ولایتمداری جوانان و آگاهی رمز تبدیل تهدید به فرصت

هشت سال جنگ نیابتی دشمنان اسلام و انقلاب علیه ملت مسلمان ایران یکی از بزرگ‌ترین تهدیدات سختی بود که نظام سلطه برنامه ریزی کرد و اغلب کشور‌های جهان در اجرا به ایفای نقش پرداختند. این تهدید، اما به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی به واسطه سه عنصر به فرصت بزرگی تبدیل شد که برای دیروز، امروز و فردای کشور فرصت‌های زیادی ایجاد کرد. این سه عنصر عبارتند از قدرت و اقتدار انقلاب، رهبری حضرت امام (ره) و خصوصیات مردم ایران که در اشکال مختلف بروز یافت.
در بررسی علل و چگونگی تأثیر این سه عنصر مهم در تبدیل تهدید جنگ به فرصت می‌توان به وجود مؤلفه‌هایی، چون ولایتمداری، بصیرت و حضور جوانان اشاره کرد که در واقع منشأ قدرت عناصر فوق را به خود اختصاص داده است.
الف) ولایتمداری که بدون آن نه انقلاب قدرت لازم را می‌یافت و نه رهبری بسط ید لازم را برای فرمان می‌یافت. خصوصیات منحصر به فرد مردم ایران نیز ریشه در اعتقادات پاک و ولایتمداری آن‌ها داشت.
ب) حضور جوانان بود که هم در قدرت تحرک و سرعت پیشرفت انقلاب اثرگذار بود و هم امید حضرت امام (ره) به آن‌ها بود و هم در ظهور و بروز قدرت مردم حرف اول را می‌زد.


ج) علم، آگاهی و بصیرت مردم و جوانان ایرانی بود که انقلاب اسلامی را به سمت اهداف و آرمان‌های اصیل هدایت می‌کرد، هم یاری رهبری و دفاع از حق مؤثر بود و هم به مردم کمک می‌کرد تا در تشخیص حق و باطل و یاری حق کوتاهی نکنند. اگر بصیرت مردم در آن دوران سخت و سال‌های دشوار نبود امکان عبور از آن شرایط وجود نداشت.
بدون تردید ولایتمداری مردم و جوانان، علم و بصیرت آن‌ها همانگونه که در جنگ سخت و فیزیکی تهدید دشمن را به فرصت تبدیل کرد می‌تواند جنگ ترکیبی فعلی هم در بعد نرم و شناختی و هم در بعد بی ثبات‌سازی و تحرکات ضدامنیتی را به فرصت تبدیل کند.
‌جنگ ترکیبی امروز به‌ویژه در شرایط بی ثبات ساز کنونی که به بهانه فوت مهسا امینی، اما با هدف براندازی، اهانت به مقدسات و تخریب اموال عمومی اجرا شد، فرصتی برای‌تمسک به ولایتمداری جوانان و افزایش علم وآگاهی آن‌ها تبدیل شد. علت نام‌گذاری سومین روز از هفته دفاع مقدس تحت عنوان «ولایتمداری، جوانان و علم و دانش پژوهی» بر همین اساس استوار می‌باشد. شعاری که تحقق آن در مقابله با جنگ شناختی دشمن و تحریف روایت‌ها نهفته است. چنانکه رهبر معظم انقلاب اسلامی، انتقال حقایق دفاع مقدس به جوانان را وظیفه همگان دانسته و فرمودند: «ما باید کاری کنیم تا نسل امروز آن حادثه را همین جور بشناسد و ببیند و بداند؛ این، آن توقّعی است که بنده از خودم و از دیگران در این زمینه دارم.»
معظم له در بیان حقایق دفاع مقدس به موارد بسیار مهمی اشاره فرمودند که برخی از آن‌ها عبارتند از:
۱- این حقیقت که در این هشت سال همه قدرت‌های جهانی با ما می‌جنگیدند، جنگ ما یک جنگ بین‌المللی بود؛ یک روزی ما این را می‌گفتیم؛ امروز خود آن‌ها دارند می‌گویند این حرف‌ها را؛ امروز اسناد و مدارک را خود آن‌ها دارند منتشر می‌کنند و انسان می‌بیند اعتراف‌ها را، سند‌های آن‌ها را؛ [لذا]همان حرف‌ها و ادّعا‌های ما دارد ثابت می‌شود.
۲- حقیقت بعدی این است که حمله نظامی به کشور بعد از انقلاب، غیر منتظره نبود؛ حمله این‌ها به نظام انقلابی یک امر طبیعی است؛ چرا؟ به خاطر اینکه این‌ها از انقلاب به شدت عصبانی بودند، و این، واکنش آن‌ها بود به این انقلاب بزرگ.
۳- حقیقت دیگری که در آن دوران روشن شد این بود که پیروزی، پیشرفت، عقب ماندن دشمن، صیانت کشور، با مقاومت به دست می‌آید نه با تسلیم؛ این را فهمیدیم؛ این را ملّت ایران به دست آوردند؛ این شد یک اصل برای ما.
۴- اعتماد به نفس ملی هم حقیقت بعدی بود. وقتی فهمیدیم که باید مقاومت کرد، این احساس موجب شد که هم اطمینان و اعتماد به نفس داخلی به وجود بیاید. یعنی در داخل سیاسیون کشور، عناصر فعال کشور، فعالان فرهنگی کشور، یک اعتماد به نفسی پیدا کنند در همه قضایای گوناگونی که برای یک کشور پیش می‌آید و یک اطمینانی پیدا کنند. به دشمن هم یاد داد که در محاسبات خودش قدرت داخلی ایران را به حساب بیاورد، مقاومت ایران را به حساب بیاورد.