سبک جدید کی روش، تقابل با یاران سادیومانه و شبح راست افراطی در ایتالیا

  
 
 
 


 
 
 
 
 
 
  امیدواری به موفقیت تیم ملی در   جام‌جهانی با شکست اروگوئه
رونمایی از سبک جدید  کی روش
گروه ورزش/در روزهایی که فوتبال تعطیل است و تیم ملی اردوی تدارکاتی اش را در قلب اروپا برپا کرده، همه منتظر رونمایی رسمی از کارلوس کی روش، سرمربی جدید تیم ملی در نخستین دیدار دوستانه در اتریش بودند. کی روش که چند روز پیش و پس از پیروزی مهدی تاج در انتخابات فدراسیون فوتبال دوباره سرمربی تیم ملی ایران شد جای دراگان اسکوچیچ کروات را گرفت.او یکم مهر تیمش را در دیداری دوستانه به مصاف اروگوئه فرستاد. تیمی که  هفت بازی بدون باخت را پشت سر گذاشته و  فقط یک گل خورده داشته است، با لوئیز سوارز و دیگر ستارگانش مقابل یوزها قرار گرفت.تیم ملی ایران  در این بازی موفق شد با تک گل مهدی طارمی که در دقیقه 79  به ثمر رسید اروگوئه را شکست دهد. در واقع کی روش بازگشتی رویایی به تیم ملی داشت، چرا که ایران در شرایطی توانست اروگوئه را با نتیجه یک بر صفر شکست دهد که شاگردان دیه‌گو آلونسو هم اکنون در رتبه سیزدهم رنکینگ فیفا قرار دارند. آخرین برد ملی پوشان فوتبال کشورمان مقابل تیم‌های زیر ۱۵ رنکینگ فیفا به ۶ فروردین ۱۳۹۴ (۲۶ مارس ۲۰۱۵)  بازمی‌‌گردد که ایران با سرمربیگری کی‌روش توانست شیلی، تیمی که در آن زمان در جایگاه چهاردهم رنکینگ قرار داشت با دو گل وحید امیری و جواد نکونام مغلوب کند. کی روش برای بازی با اروگوئه تیم ملی را با ترکیب علیرضا بیرانوند ، صادق محرمی، حسین کنعانی، شجاع خلیل زاده، ابوالفضل جلالی ، سامان قدوس ، سعید عزت اللهی، احسان حاج صفی، علیرضا جهانبخش ، مهدی ترابی  و سردار آزمون به میدان فرستاد و ملی پوشان با سبک و سیاق متفاوتی نسبت به دوره پیش که کی روش هدایت تیم ملی را بر عهده داشت، بازی کردند. در واقع مهم‌ترین نکته بازی هم شیوه و تاکتیک تیم بود. پیش از این هر وقت نام کی‌روش به گوش هواداران فوتبال ایران می‌رسید، تاکتیک‌های دفاعی و بازی بسته در ذهن آن‌ها تداعی می‌شد اما عملکرد تیم  ملی در دیدار برابر اروگوئه نشان داد کی‌روش هم تغییر نگرش داده است و حتی برابر تیم‌های قدرتمند هم تیمش صرفا دفاع نمی‌کند.حتی کارشناسان و پیش کسوتان هم به این تغییر اشاره و اذعان کردند و به طور مثال حمید درخشان مربی سابق پرسپولیس و پیش کسوت فوتبال ایران گفت: «بسیار مهم بود برابر تیمی چون اروگوئه که ستاره‌های خوبی در اختیار دارد، بعد از حمله، بازیکنان سریع برگردند و این اتفاق بارها در بازی رخ داد. از طرف دیگر وقتی کار دفاعی به پایان می‌رسید، نفرات به خوبی به حمله اضافه می‌شدند. ما خیلی خوب دفاع و خیلی خوب در حمله یکدیگر را پیدا کردیم.»مرتضی  فنونی زاده دیگر کارشناس فوتبال درباره ترکیب تیم ملی مقابل اروگوئه  و سبک بازی ایران گفت: «سیستم و نحوه چینش انتخابی کی‌روش مقابل اروگوئه بسیار عقلانی، هوشمندانه و حساب شده بود که نفرات زیاد در خط دفاعی به کار برده شدند و استفاده از ضد حملات در دستور کار قرار گرفته بود. توانایی ملی‌پوشان ایران به دلیل تجربه‌ای که به دست آورده‌اند خیلی بالاست و این تجربه می‌تواند در جام جهانی به کمک تیم ملی بیاید.» به نظر می رسد تغییر نگرش و سبک بازی تیم ملی با هدایت کی روش شروع شده است، چرا که سرمربی تیم ملی هم پس از بازی با اروگوئه خواستار ادامه همین روال و بهبود آن شد و در صفحه شخصی خود نوشت: "ما باید از آن چه که در این بازی آموختیم، برای بهبود فوتبال خود استفاده و همیشه سعی کنیم بهتر باشیم."
 
