روزنامه جوان
1401/07/06
فتنه مُرجِفون
فتنهها معمولاً در فضای غبارآلود و پرابهام شکل میگیرند و آنچه بر آتش فتنه میافزاید «شایعات و شبهات» است. در فتنهای که این روزها بخشهایی از جامعه ما را تحت تأثیر خود قرار داده نیز همینگونه است و این شایعات و شبهات است که در نبود اطلاعرسانی صحیح، عواطف و احساسات را برمیانگیزد و خشم و غضب را بر رفتار انسانها حاکم میکند.از همان ساعات اولیه نشر خبر به کما رفتن خانم امینی، بدون هیچ دلیل و مدرکی پلیس متهم به ضرب و شتم وی میشود و همین شایعه احساسات و هیجان عمومی را تحریک میکند. در ادامه با فوت وی، طیف وسیعی از اصلاحطلبان و ضدانقلاب خارجنشین گرفته تا سلبریتیها و رسانههای بیگانه با به کار بردن کلمه «کشته شدن» نهاد انتظامی را متهم به قتل وی میکنند، بیآنکه سندی داشته باشند. گزارشهای پزشکی هیچگونه آثاری از ضرب و شتم را نشان نمیدهد، اما یک پزشک دست چندم در اینترنت بر اساس یک عکس مدعی خونریزی مغزی او میشود و بلافاصله این ادعای بیمبنا بر افکار عمومی چنبره میزند. در ادامه خانواده آن مرحومه مدعی سلامت و عدم سابقه بیماری وی میشوند، حالآنکه مدارک کاملاً مستند پزشکی وی نشان از سابقه بیماری و حتی جراحی وی دارد. در همه این ماجراها تنها و تنها خبرهای بیاساس و شایعات بیمبنا است که افکار عمومی را جریحهدار و هیجانی کرده و نتیجه آن به خیابان آمدن افراد بیاطلاع است.
ماجرای شایعهسازی و شایعهپراکنی البته داستان تازهای نیست و گاه حتی رسانههای معتبر نظام سلطه نیز در این بازی وارد میشوند. ادعای دروغ رویترز در مورد تلفات حوادث آبان ۱۳۹۸ و دروغ آشکار و حیرتآور نیویورکتایمز در مورد سلامتی رهبر معظم انقلاب اسلامی در هفتههای اخیر بهخوبی نشان میدهد تحریک افکار عمومی برای دشمن تا چه حد مهم است که حتی حاضر است از اعتبار رسانههای باسابقه و شناختهشده خود نیز هزینه کند.
در صدر اسلام نیز جریان باطل از همین روش استفاده کرده و اتفاقاً در قرآن کریم نیز بدان اشاره شده است. خداوند متعال در آیه ۶۰ سوره مبارکه احزاب از «مرجفون» در کنار منافقان و بیماردلان بهعنوان دشمنان پیامبر نام میبرد. «رَجَفَ» به معنای ایجاد تشویش، ترس و اضطراب در جامعه است و مرجفون کسانی هستند که شایعات تشویشآور و اضطرابآفرین را در جامعه نشر میدهند. مرجفون یا همان خبرسازان دروغین و شایعهپراکنان با ایجاد شایعات و خبرهای دروغ و نادرست و بیاساس، امنیت روانی جامعه را به هم میریزند و با جنگ روانی، آرامش جامعه و نظام اسلامی را تهدید میکنند.
فتنه اخیر را بهواقع میتوان فتنه ارجاف یا فتنه مرجفون دانست. از ابتدا با یک خبر دروغ آغاز شد. با بالوپر دادن به شایعات آن خبر دروغین تثبیت شد و بوقچیهای دشمن، فرصتطلبان اصلاحات و سلبریتیهای طمعکار به آتشبیاران معرکه تبدیل شدند. اینها که با یک شایعه مردم را مضطرب و پریشان کردند، هیچ دلیل و سند معتبری برای ادعای خود نداشتند و تنها طلبکارانه از نیروی انتظامی دلیل برای برائت مطالبه میکردند. حتی بعد از ارائه ادله متقن به تشکیک در آن ادله روی آورده و نشان دادند که اصلاً منتظر روشن شدن ماجرا نیستند. گویی مأموریتی مشترک همه اینها را به خط کرده و آن به هم ریختن جامعه بود. حتی هتاکیها و گستاخی آشوبگران در اهانت به مقدسات و پرچم و تعرض به بانوان چادری و مأموران قانون نیز اینها را به خود نیاورد و با پررویی فوقالعادهای آن را به حامیان نظام نسبت دادند.
