روزنامه ایران
1401/07/18
مطالبه مردم؛ برخورد قاطعانه با آشوب طلبان سازمانی
شنبه 16 مهرماه در پی فراخوان گسترده گروههـــا و رســـانههــای ضـــد انقـــلاب، آشوبطلبان به برخی اماکن عمومی و خصوصی در چند نقطه شهر تهران و سنندج حمله کرده و با مضروب کردن نیروهای انتظامی و امنیتی، یک بسیجی را در تهران و یک پاسدار را در سنندج به شهادت رساندند. هر چند ضد انقلاب در هفته گذشته بهصورت گسترده برای ایجاد آشوب و اغتشاش در کشور در روز شنبه برنامهریزی کرده بود اما جمعیت اغتشاشگر به چند صد نفر و شهرهایی که درگیر اغتشاشات شدند به چند شهر محدود شد، با این حال نقطه بارز اغتشاشات در این روز، سازماندهی گروههای آشوب و همچنین بالابردن شدت خشونت علیه نیروهای انتظامی و امنیتی توسط آشوب طلبان بود. به کارگیری گسترده از سلاحهای سرد و گرم توسط آشوبطلبان در این روز و در دستور کار قرار گرفتن پروژه کشته سازی، بر شدت صدمات و همچنین آسیبها نسبت به روزهای قبل افزود. این در حالی است که طی هفته گذشته و در نتیجه مشخص شدن خط ضد انقلاب برای به آشوب کشاندن ایران و همچنین پیگیری موضوع فوت مهسا امینی در مراجع مربوطه، حضور معترضین در تجمعات بشدت کاهش پیدا کرده بود و در روزهای آخر هفته گذشته هیچ تجمعی در هیچ کدام از شهرهای ایران برگزار نشد.با این حال و طبق یک برنامهریزی مشخص پس از فراخوان گروهها و رسانههای ضد انقلاب برای ایجاد اغتشاش در روز شنبه، آشوب طلبان سازمانی در این روز به کف خیابان ها آمدند و با هدف قرار دادن مقرهای نظامی و انتظامی علاوه بر ایجاد خسارت، 2 نفر از نیروهای حافظ امنیت را به شهادت رساندند. نکته قابل تأمل آنکه آشوب روز شنبه را به هیچ عنوان نمیتوان از جنس تجمعات و اعتراضات روزهای اول پس از فوت مهسا امینی دانست. در روزهای ابتدایی به رغم اینکه برخی از تجمعات به آشوب و اغتشاش کشیده میشد، اما نیروهای سازمانی جریان ضد انقلاب هنوز وارد فاز «خشونت حداکثری» نشده و در میان مردم عموماً به هدایت تجمعات یا ایجاد درگیریهای پراکنده بسنده کرده بودند.
با فروکش کردن تجمعات و از دست رفتن بدنه مردمی حداقلی، عملاً این دسته از آشوب طلبان تغییر فاز داده و بهصورت مستقیم وارد فاز مسلحانه علیه جمهوری اسلامی شدند. به همین دلیل نمیتوان افرادی را که در تجمع روز شنبه حضور پیدا کردند از جنس مردم دانست؛آشوبطلبان روز شنبه و مدل برخورد خشونتآمیز آنان با مردم و نیروهای انتظامی، بیانگر آن است که ضد انقلاب برای ایجاد آشوب در این روز تمام داشتههای خود و نیروهای سازمانیاش را حتی به قیمت دستگیری نفراتش و ضربه وارد آمدن به شبکهاش در ایران به میدان آورده است به همین دلیل برخورد با دستگیرشدگان و آشوب طلبان روز شنبه باید برخورد قهرآمیز و عبرت آموز باشد.
با تمام کسانی که در این روز بهصورت حرفهای ایجاد بلوا و به مقر پلیس حمله کردند و اماکن عمومی را به آتش کشاندند در راستای حفظ امنیت عمومی و امنیت روانی جامعه، باید برخورد قانونی عبرت آموز صورت گیرد. حاضرین در آشوبهای روز شنبه مردم عادی یا فریب خورده نبودند که نهادهای امنیتی و انتظامی بخواهند با کسب یک تعهد ساده آنها را آزاد کنند. تمامی آشوبطلبانی که در این روز در خیابان ها به ایجاد اغتشاش مشغول بودند باید در دادگاه پاسخگوی اقدامات خود در به آشوب کشیدن شهر و خیابان و ارتباط با گروهای ضد انقلاب باشند. در حال حاضراین مطالبه جدی از سوی مردم وجود دارد که چرا برخی از آشوب طلبان پس از چند ساعت یا نهایتاً چند روز بازداشت، آزاد میشوند و برای بررسی جرمشان، به دادگاه معرفی نمیشوند.
مردم این مطالبه جدی را دارند که حال و پس از آشوبهای روز شنبه و در شرایطی که صف مردم کاملاً از صف اغتشاشگران جدا شده است برخورد مماشاتآمیز با آشوبطلبان سازمانی، صورت نگیرد؛ چراکه تساهل و تسامح با آشوب طلبان ظلم به مردم و حافظان امنیت جامعه به حساب میآید. از سوی دیگر ضرورت دارد قوه قضائیه هر چه زودتر دادگاههای علنی آشوب طلبان را برگزار کند تا پشت پرده وقایع اخیر بیش از پیش برای مردم نمایان شود.