روزنامه ابتکار
1401/06/29
پیمان مولوی از اعداد بزرگ جهان مالی عقب افتادیم
به این اعداد توجه کنید؛ صندوق ثروت نروژ: 1268 میلیارد دلار، صندوق سرمایه گذاری چین: ۱۲۰۰ میلیارد دلار، صندوق ثروت ابوظبی: ۷۰۸ میلیارد دلار، صندوق ثروت کویت: ۷۰۸ میلیارد دلار، صندوق ثروت سنگاپور: ۶۹۰ میلیارد دلار، صندوق ثروت عربستان: ۶۲۰ میلیارد دلار و...ما هم ۱۱۰۰ دلار در هر ثانیه عدم نفع صادرات نفت (یک میلیون بشکه) را میپردازیم و صندوق ملی ما اصلاً در حد و اندازه رقبایش نیست.
همانطور که میبینید اعداد بسیار بزرگی هستند و سوال اینجاست که آیا تمام این دارایی تحت مدیریت توسط فروش نفت و منابع و انباشت آن ایجاد شده است یا روشی جایگزین هم برای توسعه آن وجود دارد؟
تقریبا تمام صندوق های ثروت در جهان به فراخور رویکردشان از روشهای ترکیبی استفاده میکنند. آنها سعی دارند از بازارهای موازی بین المللی بهره ببرند تا دارایی تحت مدیریتشان را بیشتر کنند و البته در این مسیر از متخصصان بین المللی نیز بهره میبرند.
این صندوق ها توسط موسسات حسابرسی بزرگ حسابرسی میشوند و دارایی تحت مدیریت آنها توسط تیمی از مشاوران سطح بالا مدیریت میشود تا در رقابت با بازارهای مالی بتوانند دوام بیاورند.
در دوران دولت اصلاحات گام هایی برای ایجاد چنین صندوقی تحت عنوان صندوق ذخیره ارزی برداشته شد و این سپس به صندوق توسعه ملی تبدیل شد.
اما اگر بخواهیم صادقانه در باب فعالیت این صندوق صحبت کنیم بیشتر از صندوق ثروت این صندوق تبدیل به قلک دولتها شدهاند و همواره در حال برداشت از آن هستند و پروسه سرمایه گذاری صورت گرفته در صندوقهای رقیب در ایران مشاهده نمیشود. دلیل این امر چیست؟
در ایران علیرغم شعارها درباره اقتصاد و معیشت، جهت گیری سیاستگذار مبتنی بر بهینه شدن درآمد، سرمایه گذاری و ثروت نیست و این امر نتیجهاش را در سایز صندوق مدیریت ثروت نشان میدهد.
بعد از این نکته اصلی در ایران به سبب تحریم ها ارتباطات بین المللی برای سرمایه گذاری فراهم نیست پس از ابزارهای جایگزین نمیتوان به صورت استاندارد بهره برد.
این امر خود را در مدیریت ضعیف و دور از استاندارد جهانی نشان میدهد.
در همین راستا صندوق توسعه ملی در حد یک قلک تا کنون عمل کرده است.
در شرایط تحریم و عدم دسترسی به بازارهای موازی مالی بین المللی صندوق توسعه ملی باید به وادی سرمایه گذاری در داخل کشور با رویکرد ریسک محور تبدیل شود، تا بتواند ثروت ملی را افزایش دهد اما بزرگترین سد در مقابلش اقتصاد ذینفعانه ایران است.
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
« ابتکار» احتمال حل و فصل اختلافات برجامی در سفر رئیسی به آمریکا را بررسی میکند
دوگانه مذاکره در نیویورک
« ابتکار» تاثیر افزایش قیمت مصالح ساختمانی بر قیمت تمامشده مسکن را بررسی کرد
سقفهای گران
جزئیات حادثه منجر به فوت مهسا امینی از زبان رئیس پلیس پایتخت
حتی تلنگر هم به خانم امینی زده نشد
در جلسه شورای عالی قوه قضائیه مطرح شد
هیچ ملاحظهای در پرونده مهسا امینی نخواهیم داشت
پیمان مولوی
از اعداد بزرگ جهان مالی عقب افتادیم
محمد اسلامی:
پیغامهای آژانس، نشان دهنده قصد آنها برای بستن پرونده ایران است
یک کارشناس ارشد مسائل راهبردی:
عضویت ایران در شانگهای در تقویت روابط با کشورهای منطقه تاثیرگذار است
ریٔیس کل دادگستری فارس:
پرونده نوجوان زرین دشتی با جدیت دنبال می شود
کیفرخواست عوامل راهزنی جادههای خوزستان با اتهام محاربه صادر شد
احداث نخستین مسیر ویژه موتورسواران در میدان توحید