روزنامه ایران
1401/07/23
امریکا: دنبال آشوب در ایران هستیم
سخنگوی وزارت خارجه امریکا با اعلام اینکه توافق هستهای ایران در حال حاضر مورد تمرکز واشنگتن نیست و دولت این کشور در عوض بر حمایت از اغتشاشگران در ایران متمرکز شده است، رسماً اعتراف کرد که همچنان در خیال خام فروپاشی نظام جمهوری اسلامی دست و پا میزند. رؤیایی که مقامهای امریکایی و شرکای اروپاییاش با تصویب تحریمهای ویژه علیه مقامهای ایران و در عینحال تلاش برای در اختیار گذاشتن ابزارهای رسانهای، اطلاعاتی و هدایت اغتشاشات و آشوبهای داخلی ایران، در جهت تحقق آن گام برمیدارند.گروه سیاسی/ سخنگوی وزارت خارجه امریکا با اعلام اینکه توافق هستهای ایران در حال حاضر مورد تمرکز واشنگتن نیست و دولت این کشور در عوض بر حمایت از اغتشاشگران در ایران متمرکز شده است، رسماً اعتراف کرد که همچنان در خیال خام فروپاشی نظام جمهوری اسلامی دست و پا میزند. رؤیایی که مقامهای امریکایی و شرکای اروپاییاش با تصویب تحریمهای ویژه علیه مقامهای ایران و در عینحال تلاش برای در اختیار گذاشتن ابزارهای رسانهای، اطلاعاتی و هدایت اغتشاشات و آشوبهای داخلی ایران، در جهت تحقق آن گام برمیدارند. این هدفی است که کشورهای غربی میکوشند آن را علاوهبر تحریمهای تکراری از طریق کمک همهجانبه به جریانهای اپوزیسیون ایران، دروغپراکنی و تحریف حقایق، ایجاد توهم اکثریت در میان اغتشاشگران، القای حمایت گسترده خارجی و فراهم شدن زمینه ضربه به حاکمیت محقق سازند.
پابهپای امریکا
در این میان اروپا نیز که خبر از تحریمهای قریبالوقوع علیه ایران داده است، پابهپای امریکا کوشیده با هدایت پیدا و پنهان جریانها علیه ایران، راهی برای تحقق زیادهطلبیهای خود فراهم کنند. در این میان حمایت آنها از امریکایی که هدف رسمی خود را وادار کردن ایران به اجرای خواستههای غیرمشروع از طریق تحمیل فشار اقتصادی حتی در حوزه حیاتیترین نیازها بر شهروندان ایرانی اعلام کرده است، ابایی ندارد. اروپایی که تاکنون نه خواسته و نه توانسته از خود هیچ توان و ارادهای در برابر تروریسم اقتصادی امریکا نشان دهد و اینک برای پنهان کردن این ناتوانی مضاعف، علاوهبر دنبالهروی سیاسی در بحران اوکراین، به حمایت سیاسی و میدانی روند آشوب و برهم زدن نظم عمومی در خیابانهای ایران روی آورده است.
اعتراف صریح
در چنین فضایی بود که «ند پرایس»، سخنگوی وزارت خارجه امریکا در موضعی صریح اعلام کرد که توافق هستهای ایران در حال حاضر تمرکز امریکا نیست و اذعان کرد دولت این کشور در عوض بر حمایت از اغتشاشگران در ایران تمرکز کرده است؛ زیرا به ادعای او تلاشها برای احیای توافق هستهای به بنبست دیگری رسیده است. او در ادامه ادعاهایش برای رفع تقصیر از واشنگتن مدعی شد که درخواستهای ایران غیرواقعی و فراتر از محدوده برجام است و مواضع ایران در هفتههای اخیر نشان از تغییر ندارد. سخنگوی وزارت خارجه امریکا اما در حالی مدعی بنبست در مذاکرات شد که حرف آخر را همان اول زد و رسماً با اعلام اینکه توجه واشنگتن بر اغتشاشات ایران متمرکز است، نشان داد که مسئولان کاخ سفید با شکست سیاست تحریمهای سختگیرانه بهواسطه رویکرد مقاومت فعال جمهوری اسلامی، امیدوار به خرید زمان برای تغییر زمان بازی هستند.
به آشوب و براندازی متعهدیم!
«رابرت مالی»، نماینده ویژه امریکا در امور ایران نیز در اظهاراتی مداخلهجویانه در توئیتی نوشت که واشنگتن به ارائه «ابزارهای اطلاعاتی» به مردم ایران متعهد میباشد. این حرف او در تکمیل موضعگیری بود که یک روز پیش از آن، «وندی شرمن»، قائممقام وزارت خارجه امریکا در نشستی مجازی با جمعی از نمایندگان شرکتهای فناوری امریکایی در رابطه با ادعای حمایت از دسترسی آزاد مردم کشورهای تحت تحریم به اطلاعات مطرح کرد. «شرمن» مدعی شد: «ما متعهد هستیم که اطمینان حاصل کنیم ابزارهای اطلاعاتی حیاتی در دسترس مردم ایران قرار میگیرند.»
