روزنامه ایران
1401/07/24
دورهمی تکراری با چاشنی تحریم
گروه سیاسی/ از شروع اغتشاشات در ایران برخی کشورهای اروپایی و امریکایی با ذوقزدگی فراوان به کنشگری فعال در این زمینه و حمایت از آشوبها روی آوردند. آنها تصور کردند مستمسکی جدید برای پروژه ایرانهراسی یافتهاند و با ادعای حمایت از حقوق زنان و حقوق بشر میتوانند بستر و بهانهای جهت استمرار سیاست شکستخورده فشارحداکثری در دست داشته باشند. هر چند شواهد نشان میدهد که امریکا و اروپا به دلیل ناتوانی در تصمیمگیری سیاسی و انتخابات کنگره، پیش از کلید خوردن پروژه آشوبها در ایران نیز با عدم ارائه پاسخ به پیشنهادهای نهایی ایران روی آخرین نسخه از پیشنویس مذاکرات وین به عنوان متهم در تعلل نسبت به این مسأله شناخته میشدند، اما اکنون آنها تلاش دارند تا برای تئوریزه کردن چرایی عدم پایبندی به تعهدات خود، از بهانه اغتشاشات اخیر استفاده کنند. از همین رو همه مقامات جناحهای مختلف به کمک آمدهاند تا دولت بایدن بتواند استفاده حداکثری از آشوبهای حداقلی در ایران انجام دهد. با آنکه نزدیک به یک هفته است که آشوبها به طور چشمگیری فروکش کرده است اما آنها از آنچه با عنوان معترضان در خیابان معرفی میکنند، حمایت میکنند و آن را سوژه جدید برای تحریم پنداشتهاند.باراک اوباما و تکرار اشتباه گذشته
حتی باراک اوباما رئیس جمهور اسبق امریکا که قبلاً با سیاست اعمالی حمایت از فتنهگران سال 88 و البته تلاش برای مخفی کردن این حمایت شناخته میشد به اعلام موضع پرداخته است. او در گفتوگو با پادکست «پاد سیو امریکا»، با توجه به مسئولیت خود در زمان فتنه 88 گفت در آن زمان در دولت او اختلاف نظر جدی وجود داشت که به صورت «علنی» از فتنهگران در ایران حمایت نکند چرا که نگران آن بوده آنها در داخل ایران به حمایت خارجی و دست داشتن امریکا در این فتنه متهم شوند. اوباما البته اکنون از مخفی نگه داشتن حمایت تمامعیار خود از فتنه 88 ابراز پشیمانی کرده، وی گفته است که از نظر او امریکا باید هرگاه که «بارقه و جرقهای برای تغییر» در ایران دید «علناً» از آن حمایت کند. گرچه اوباما به این مسأله اشاره نمیکند که پیش از فتنه 88 با چندین نامه به رهبرانقلاب مدعی شده بود این رژیم سیاست تغییر نظام در ایران را پیگیری نمیکند و حمایت همان زمان او از فتنه و حمایتهای کنونی از ناامنی در ایران بوضوح عمق دورویی مقامات امریکایی را نشان میدهد.
حمایت مجدد بایدن از ناآرامیها
در ایران
رئیسجمهور کنونی امریکا نیز که قبلاً معاون باراک اوباما بوده همچنان به سیاست فشار حداکثری علیه ایران ادامه داده و با دخالت در امور داخلی کشورمان بار دیگر مدعی شد که در کنار زنان ایران ایستاده است. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، جو بایدن رئیس جمهور امریکا که در یک جلسه در دانشگاهی در کالیفرنیا سخنرانی میکرد در ادامه مداخلات واشنگتن در امور داخلی ایران بار دیگر به حمایت از ناآرامیهای اخیر در ایران پرداخت و گفت که از میزان واکنش ایرانیها به فوت مهسا امینی حیرتزده شده است. این حمایت مجدد رئیس جمهور امریکا از آشوبگران درحالی است که بایدن پیشتر نیز در بیانیهای ضمن اعلام حمایت از این ناآرامیها گفته بود که ایالات متحده تحریمهایی را علیه ایران اعمال خواهد کرد.