حال ماجرا بر عموم مردم روشنشده و بهجز عدهای معدود آشوبگر که مسئلهشان از اساس چیز دیگری بوده و «مهسا امینی» را تنها بهانهای برای آشوب میدانستند، باقی مردم صفشان را از معترضان خیابانی جدا کردهاند. اما بانیان این فتنه چه؟ مرجفونی که اینچنین جامعه را دچار تشویش کردهاند باید رها شوند تا آزادانه باز هم اینچنین عواطف مردم را جریحهدار کنند؟ خداوند متعال نظر دیگری دارد و در همان آیه و آیه پسازآن تکلیف آنان را مشخص کرده است. «لَئِنْ لَمْ ینْتَهِ الْمُنَافِقُونَ وَالَّذِینَ فِی قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ وَالْمُرْجِفُونَ فِی الْمَدِینَه لَنُغْرِینَّک بِهِمْ ثُمَّ لَا یجَاوِرُونَک فیها إِلَّا قَلِیلًا (۶۰) مَلْعُونِینَ أَینَمَا ثُقِفُوا أُخِذُوا وَقُتِّلُوا تَقْتِیلًا (۶۱)» ([ای پیامبر]اگر منافقان و بیماردلان و آنها که اخبار دروغ و شایعات بیاساس در مدینه پخش میکنند دست از کار خود بر ندارند، تو را بر ضدّ آنان میشورانیم، سپس جز مدّت کوتاهی نمیتوانند در کنار تو در این شهر بمانند! از رحمت خدا دور گردیده و هر کجا یافته شوند گرفته و سخت کشته خواهند شد (سوره احزاب، آیات ۶۰ و ۶۱).
دو آیه فوق بر برخورد با مرجفون در صورت اصرارشان بر این کار صراحت دارد و این برخورد را متضمن دستگیری، تبعید و حتی اشد مجازات میداند. در سیره امیرالمؤمنین (ع) نیز منقول است که هنگامیکه ایشان جهت جنگ صفین از کوفه خارج شده بودند، به ایشان خبر رسید که دو قبیله «غنی» و «باهله» علیه سپاه حضرت بدگویی کرده و برای پیروزی معاویه دست به دعا برداشتهاند. حضرت دستور اخراج و تبعید اعضای آن دو قبیله را داد. چرا سلبریتیهایی که با نشر شایعات دروغ مردم را تحریک و اذهان را تشویش کردند، باید آزادانه بتوانند در کشور فعالیت کنند و حتی از بیتالمال بهصورت نجومی متنعم باشند؟ تا کی قرار است بودجههای میلیاردی ورزش و هنر در اختیار کسانی قرار گیرد که در زمانه حساس، کاری بهجز آسیب زدن به امنیت و آرامش روانی جامعه ندارند. بخشی از اصلاحطلبان و امتداد خارجنشین آن که در فتنه ۸۸ نشان دادند در دروغگویی و فتنهانگیزی بر اساس شایعات ید طولایی دارند و اقدام اخیرشان نیز تازگی نداشت، سلبریتیهای فرصتطلب و طمعکار نیز هنگامیکه بهاندازه کافی از سفره بیتالمال متنعم شدند، به آن لگد زدند، اما تکلیف هر دو را باید مدعیالعموم مبتنی بر قانون مشخص نماید و روشن کند که خونهایی که بهواسطه این دروغها و شایعهپراکنیها بر زمین ریخته شد و خساراتی که به اموال عمومی و خصوصی وارد شد، چگونه استیفا خواهد شد.
سایر اخبار این روزنامه
فتنه مُرجِفون
خسارت مردم را از سلبریتیها بگیرید
اغتشاش و آشوب در خدمت فشار حداکثری دموکراتها
حماسه در ۲ گام
وقتی شعار تجزیهطلبان اسم رمز آشوب میشود
اغتشاشات، نوجوانان و ترک فعل نظام تربیتی ما
چهرههای فرهنگی اغتشاشات را محکوم کردند
درگذشت نقشآفرین بوعلی سینا و شیخ حسن جوری
کوتاهآمدن مقابل آشوبطلب به تخریب جامعه میانجامد
طواف میلیونی شمسالشموس
«احیای حقوق عامه» مأموریت مغفول در قوه قضائیه
مذاکره مستقیم؟ به چه امیدی؟!
خط و نشان ایران برای رقبا