هزاران نانوایی آلمان با افزایش 4 برابری فیش برق و گاز در معرض تعطیلی قرار گرفتند ایران، کلید قفل بحران جهانی انرژی؟


به گفته رسانه‌های خارجی توافق هسته‌ای جدید ایران یک احتمال مشخص است و می تواند خبر خوبی برای جهانی باشد که با کمبود نفت و گاز مواجه است.
به گزارش خبرآنلاین، با توجه به افزایش چشمگیر قیمت نفت در سال جاری و مواجه شدن چندین کشور در سراسر جهان با کمبود نفت و گاز، ایالات متحده و دیگر قدرت های بزرگ به دنبال تضمین عرضه نفت و در عین حال تغییر اتکای خود به روسیه هستند. این یکی از عواملی است که باعث شده ایالات متحده در موضع خود در مورد توافق هسته ای جدید تجدید نظر کند تا ایران بتواند صادرات نفت در مقیاس بزرگ را از سر بگیرد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، در سال ۲۰۱۸ از توافق قبلی خارج شد که باعث تحریم نفت کشور شد اما طولی نکشید که با آغاز بحران انرژی در سال گذشته درآمد نفتی کشور افزایش یافت و تحریم‌های آمریکا روی هوا رفت. در ماه‌های اخیر، کشورهای بیشتری آشکارا تحریم‌های آمریکا را در مواجهه با ناامنی انرژی نادیده گرفته‌اند که منجر به افزایش ۵۸۰ درصدی درآمد نفت و میعانات کشور از مارس تا ژوئیه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته شده است.
تقویت مجدد صنعت نفت ایران می تواند تغییرات گسترده ای در چشم انداز نفت جهان ایجاد کند. تاماس وارگا، تحلیلگر شرکت PVM Oi- Associates در لندن گفت: اگر ایران بازگردد و بشکه‌های نفت تامین شود، اوپک به راحتی می‌تواند ۳۰.۵ میلیون بشکه در روز تولید کند.


وی افزود:بر اساس این سناریو، مدل من نشان می دهد که برنت در نیمه دوم سال ۲۰۲۳ به ۶۵ دلار در هر بشکه کاهش می یابد.
معرفی مجدد نفت ایران به بازار همچنین به انحراف وابستگی به هر یک از قدرت‌های نفتی کمک می‌کند، زیرا تحریم‌های نفتی روسیه، ایالات متحده را مجبور کرد تا در ماه‌های اخیر برای عرضه نفت بیشتر به عربستان سعودی روی بیاورد. انتشار نفت ایران قیمت نفت را رقابتی تر می کند و به این معنی خواهد بود که عربستان سعودی و عراق دیگر دو قدرت نفتی مسلط در منطقه خاورمیانه نخواهند بود.
ایران در ماه های اخیر به تدریج ذخایر نفت خود را افزایش داده است و در صورت دستیابی به توافق، آماده صادرات است. به گفته شرکت رهگیری کشتی Kpler، حدود ۹۳ میلیون بشکه نفت خام و میعانات گازی ایران در کشتی‌های خلیج فارس وجود دارد، اگرچه برآوردهای دیگر نشان می‌دهد که این میزان ممکن است نزدیک به ۶۰ تا ۷۰ میلیون بشکه باشد. به گفته کپلر، ذخایر نفت خشکی دیگری نیز در حدود ۴۸ میلیون بشکه وجود دارد. ایران در موقعیتی قوی قرار دارد تا وارد بازاری شود که به شدت به دنبال جایگزینی عرضه نفت روسیه است و آماده است تا عنوان خود را به عنوان یک غول نفتی پس بگیرد.
هزاران نانوایی آلمان با افزایش 4 برابری فیش برق و گاز در معرض تعطیلی قرار گرفتند
افزایش 4 برابری قیمت انرژی در آلمان، هزاران نانوایی آلمان را در معرض تعطیلی قرار داده و سفارشات آنها را به حداقل رسانده است.
نانوایی‌های آلمان با افزایش شدید قیمت انرژی مواجه هستند و هزاران نانوایی در معرض تعطیلی قرار گرفته است.
پتر همرل، مدیر یک نانوایی در آلمان، می‌گوید: صورت حساب سالانه برق 4 برابر شده و به رقم 1.2 میلیون یورو برسد و اینها هزینه زیادی را تحمیل کرده است.
وی می‌گوید: قیمت انرژی از زمان شروع جنگ نظامی بین روسیه و اوکراین افزایش یافته است. نانوایی وی با برق کار می‌کند و بخش اتاق‌های خنک‌کننده هم برق مصرف می‌کند، اما بخش محفظه پخت با گاز کار می‌کند که قیمت هر دوی این سوخت با کاهش صادرات از روسیه چند برابر شده است.
