدای این مراسم حجت‌الاسلام سید حسن خمینی، تولیت حرم حضرت امام خمینی در سخنانی یکی از برجسته‌ترین ویژگی‌های امام راحل را شجاعت توصیف کرد و گفت: امام (ره) تمام وجودشان اعتماد و حسن ظن به خدا و عشق به مردم بود.
وی با اشاره به بخشی از عهدنامه امیرالمؤمنین امام علی (ع) ‌تصریح کرد: امام نه بخیل بود که رفاه مردم را برنتابد، نه ترسو بود که در برابر غیر خدا کوتاه بیاید و نه حریص بود که اجازه دهد عیب‌ها را در برابر چشمان او زینت دهند و بحمدالله مقام معظم رهبری تا به امروز این انقلاب را در همین مسیر سکانداری کرده‌اند.