روزنامه جوان
1401/07/02
حصول توافق بدون بسته شدن پادمان ممکن نیست
«ایران تأکید دارد که حصول توافق بدون تعیین تکلیف و بسته شدن پرونده پادمانی مورد ادعای غربیها ممکن نیست و اساساً وقتی ایران آمادگی دارد این مسائل را توأمان با حصول توافق هستهای حل و فصل کند، اینکه کشورهای غربی و امریکا از این موضوع امتناع کنند، گواه آن است که میخواهند آن را به عنوان اهرم فشار علیه ایران حفظ کنند و ما تن به چنین رویهای نخواهیم داد.» رئیسجمهور در ادامه برنامههای پنجمین روز سفر خود به نیویورک در نشست خبری به سؤالات خبرنگاران درباره مسائل مختلف پاسخ گفت.سیاست اصولی ما «نه شرقی، نه غربی» است
رئیسجمهور در پاسخ به سؤالی درباره نزدیکی ایران به روسیه و چین گفت: سیاست اصولی و اساسی جمهوری اسلامی ایران در ارتباطات خارجی برآمده از همان شعار «نه شرقی، نه غربی» است و ما نه اجازه میدهیم کسی بر ما سلطه پیدا کند و نه تلاش خواهیم کرد بر کشوری سلطه یابیم.
دکتر رئیسی افزود: از آنجا که در گذشته عمده توجه در گسترش روابط خارجی معطوف به کشورهای غربی بود، امروز تلاش دولت در ایجاد توازن و تعادل است و در نتیجه ارتقای سطح مراودات با کشورهایی مثل چین و روسیه و دیگر کشورهای شرقی بیشتر به چشم میآید.
موضوع فلسطین را با دموکراسی
حل کنیم
رئیسجمهور در پاسخ به سؤالی درباره راهکار جمهوری اسلامی ایران برای احقاق حقوق ملت فلسطین اظهار داشت: تجربه نشان داده است حق اشغال و تضییعشده ملت فلسطین با قراردادهایی مثل کمپدیوید، شرمالشیخ و اسلو استیفا نمیشود. جمهوری اسلامی ایران پیشنهادی مترقی برای حل این مشکل و تأمین حقوق فلسطینیان ارائه کرده که کاملاً نیز دموکراتیک است. کشورهای غربی اگر در ادعای خود در حمایت از دموکراسی صادق هستند، دنبال اجرای این پیشنهاد و برگزاری انتخاباتی آزاد با مشارکت همه فلسطینیان فارغ از نوع دین آنها باشند تا سرنوشت فلسطین توسط خودشان تعیین شود.
آیتالله رئیسی در پاسخ به سؤالی درباره جایگاه سازمان شانگهای و ارتباط با کشورهای عضو این سازمان در تحقق سیاست خارجی متوازن برای ایران تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران و سازمان شانگهای ظرفیتهای متقابل بزرگ و ارزشمندی برای یکدیگر دارند. حضور کشورهای بزرگی مثل روسیه، چین، هند و دیگر کشورهای آسیایی در این اتحادیه منطقهای میتواند منافع اقتصادی چشمگیری برای ایران به ارمغان آورد و در عین حال ارتباط با کشورهای همسایه و آسیایی و دوست را در راستای ایجاد توازن و تعادل در سیاست خارجی برای ایران تسهیل کند.
حصول توافق بدون بسته شدن پرونده پادمانی ممکن نیست
رئیسجمهور در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه به نظر شما آیا غرب اجازه میدهد پرونده ادعاهای پادمانی که به عنوان اهرمی برای فشار بر ایران مطرح است، بسته شود؟ خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران تأکید دارد حصول توافق بدون تعیین تکلیف و بسته شدن پرونده پادمانی مورد ادعای غربیها ممکن نیست. اساساً وقتی ایران آمادگی دارد این مسائل را توأمان با حصول توافق هستهای حل و فصل کند، اینکه کشورهای غربی و امریکا از این موضوع امتناع کنند، گواه آن است که میخواهند آن را به عنوان اهرم فشار علیه ایران حفظ کنند و ما تن به چنین رویهای نخواهیم داد.
دکتر رئیسی در پاسخ به این سؤال که پیشنهاد مشخص شما برای ارائه به امریکا چیست؟ گفت: ما یک بار تجربه خروج امریکا از توافق در حال اجرا را داریم، لذا اصرار داریم این کشور تضمینهای اعتمادآور و اطمینانبخشی ارائه کند تا این اتفاق دوباره تکرار نشود. توافق صرفاً امضای چند خط نوشته روی یک تکه کاغذ نیست و تنها صورت شکلی ندارد، بلکه باید تعهداتی الزامآور را در عرصه واقعیت به همراه داشته باشد.
رئیسجمهور در پاسخ به سؤال دیگری درباره تأثیر اقدام احتمالی کشورهای اروپایی برای تعیین سقف قیمتی برای گاز روسیه و تأثیر آن روی بازار انرژی اظهار داشت: قطعاً چنین اقدامی روی بقیه بخشهای بازار انرژی تأثیرگذار خواهد بود و تولیدکنندگان حاملهای انرژی باید با تعامل و ارتباط با یکدیگر بازار را مدیریت کنند تا نه مصرفکننده و نه تولیدکننده زیان نبینند.