بر اساس این گزارش صورت حساب جدید برق که از ابتدای سال جاری رشد زیادی یافته، از 300 هزار یورو برای این شرکت فراتر رفته است.
افزایش قیمت مواد خام نظیر شکر، آرد، شیر و کره هم بر افزایش هزینه‌های شرکت افزوده، این در حالی است که 170 کارگر، 13 نانوایی این شرکت را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در سطح شهر مدیریت می‌کند.
همرل می‌گوید: علاوه بر اینها هزینه‌های شخصی هم وجود دارد که بر قیمت تمام‌شده تاثیر می‌گذارد.
این شرکت یکی از 10 هزار نانوایی در آلمان است که به نظر می‌رسد زنگ خطر برای آنها به صدا درآمده و افزایش هزینه‌ها طوری است که دیگر نمی‌توانند به راحتی نان دست مردم بدهند. در عین حال مردم هم با وجود تورم 8 درصد از خرید بسیاری از کالاهای اساسی چشم‌پوشی کرده‌اند.
بر اساس این گزارش سرانه مصرف نان در خانوارهای آلمانی 56 کیلوگرم بوده و خرید کالای اساسی در این کشور که بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپا محسوب می‌شود، بسیار سخت شده است.
پیش از این آلمان به وجود نان‌های متنوع که تقریبا 3 هزار مدل نان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ شامل می‌شد، مشهور بود. میزان حجم مبادلات نان در این کشور سالانه 15 میلیارد یورو است.
دنی‌یل شنیدر، رئیس اتحادیه نانوایان آلمان، گفته است در تجارت نان در اکثر شرکت‌ها در حال نابودی است و در حقیقت گردن آنها در آب است و واقعا نمی‌دانند که در مقابل هزینه‌ها چگونه تحمل کنند.
این گزارش می‌نویسد که مشکلات فقط در آلمان نیست، در هلند نیز افزایش قیمت انرژی تهدیدی بر نانوایان این کشور است و اکثر مشاغلی که وابستگی آنها به سوخت و انرژی زیاد است، با مشکل جدی مواجه هستند.
رئیس اتحادیه نانوایان آلمان تاکید می‌کند که نانوایی‌ها به دنبال بهینه‌سازی استفاده از سوخت و پخت نان هستند و آنها سعی می‌کنند سفارشات نان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تنظیم کنند که مرتبط با میزان مصرف سوخت و انرژی آنها باشد.
وی تاکید می‌کند که بدون حمایت سیاست‌مداران شرکت‌های بی‌شماری مجبور خواهند بود به فعالیت خود پایان دهند؛ چراکه دیگر قادر نیستند هزینه‌های خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تامین کنند، ضمن اینکه عرضه این محصول اساسی هم با خطر جدی مواجه می‌شود.
انگلیس برای تعدیل شوک قیمت انرژی بدهکار شد
نخست وزیر جدید انگلیس با تدابیری که حداکثر ۱۰۰ میلیارد پوند (۱۱۵ میلیارد دلار) هزینه برمی‌دارند، افزایش قبوض انرژی مصرف کنندگان را برای مدت دو سال محدود کرد.
به گزارش ایسنا، در شرایطی که انگلیس با رکود طولانی ناشی از چهار برابر شدن هزینه‌های نیرو برای مصرف‌کنندگان روبروست، لیز تراس، نخست وزیر جدید این کشور تنها سه روز پس از به قدرت رسیدن، تدابیری را رونمایی کرد که آنها را اقدامی قاطع و فوری برای حمایت از مصرف کنندگان و کسب و کارها توصیف کرد. وی به پارلمان گفت: این لحظه‌ای است که باید شجاع باشیم. ما با یک بحران انرژی جهانی روبرو هستیم و گزینه‌های بدون هزینه‌ نداریم. ما از این کشور در طول زمستان امسال و آینده حمایت خواهیم کرد و با دلایل ریشه‌ای قیمتهای بالا مقابله می‌کنیم تا هرگز در وضعیت مشابه گرفتار نشویم.
نخست وزیر انگلیس اظهار کرد: با لغو ممنوعیت فرکینگ و مجوزهای صادره برای اکتشاف نفت و گاز در دریای شمال، میزان عرضه افزایش پیدا خواهد کرد. سیاست انرژی در یک دهه گذشته به حد کافی روی امنیت عرضه متمرکز نبوده است.
میانگین قبوض انرژی خانگی به مدت دو سال در حدود ۲۵۰۰ پوند حفظ خواهد شد و مانع افزایش ۸۰ درصدی می‌شود که قرار بود در اکتبر اتفاق بیافتد و فاینانس میلیون‌ها خانواده و شرکت را تهدید می‌کرد.