مداخله اروپایی فراتر از مواضع سیاسی
اروپا نیز که همسو با امریکا حمایت خود از اغتشاشات داخلی ایران را به فراتر از موضعگیریهای سیاسی کشانده است، در حمایت از اغتشاشگران نه تنها قطعنامه صادر کرده که اعمال تحریمهای جدید را نیز در دستور کار قرار داده است. در همین چهارچوب خبرگزاری فرانسه به نقل از دیپلماتهای غربی مدعی حصول توافق میان اعضای اتحادیه اروپا برای اعمال تحریمهای جدید علیه ایران به بهانه آنچه سرکوب اعتراضات خوانده شده، شده است. پیش از این، «اورسولا فن در لاین»، رئیس کمیسیون اروپا در اظهاراتی مداخلهجویانه خواستار اعمال تحریمهای ضد ایرانی شده و ادعا کرده بود: «اروپا همیشه باید از ارزشهایی که ما به آن اعتقاد داریم حمایت خود را اعلام کند و از هر کسی که برای این ارزشها مبارزه میکند، حمایت کند». وبگاه شبکه خبری بلومبرگ هم گزارش داده ۱۵ فرد و نهاد در فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا قرار خواهند گرفت.
بازی فرانسه با ابزار حقوق بشری
همزمان با اقدامات جمعی کشورهای اروپایی، مقامهای عالیرتبه این کشورها نیز در مواضعی جداگانه میکوشند با اشاره به آشوبهای داخلی ایران، اذهان عمومی جهان را از ناکامی این کشورها در به اجرا درآوردن توافق با ایران منحرف سازند. از جمله این تلاشها، مواضع «امانوئل مکرون»، رئیس جمهور فرانسه بود که در نخستین واکنش رسمی خود به وضعیت جاری ایران مدعی شد که کشورش سرکوبهای اعمال شده توسط رژیم ایران را محکوم میکند. یک روز پیش از این موضع ادعایی بود که حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه در گفتوگوی تلفنی با همتای فرانسویاش به مداخله پاریس در امور داخلی ایران معترض شده و با کنایه به مقامهای فرانسوی گفته بود: «مقابله با اغتشاش در اروپا عملی خوب و پسندیده است اما همین کار در ایران سرکوب قلمداد میشود. جمهوری اسلامی اجازه نمیدهد هیچ طرفی از داخل یا خارج، امنیت ملیاش را هدف قرار دهد.»
واکنش وزارت امور خارجه به اظهارات مکرون
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه هم اظهارات اخیر «مکرون» را اتهامزنی سیاسی، مداخلهجویانه و مشوق خشونتطلبان و قانونشکنان دانست و آن را محکوم کرد. کنعانی با اشاره به اینکه در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران حق اعتراضات مسالمتآمیز به رسمیت شناخته شده، اظهار کرد: «جای تعجب است که رئیس جمهور و برخی مقامات دولت فرانسه در تحولات اخیر ایران، اقدام نیروهای حافظ امنیت در برخورد با خشونتطلبان و اغتشاشگران را محکوم کرده و دولت ایران را به پرهیز از خشونت و رعایت حقوق آشوبگران فرامیخوانند، اما همزمان در واکنش به اعتصابات کارگری در بخش نفت و گاز و پالایشگاههای فرانسه، مقامات این کشور از جمله سخنگوی دولت، کارگران را تهدید میکنند که در صورت پایان ندادن به اعتراضات و اعتصابات، با اِعمال زور به اعتصابات پایان میدهند.» به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه این یک نفاق آشکار است و یکبار دیگر ثابت میکند که حقوق بشر در قاموس بسیاری از دولتهای مدعی در غرب، بازیچه و ابزاری برای دستیابی به اهداف سیاسی و مداخلهجویی در امور دیگر کشورها بیش نیست.
انحراف اذهان جهانی
کانادا نیز همپای امریکا و اروپا در حالی همچنان در واکنش به تحولات داخلی ایران، دست به تحریم میبرد که همچنان افکار عمومی جهان عیان شدن خبر یک سال پیش کشف گورهای دستهجمعی صدها نفر از کودکان در حیاط مدارس مسکونی کانادا را از یاد نبرده است. خبری که شاید مقامهای اوتاوا برای انحراف اذهان جهانی از این رسوایی میکوشند خود را پشت سر موضوعات دیگر ادعایی همچون اغتشاشات در ایران پنهان کنند و با ادعای نقش حقوق بشر، مأموریت خود در کمک سازماندهی شده به آشوبگران و اقلیتهای معاند خارج از کشور را به اجرا درآورند. دولت کانادا در روند اجرای این مأموریت، پنجشنبه گذشته اعلام کرد ۳ نهاد و ۱۷ فرد را تحریم کرده است. کانادا هفته گذشته نیز در اقدامی نمایشی اعلام کرد ۱۰ هزار نفر از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای همیشه از ورود به کانادا منع خواهند شد!
سایر اخبار این روزنامه
ایستادیم و پیش رفتیم
بیاعتباری تهدید نظامی شکست فشار حداکثری
گاردین: عربستان فقط دریک مرحله 250 میلیون دلار به ایراناینترنشنال داد
امریکا: دنبال آشوب در ایران هستیم
شاهکار دختر ایرانی
خالص اشتغال در دولت رئیسی 2 برابر دولت قبل
برد لحظه آخری استقلال مقابل ذوب آهن
اجتماع رسول مهربانی ها
شهادت 2 مدافع امنیت با سلاح گرم
حضور هستههای سازمانیافته در ناآرامیهای اخیر