دلیل کنشگری سلبریتی‌ها ضعف مفرط آنهاست

بخش اعظم سلبریتی‌هایی که در اتفاقات اخیر موضع‌گیری کردند، شاید هیچ‌وقت نمی‌خواستند یک کنشگر سیاسی باشند، اما وقتی با موج ترول‌های مجازی برانداز برای الزام به موضع‌گیری روبه‌رو شدند، نتوانستند خط مردمی بودن خود را حفظ کنند و به سمت براندازان غلتیدند. صد‌ها پیام توهین‌آمیز، اصرار و اعمال فشار برای موضع‌گیری به نفع براندازان، تهدید خود و خانواده‌هایشان و... ممکن است هر فردی را وادار به تسلیم کند. صحبت در خصوص این اعمال فشار‌ها برای توجیه عملکرد سلبریتی‌ها نیست، برای نشان دادن شرایطی است که براندازان می‌سازند و از تمایلات شخصی سلبریتی‌ها در فضای فرهنگی، عدم دانش سیاسی آن‌ها و اعمال فشار بهره می‌برند.
به نظر می‌رسد به‌رغم آنکه سال‌هاست گزاره «قدرت نه گفتن» به عنوان یک موضوع مهم در روانشناسی کودک آموزش داده می‌شود و از قضا قشر روشنفکر بیش از سایر اقشار بر لزوم وجود چنین قدرتی تأکید می‌کنند، اما بسیاری از سلبریتی‌ها از آن بهره نبرده‌اند یا آنکه دچار این اشتباه تحلیلی می‌شوند که جمع حامیان خود را از دست می‌دهند و نیز، ترول‌های مجازی برانداز این باور اشتباه را جا می‌اندازند که کار جمهوری اسلامی تمام است و این سلبریتی‌ها هم آن قدر به لحاظ شخصیتی ضعیف هستند که می‌ترسند با تغییر نظام، از کار خود بمانند و انگ سکوت در انقلاب! بر پیشانی‌شان بخورد.
با این حال، سلبریتی، چه فوتبالیست و چه بازیگر و چه هر شغلی از این دست، اهل هزینه دادن نیست. نه حاضر است هزینه سکوت را بدهد و نه هزینه همراهی را، هم از این روست که اغلب کج‌دار و مریز هستند یا روغن ریخته را نذر امامزاده کرده‌اند. علی کریمی ویلایش را از مالکیت خود خارج کرده، خود هم به خارج از کشور رفته، بعد ژست می‌گیرد که همه چیز فدای سر مردم ایران! مهران مدیری حقوقش را تمام و کمال بابت ساخت برنامه‌اش گرفته، بعد می‌گوید تلویزیون تصویرم را پخش نکند! اویی که هر چه دارد از همین تلویزیون دارد. لادن طباطبایی ۱۰ سال است از بازیگری کناره گرفته و هفت سال است ساکن امریکاست، بعد لوح تقدیری که از محمدباقر قالیباف در دوران فرماندهی او در نیروی انتظامی به دلیل بازی در سریال پلیسی خواب و بیدار گرفته، با چکش می‌شکند تا به قول خودش با مردم همراهی کند! حال آنکه او همراه آن لوح، جایزه نقدی هم گرفته بود و ای‌کاش معادل آن جایزه را هم به صندوق بیت‌المال باز می‌گرداند. حال آنکه از اساس برای مخاطب سؤال بود که چقدر تقدیر ناجا برای او مهم بوده که آن لوح پلاستیکی را تا امریکا هم با خود برده است!
بسیاری از هنرمندان دیگر هم از این دست هستند، تا جایی پیش می‌روند که نخواهند هزینه بدهند. اغلب بازیگران موضع گرفته، مدت‌هاست کاری انجام نمی‌دهند یا در کل دو سه بازی بیشتر نداشته‌اند.


سردار آزمون هم گفت تیم ملی فدای موی دختران سرزمینم، اما به درستی متوجه اشتباهش شد و باز برای تیم ملی بازی کرد و مطلبش را هم حذف کرد و جسارت اذعان به اشتباهش را هم داشت.
بخشی از این سلبریتی‌ها هم متوجه شده‌اند که آشوب‌های کف خیابان دست دارودسته رجوی افتاده و از سویی دیگر، مسیح علی‌نژاد که حامی حمله نظامی و تحریم علیه ایران است، ادعای رهبری آشوب‌ها را دارد و... حالا حمایت این سلبریتی‌ها از آنچه کف خیابان می‌گذرد، یعنی ایستادن‌شان در کنار رجوی و مسیح علی‌نژاد. این مفهومی که سلبریتی‌ها به دلیل دانش سیاسی پایین و تکیه بر احساسات و منافع، دیر به آن رسیدند و حالا برخی‌شان در اقدامی هماهنگ اعلام برائت از رجوی و علینژاد را انجام می‌دهند. این مهم، گرچه اتفاق خوبی است، اما نشان می‌دهد که این سلبریتی‌ها تاکنون متوجه ضرورت اعلام برائت از تروریست‌های بالفعل و بالقوه ضد ایرانی نبوده‌اند.
حال چرا این سلبریتی‌ها با این همه نقاط ضعف که گفتیم می‌توانند گاه در افزایش آشوب‌ها نقش ایفا کنند؟ چون مخاطب آن‌ها سطح بالا نیست. تحلیل جمعیتی تجمعات اخیر نشان می‌دهد که بیش از ۹۰ درصد بازداشت شدگان نوجوان تجمعات اخیر به صورت دوست دختر - دوست پسری در اغتشاشات حاضر شده بودند. رصد دستگاه‌های امنیتی و همچنین بررسی‌های میدانی نیرو‌های انتظامی و... نشان می‌دهد درصد بالایی از حاضران در تجمعات اخیر در کشور در سنین نوجوانی و ابتدای جوانی قرار داشتند.
مطابق این خبر، براساس گزارشات به دست آمده از سوی یک دستگاه امنیتی، ۹۳ درصد حاضران در تجمعات اخیر در بازه سنی تا ۲۵ سال بودند که نشانگر به وجود آمدن نسل نو اغتشاشگران در کشور است. همچنین این گزارش نشان می‌دهد به‌رغم اینکه گفته شد جنس تجمعات زنانه است، اما حضور جداگانه دختران و زنان در تجمع اخیر بسیار کم بوده است، اما در مقابل بیش از ۹۰ درصد بازداشت شدگان در سن پایین دوست دختر-دوست پسر بودند که برای هیجان آشوب و... وارد صحنه شده و حتی در بازجویی‌های اولیه نیز اعلام کرده بودند برای نمایش قدرت و شجاعت و... در مقابل دوستانمان اقدام به آتش زدن سطل‌های زباله و... کرده بودیم که به تعبیری مسائل جنسی در به صحنه آوردن نسل جدید برای تجمع عنصر تعیین‌کننده‌ای بوده است.