پشت پای بن سلمان به متحدان غربی


گروه سیاسی:در پی تصمیم اوپک پلاس مبنی بر کاهش تولید نفت، وزیر خارجه آمریکا از بررسی‌های این کشور برای دادن پاسخ مناسب به عربستان خبر داد.
به گزارش تجارت، به نقل از رویترز، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی در لیما، پایتخت پرو در واکنش به تصمیم اخیر اوپک پلاس مبنی بر کاهش تولید نفت گفت که کشورش در حال بررسی پاسخی مناسب به عربستان از جمله در روابط با این کشور است. بلینکن در این باره تصریح کرد: در رابطه با روابط بعدی ما با عربستان سعودی، با مشورت کنگره در حال بررسی چند پاسخ‌ احتمالی و مناسب هستیم. وی ادامه داد: ما قطعا اقدامی را انجام نخواهیم داد که در تعارض با منافع‌مان باشد. اظهارات بلینکن درباره روابط با ریاض پس از آن مطرح شده است که اوپک پلاس روز چهارشنبه با کاهش قابل توجه تولید نفت موافقت کرد. این تصمیم عرضه را در بازاری که هم اکنون نیز دچار محدودیت است محدودتر کرده و احتمالا، قیمتهای بنزین را درست پیش از برگزاری انتخابات میان دوره‌ای آمریکا در نوامبر بالاتر می‌برد. بایدن در کاخ سفید درخصوص تصمیم اوپک به خبرنگاران گفت: ما در حال بررسی جایگزینهایی هستیم که می‌توانیم داشته باشیم. گزینه‌های زیادی وجود دارند اما هنوز تصمیممان را نگرفته‌ایم. بایدن هفته جاری از دولت خود و کنگره خواست راه‌هایی را برای افزایش تولید انرژی آمریکا و کاهش کنترل اوپک بر قیمت‌های انرژی بررسی کنند. بعضی از گزینه‌های وی، شامل برداشت نفت بیشتر از ذخایر نفت استراتژیک یا بررسی محدودیت صادرات انرژی از سوی شرکت‌های آمریکایی است.
بایدن در ژوئیه به عربستان سعودی رفت اما این سفر بدون توافق برای کمک گروه اوپک پلاس برای کاهش قیمت‌های بنزین بود که یک مشکل سیاسی مهم برای بایدن در آمریکا مانده است. بایدن در پاسخ به این پرسش که آیا از تصمیم خود برای رفتن به عربستان سعودی افسوس می‌خورد، گفت: این سفر فقط درباره نفت نبود. پس از اینکه بایدن دستور یک سلسله برداشت از ذخایر نفت استراتژیک را صادر کرد، کاخ سفید در ماههای گذشته به دنبال کسب اعتبار برای کاهش قیمت‌های بنزین بود. تورم بالا، یک مشکل سیاسی برای رئیس جمهور آمریکا مانده و کاهش قیمتها یک پیروزی مهم محسوب می‌شود. تصمیم اوپک پلاس این روند را ممکن است به مخاطره بیاندازد و به سود روسیه باشد که تحت تحریمهای آمریکا قرار دارد. یک رسانه فرانسوی در یادداشتی نوشت که تصمیم اخیر اوپک پلاس مبنی بر کاهش تولید نفت علی‌رغم درخواست‌های مکرر آمریکا و فرانسه برای افزایش این تولید، بیانگر استحکام در روابط ایجاد شده میان ریاض و مسکو است.
به گزارش ایسنا، روزنامه لوفیگارو در یادداشتی در این باره نوشت: تصمیم جدید «اوپک +» که خشم واشنگتن را برانگیخت، سیلی واقعی محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی به متحدان غربی خود، به‌ویژه جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا و امانوئل ماکرون، همتای فرانسوی وی است.



این روزنامه آورده است: به جای کاهش دو میلیون بشکه‌ای تولید نفت که روز چهارشنبه «اوپک پلاس» تصویب کرد، واشنگتن و پاریس از عربستان سعودی خواسته بودند تولید خود را برای کاهش قیمت نفت خام و مهار تورم افزایش دهد و این تصمیم در فاصله یک ماه مانده به انتخابات حساس میان دوره‌ای در آمریکا، ضربه سختی به جو بایدن محسوب می‌شود.
لوفیگارو در ادامه با اشاره به اینکه مسکو برای تامین مالی جنگ با اوکراین به ادامه روند صعودی بهای نفت نیاز دارد، نوشت: طبق گزارش نهادهای مربوطه، روسیه از آغاز حمله به اوکراین 116 میلیارد یورو از صادرات نفت خود درآمد کسب کرده است.
طبق این یادداشت، تصمیم سازمان "اوپک +" به رهبری ریاض نشان می‌دهد که کشورهای حوزه خلیج فارس در کنار مسکو ایستاده‌اند و از فاصله گرفتن از متحد روس خود که از سال 2016 به عضویت اوپک پلاس درآمده است خودداری می‌کنند.
لوفیگارو همچنین در ادامه آورده است: بن سلمان می‌خواهد با میانجیگری ریاض به متحدان غربی خود نشان دهد که روابط خوبش با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه می‌تواند برای آنها مفید باشد؛ چراکه وی در پایان سپتامبر موفق شد با میانجیگری، زندانیان غربی از جمله چند آمریکایی‌ و انگلیسی‌ را آزاد کند.
بانک مورگان استنلی پیش بینی کرد سال میلادی آینده، کمبود عرضه در بازار نفت از ۲۰۰ هزار بشکه در روز برآورد قبلی، به ۹۰۰ هزار بشکه در روز افزایش پیدا می کند.
استراتژیستهای مورگان استنلی اعلام کردند این پیش بینی ها با فرض این بوده که تولید نفت روسیه پس از اجرایی شدن تحریمهای اتحادیه اروپا، به میزان یک تا ۱.۵ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا می کند.
بانکهای دیگر هم به کاهش تولید بزرگ اوپک پلاس واکنش نشان داد و پیش بینی قیمت نفت را بالا بردند. به عنوان مثال، گلدمن ساکس پیش بینی قیمت نفت برنت در سه ماهه جاری را به میزان ۱۰ دلار افزایش داد و ۱۱۰ دلار در هر بشکه اعلام کرد. گلدمن ساکس پیش بینی قیمت نفت برنت در سال ۲۰۲۲ را از ۹۹ به ۱۰۴ دلار و قیمت سال ۲۰۲۳ را از ۱۰۸ به ۱۱۰ دلار بالا برد. دامین کوروالین، مدیر تحقیقات انرژی گلدمن ساکس به تلویزیون بلومبرگ گفت: تمامی تحولاتی که در بخش عرضه شاهد بوده ایم، زمینه را برای قیمتهای بالاتر نفت تا پایان سال، فراهم می کنند.
بر اساس گزارش اویل پرایس، وارن پاترسون، مدیر استراتژی کالاها در موسسه مالی آی ان جی گفت: با توجه به کاهش عرضه بزرگی که از سوی اوپک پلاس اعلام شده است، بازار جهانی احتمالا تا پایان سال ۲۰۲۳ با کمبود عرضه مواجه خواهد بود. این بانک در حال حاضر پیش بینی می کند قیمت هر بشکه نفت برنت تا پایان امسال و نیمه اول سال ۲۰۲۳، در محدوده ۹۰ دلار می ماند و در نیمه دوم سال آینده افزایش بیشتری پیدا کند.