شبح پیروزی راست افراطی
میلیون ها ایتالیایی در انتخاباتی که ممکن است ائتلاف راست افراطی به رهبری جورجیا ملونی را بر این کشور مسلط کند، به پای صندوق های رای می روند
بیش از ۵۰ میلیون ایتالیایی واجد شرایط رای‌دادن، از جمله ۴,۷ میلیون نفری که در خارج از کشور زندگی می‌کنند، قرار بود دیروز نمایندگان پارلمان را انتخاب کنند: ۲۰۰ نماینده سنا و ۴۰۰ نماینده مجلس نمایندگان. رقابت های انتخاباتی ایتالیا در تابستان آغاز شد. پس از آن‌که درگیری‌های سیاسی در نهایت به فروپاشی دولت ماریو دراگی، نخست وزیر مستعفی انجامید. بر اساس آخرین نظرسنجی منتشر شده در ۱۰ سپتامبر، پیش از ممنوعیت تبلیغات انتخاباتی، جورجیا ملونی، رهبر حزب راست افراطی برادران ایتالیا (Fratelli d'Italia) که سویه‌های زن‌ستیزانه و ملی‌گرایانه خود را در نام نیز منعکس کرده، با کسب ۲۵ درصد آرا، جلودار نامزدان انتخابات بود.این امر ملونی را در مسیر تبدیل شدن به اولین زن نخست‌وزیر در ایتالیا، در راس ائتلافی راستگرا قرار می‌دهد که متئو سالوینی، سیاستمدار عوام‌گرای ضدمهاجر و ضد جامعه ال‌جی‌بی‌تی‌کیو پلاس و رهبر حزب «لگا نورد» و سیلویو برلوسکونی، سرمایه‌دار بدنام متهم به فساد و رهبر حزب «فورتزا ایتالیا» دیگر اعضای آن را تشکیل می‌دهند.پیش از انتخاباتی که احتمالاً برای اولین بار در تاریخ پس از جنگ جهانی دوم، یک دولت راست افراطی را به قدرت می‌رساند، حامیان احزاب مترقی همچنان که برای بدترین شرایط آماده می‌شوند، برای خوش‌بینی به احتمال‌های ضعیف شکست طرف مقابل چسبیده اند.حزب دموکرات به ‌رهبری انریکو لتا که دفاع پرشوری از حقوق مدنی از جمله حق سقط جنین و مهاجرت انجام داده، ۲۲ درصد آرا را کسب کرد اما نتوانست ائتلاف گسترده ای با دیگر احزاب میانه‌رو و چپ یا جنبش پنج‌ستاره داشته باشد.این جنبش ضد ساختار اما عوام‌گرای جوزپه کونته، که ناظران آن را حزبی رو به زوال می‌دانستند، پس از   مبارزات انتخاباتی قوی در جنوب کشور، ۱۳ درصد آرا را در نظرسنجی‌ها کسب کرده است.شکست دموکرات‌ها در ائتلاف با دیگر احزاب باعث شده که مخالفان راست‌ افراطی متحد، متفرقه و سردرگم به نظر برسند.چپ‌ها و سبزهای ایتالیا ملونی را خائن به زنان می‌دانند و می‌گویند او به‌دنبال ایجاد موانع جدید در زمینه‌هایی مانند حق سقط جنین است و این کار را در سطح ملی ادامه خواهد داد چرا که راست افراطی درصدد پیشبرد حرکتی برای عقب‌راندن اصلاحات اجتماعی است که به دهه ۷۰ باز می‌گردد. انتخابات ایتالیا در بحبوحه بحران انرژی، ناامیدی گسترده درباره دیدگاه‌های سیاستمداران و دغدغه‌های موجود درباره موضع آینده این کشور در قبال اتحادیه اروپا برگزار می‌شود.