آیتالله رئیسی همچنین در پاسخ به این سؤال که پنجره زمانی برای بازگشت امریکا به توافق هستهای تا چه زمانی باز خواهد بود و آیا بقیه کشورهای حاضر در این توافق باید معطل ناتوانی دولت بایدن در تصمیمگیری تحت تأثیر وضعیت داخلی این کشور باشند، تصریح کرد: اگر چه از یک توافق عادلانه و منطقی استقبال میکنیم، اما پیشرفت و پیشبرد امور را به توافق یا عدمتوافق گره نزدهایم.
رئیسجمهور افزود: دولت فعلی امریکا ادعا میکند میخواهد متفاوت از دولت گذشته عمل کند، اما تاکنون رفتاری که حاکی از تفاوت در عملکرد این دولت نسبت به دولت گذشته باشد، دیده نشده است و حتی در مواردی دنبالهرو دولت قبل بوده و حین مذاکرات، تحریمهای جدیدی نیز علیه ایران اعمال کردهاند. امروز توپ در زمین امریکاست و باید تصمیم لازم را بگیرند.
آیا این مصداق بارز تروریسم دولتی نیست؟
دکتر رئیسی درباره در دست گرفتن تصویر شهید حاج قاسم سلیمانی حین سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: حاج قاسم سلیمانی قهرمان مبارزه با تروریسم بود و در روزگاری که داعش و گروههای تروریستی زندگی مردم منطقه را سیاه کرده بودند، به اتفاق تعدادی دیگر از جوانان برومند منطقه جان خود را در کف دست گرفتند و امنیت را به مردم و منطقه بازگرداندند.
رئیسجمهور ترور شهید سلیمانی را ترور قهرمان مبارزه با تروریسم دانست و افزود: مگر امریکاییها مدعی مبارزه با تروریسم نیستند و مگر در یک مناظره انتخاباتی رسمی در این کشور اعلام نشد که داعش دستساز امریکاییهاست، آیا سزای مبارزه حاج قاسم با داعش و نجات منطقه از شر این گروهک جنایتکار ترور خود او، آن هم به عنوان میهمان رسمی در کشوری دیگر بود؟!
آیتالله رئیسی با اشاره به اعلام رسمی آمریت رئیسجمهور قبلی امریکا در ترور حاج قاسم سلیمانی اضافه کرد: آیا این مصداق بارز تروریسم دولتی نیست؟ جمهوری اسلامی ایران به طور جدی رسیدگی عادلانه و محاکمه آمران و مباشران این اقدام را دنبال میکند چراکه اگر عاملان چنین اقدامی محاکمه و به دست عدالت سپرده شوند، آیندگان جرئت نخواهند کرد چنین اقدامی را تکرار کنند و اگر نشود، چنین اتفاقی نیفتد، تضمینی نیست که عدالتخواهان و شخصیتهای مجاهد و مبارز، در کسوت مبارزه با ترویسم در امان باشند.
رئیسجمهور تأکید کرد: همه مردم دنیا باید از حاج قاسم به عنوان یک چهره انقلابی و مجاهد متشکر باشند و بدانید اگر حاج قاسم، سپاه قدس و نیروهای منطقهای او جلوی داعش را نمیگرفتند، یقیناً امروز اروپا امن نبود و به مخاطره میافتاد.
دکتر رئیسی در پاسخ به سؤالی درباره جان باختن یک خانم جوان در ایران و حواشی آن اظهار داشت: این رخداد به شکل جدی در دست بررسی است و بنده خودم نیز در اولین فرصت با خانواده او تماس گرفته و ضمن ابراز همدردی به آنان اطمینان دادم که همه جوانب قضیه بررسی خواهد شد تا حقی از کسی ضایع نشود، اما در نظر داشته باشید که مهمترین الزام دفاع از حقوق بشر، عدممواجهه با این موضوع با استانداردهای دوگانه و چندگانه است.
رئیسجمهور ادامه داد: نکته این است که آیا رسانههای غربی همان حساسیتی را که به چنین اتفاقی در ایران نشان دادهاند، نسبت به رخدادهای مشابه در کشورهای اروپایی و امریکا نیز نشان میدهند؟ آیا حقوق بشر در ایران با حقوق بشر در انگلیس که بنا به گزارشهای رسمی فقط در ۲۸هفته ۸۱زن در آن به دلیل برخوردهای خشن با آنها جان خود را از دست دادهاند، متفاوت است؟ آیا شما برخوردهای خشن پلیس امریکا با شهروندان و عمدتاً رنگینپوستان این کشور را نیز با همین حساسیت دنبال میکنید؟
آیتالله رئیسی با تأکید بر اینکه حقوق این خانم و خانواده او حتماً با جدیت پیگیری خواهد شد، تصریح کرد: درباره بازتابهایی که این رخداد داشته است، باید بگویم که اعتراض موضوعی است که در همه کشورها ممکن است رخ دهد. در جمهوری اسلامی ایران نیز امروز سطحی از آزادی وجود دارد که همه میتوانند نظر مخالف خود را بیان کنند، اما اغتشاش با اعتراض تفاوت دارد.
