هوش از سر غرب پرید

تغییر استراتژی ولادیمیر پوتین و شدت پاسخ کرملین به اقدامات اخیر اوکراین علیه مواضع روسیه، غرب را تا حدی نگران کرده است که جو بایدن بی‌اعتنا به هشدارها درباره خالی شدن انبارهای تسلیحاتی پنتاگون، بار دیگر وعده ارسال سامانه‌های پدافند موشکی به اوکراین و تداوم حمایت نظامی از این کشور در برابر مسکو را داده است. این در حالی است که تقویت لابی غربی علیه روسیه، برای به انزوا کشاندن این کشور در سازمان ملل و دیگر نهادهای بین‌المللی نیز همزمان با این تکرار وعده‌ها و تحریم‌های اروپا در دستور اجرا قرار دارد.
زهره صفاری/ تغییر استراتژی ولادیمیر پوتین و شدت پاسخ کرملین به اقدامات اخیر اوکراین علیه مواضع روسیه، غرب را تا حدی نگران کرده است که جو بایدن بی‌اعتنا به هشدارها درباره خالی شدن انبارهای تسلیحاتی پنتاگون، بار دیگر وعده ارسال سامانه‌های پدافند موشکی به اوکراین و تداوم حمایت نظامی از این کشور در برابر مسکو را داده است. این در حالی است که تقویت لابی غربی علیه روسیه، برای به انزوا کشاندن این کشور در سازمان ملل و دیگر نهادهای بین‌المللی نیز همزمان با این تکرار وعده‌ها و تحریم‌های اروپا در دستور اجرا قرار دارد.
به گزارش شبکه خبری الجزیره، ساعاتی پس از آنکه 8 منطقه در کی‌یف و دیگر بخش‌های اوکراین به مدت 6 ساعت زیر بمباران موشک‌های روسی ویران شد و ولادیمیر پوتین صراحتاً اعلام کرد که از این پس هر اقدام تروریستی علیه مواضع مسکو را با عملیاتی سخت پاسخ خواهد داد، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین تماس‌هایی با رهبران بانفوذ غربی گرفت و خواستار حمایت شد. جو بایدن، در این تماس که در آستانه نشست فوری ضدروسی گروه 7 برای حمایت از اوکراین انجام شد، به زلنسکی قول داد تا با ارسال سامانه‌های ضد موشکی پیشرفته، 
کی یف را در برابر حملات روسیه پشتیبانی کند. براساس آمارها امریکا از ابتدای بحران اوکراین تاکنون بیش از 16.8 میلیارد دلار کمک نظامی و تسلیحاتی به این کشور تخصیص داده است اما همچنان به رغم پیشروی‌های پراکنده نیروهای اوکراینی در میادین جنگی نتوانسته‌اند با این تجهیزات، دست برتر را از روسیه بگیرند.


تقویت لابی غرب علیه روسیه
پس از حمله روز دوشنبه به مناطق مختلف اوکراین که روسیه آن را پاسخی به انفجار پل کرچ کریمه و اختلال‌ها در خط لوله گازی روسیه به اروپا عنوان کرده بود، این بار امریکا با اعمال نفوذ بیشتر در نهادهای بین‌المللی سعی در تحت فشار قرار دادن روسیه دارد. به نوشته رویترز یکی از این اقدامات تلاش برای محکوم کردن روسیه در مجمع عمومی سازمان ملل است. امریکا که پس از همه پرسی اخیر روسیه در چهار شهر تحت کنترل مسکو در اوکراین، در تصویب قطعنامه علیه روسیه در شورای امنیت سازمان ملل ناکام ماند، این بار به رغم تلاش‌های مسکو برای برگزاری مخفی رأی‌گیری مجمع، با تقویت آنچه نماینده مسکو آن را «لابی غرب» علیه کشورش خوانده است، توانست با رأی موافق 107 کشور، مخالفت 13 عضو و رأی ممتنع 39 کشور از جمله روسیه و چین، قطعنامه محکومیت روسیه برای برگزاری همه پرسی در چهار منطقه اوکراین را به صحن علنی مجمع عمومی برساند.
به نوشته تاس، واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل با ظالمانه خواندن این اقدام گفت: «به باور من این اقدام مجمع عمومی حرکت ظالمانه‌ای بود که هرگز در طول دوران حضورم در این سمت در قبال کشوری ندیده بودم و بعید می‌دانم که در تاریخ سازمان ملل تاکنون چنین هجمه‌ای علیه یک کشور اتفاق افتاده باشد.»
همزمان با این گام موفق غربی‌ها در راستای اهداف ضدروسی شان، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا نیز در توئیتی اعلام کرد: «امریکا همچنان به کمک‌های اقتصادی، حقوق بشری و امنیتی در دفاع از اوکراین ادامه خواهد داد.»
ورود دوباره اروپا
واکنش روسیه به حمله اخیر به پل کریمه که به اذعان کارشناسان غربی شدیدترین حمله از زمان آغاز بحران اوکراین بود، نه فقط امریکا را که در تلاش برای افزایش هجمه‌ها علیه روسیه در مجامع بین‌المللی است، که غربی‌ها را نیز بار دیگر به میدان کشانده است. به نوشته یورونیوز، آلمان که پیش‌تر وعده ارسال سامانه پیشرفته و جدید دفاع هوایی آیریس-تی را به کی یف داده بود، این بار متعهد به تحویل سریع این سامانه دفاع هوایی به اوکراین شد. رهبران گروه 7 نیز دیروز با برگزاری نشستی فوری برای حمایت از اوکراین، تصمیمات جدیدی علیه روسیه گرفتند. لیز تراس، نخست‌وزیر انگلیس نیز در آستانه این نشست خواستار حمایت بین‌المللی از اوکراین برای به انزوا کشاندن روسیه شد. در همین حال آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل نیز حمله روسیه را محکوم و آن را تنش آفرینی غیرقابل قبول خواند.