چه اتفاقی افتاد که منافقین
از لیست گروههای تروریستی خارج شدند؟
رئیسجمهور در ادامه این نشست مطبوعاتی در پاسخ به سؤالی درباره فعالیت آزادانه گروهکی که ۱۷هزار ایرانی را در عملیاتهای تروریستی به شهادت رسانده است، در خاک امریکا و کشورهای اروپایی اظهار داشت: اگر بخواهیم برای نسل امروز تشریح کنیم که گروهک منافقین در سالهای نخستین دهه۶۰ در ایران چه کردند، باید آنها را به داعش تشبیه کنیم و بگوییم که آنها همین جنایات را علیه مردم خودشان مرتکب شدند.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه جنایات منافقین به قدری فجیع بود که امریکا و کشورهای غربی نیز آنها را در لیست سیاه و فهرست سازمانهای تروریستی قرار داده بودند، تصریح کرد: سؤال این است که امروز این سازمان چه تغییری کرده و چه اتفاقی افتاده است که از این فهرست خارج شده و آزادانه در خاک این کشورها فعالیت میکنند. نمای نزدیک
هیچ ایرانیای برای حضور در کشور ممنوعالورود نیست رئیسجمهور با بیان اینکه دفاع از حقوق افراد جزو ذات جمهوری اسلامی است، تصریح کرد: اعتراض در همه جای دنیا هست، اما اغتشاش را هیچ کسی قبول ندارد.
دکتر سیدابراهیم رئیسی شامگاه پنجشنبه به وقت محلی در آخرین برنامه در نشستی با حضور ایرانیان مقیم امریکا با یادآوری تمامی فشارها، تحریمها و تهدیدها به جمهوری اسلامی و ملت ایران اظهار داشت: با وجود این فشارها باز هم بسیاری از فرهیختگان از این تهدیدات فرصت ساختند و متوقف نشدند. رئیسجمهور با اشاره به تولید ۹۶درصد از داروی مورد نیاز کشور در داخل و صادرات محصولات دارویی به دیگر کشورها اظهار داشت: دانشمندان و جوانان ما با پشتکار و انگیزه کارهای بسیار بزرگی انجام دادهاند، به طوری که ایران در حال حاضر در عرصههای مختلف حرف برای گفتن دارد.
رئیسی صنایع هستهای و نظامی را از جمله این پیشرفتها دانست که در عین اعمال بیشترین تهدیدات و محدودیتها با تلاش دانشمندان و فرهیختگان ایرانی و در دانشگاهها و مراکز علمی همین کشور به دست آمده است.
رئیسجمهور با تشریح سیاست توسعه ارتباطات با کشورهای همسایه از فراهم شدن زمینه افزایش صادرات به این کشورها خبر داد و گفت: سیاست ما توجه به تولید، اشتغال و میدان دادن به کارهای دانشبنیان است.
وی تأکید کرد: برداشته شدن تحریمها حتماً میتواند روند رشد و پیشرفتهای فعلی را تسریع کند، اما اگر به هر دلیل این اتفاق انجام نشد، نباید متوقف شویم و تا به حال هم متوقف نشدهایم. رئیسجمهور یکی از انتظارات مردم از ایرانیان خارج از کشور را کمک به سرزمین مادری خود دانست و از فراهم بودن زمینه کار اقتصادی و سرمایهگذاری در ایران و تضمین اصل وسود سرمایه سخن گفت.
رئیسی با محترم شمردن حقوق ایرانیان خارج از کشور بر ضرورت تسهیل در امور کنسولی آنان تأکید کرد. رئیسجمهور سهولت رفت و آمد ایرانیان به کشور و فراهم کردن جاذبههای شغلی و تحصیلی را لازم و ضروری دانست و تأکید کرد: هیچ ایرانیای برای حضور در ایران ممنوعالورود نیست. رئیسی اکثریت قابل توجه ایرانیان خارج از کشور را از چهرههای فرهیختهای دانست که در خارج از کشور یا کسب و کارهای بسیار با شرافتی دارند یا دنبال تحقیق، تحصیل و پژوهش هستند.
سایر اخبار این روزنامه
مردم علیه اغتشاش
یگان ویژه، مقاوم، اما مظلوم
ولایتمداری جوانان و آگاهی رمز تبدیل تهدید به فرصت
سلبریتیها و اغتشاشگران علاوه بر مجازات باید خسارت هم بدهند
روانشناسی با حقیقت جامعه ما فاصله دارد!
قاچاق آرد را میبینند، قاچاق پزشک را نمیبینند
لاپید خودکشی سیاسی میکند؟!
ژاپن راه بردن امریکا را نشانمان داد
شهید صیاد بستر بزرگی در پشتیبانی از سپاه فراهم کرد
برهم زنندگان امنیت منطقه را تحمل نمیکنیم
حصول توافق بدون بسته شدن پادمان ممکن نیست