دیدار بلینکن با زنان حامی تحریم
وزیر خارجه امریکا نیز در ادامه تلاشهای واشنگتن برای دامن زدن به ناآرامیها در کشورمان با جمعی از به اصطلاح مدافعان حقوق بشر و حقوق زنان در ایران دیدار کرد. آنتونی بلینکن روز جمعه برای بحث درباره حقوق بشر، بویژه حقوق زنان و اغتشاشات در ایران و اختلال در دسترسی به اینترنت دیداری با چند فعال سیاسی حوزه زنان برگزار کرد. در این نشست وندی شرمن معاون وزیر خارجه، عذرا ضیا دستیار وزیر خارجه در امور دموکراسی و حقوق بشر و همچنین راب مالی، نماینده ویژه امریکا در ایران و یائر لِمپارت سرپرست معاونت وزارت امورخارجه در امور شرق نزدیک حضور داشتند.
هریس، معاون اول رئیسجمهور و دیگر مقامات ارشد امریکا از جمله جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید هم روز جمعه به طور جداگانه با نازنین بنیادی، فعال زن ضدایرانی دیدار کرده بودند. جالب آنکه زنان حاضر در این دیدارها همه از حامیان تحریم علیه مردم ایران هستند. بهعنوان نمونه نازنین بنیادی از کسانی است که در موضعی مشهور تحریم را برای مردم ایران مفید دانسته بود و آن را به شیمیدرمانی تشبیه کرد که در عین سختی به نفع مردم است!
رویا حکاکیان یکی از کسانی است که به نام فعال حقوق زن در این دیدارها از دولت جو بایدن خواسته مذاکرات رفع تحریم را متوقف کند تا صدای آنها واضح و بلند شنیده شود!
بلینکن نیز در این دیدارها به اقدامات مداخلهجویانه اخیر دولت امریکا برای اعمال تحریم علیه ایران اشاره کرده و گفته است که آنها با صدور مجوزهایی در حوزه فناوری تلاش کردهاند دسترسی آزاد ایرانیها به امکان ارتباط با یکدیگر و جهان را تسهیل کنند. در راستای همین پروژه بود که وندی شرمن معاون وزیر خارجه امریکا روز پنجشنبه به منظور حذف فیلترینگ از اینترنت در ایران با شرکتهای فناوری امریکایی دیدار کرده بود.
ادعای بورل: قصد دخالت در امور داخلی ایران را نداریم
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان نیز روز گذشته در جریان گفتوگوی تلفنی با «جوزپ بورل»، نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن گفتوگو در خصوص همکاریهای مشترک و مذاکرات به واکنشهای غرب به حوادث اخیر اشاره کرد و گفت: مرگ مرحوم مهسا امینی مایه تأسف همه ماست. در این خصوص گزارش دقیق و علمی پزشکی قانونی از سوی تعداد قابل توجهی از پزشکان فوقتخصص و افراد خبره ارائه شده است. همچنین اقدامات قضایی نیز در جریان است، البته این موضوع برای برخی مقامات غربی فقط یک بهانه است. پرسش این است که غرب در خصوص صدها پرونده قتل عمد زنان و کودکان در کانادا و امریکا بویژه بهدست پلیس چه کرده است؟! نمیشود در اروپا خشنترین مقابله با اغتشاش، عملی خوب و پسندیده باشد، اما همان کار در چهارچوب قانونی در ایران سرکوب قلمداد شود! وزیر امور خارجه کشورمان یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران از پشتوانه قوی مردمی و دموکراسی کارآمد برخوردار است. اینجا سرزمین کودتای مخملی یا رنگین نیست.
جوزپ بورل نیز در این گفتوگوی تلفنی ضمن ابراز خرسندی از پیشرفتهای حاصله در مسیر احیای برجام گفت: ما قصد دخالت در امور داخلی ایران را نداریم.
هشدار وزیر امور خارجه به شورای وزیران اتحادیه اروپا
حسین امیرعبداللهیان همچنین در جریان گفتوگو با ژوائو گومز کراوینیو وزیر خارجه پرتغال با اشاره به دخالت کشورهای دیگر در امور داخلی ایران گفت: «ما کشوری هستیم که در غرب و شرق با گروههای تروریستی مانند القاعده، جیش العدل و داعش مواجهیم. همچنین در هفتههای اخیر شاهد ورود اسلحه از مرزهای غربی و شرقی کشور بودهایم. این در حالی است که برخی کشورها در اظهاراتی مداخله جویانه موضوع اغتشاشات و فعالیتهای تروریستی را بهعنوان اعتراض تلقی کرده و در عمل باعث تحریک اغتشاشگران و تروریستها میشوند و حتی موضوع صدور قطعنامه یا تحریمهایی را در نشست آتی شورای وزیران اتحادیه اروپا در دستور کار خود قرار دادهاند که در صورت چنین اقدامی، جمهوری اسلامی ایران اقدام متقابل خواهد کرد.» ژوائو گومز کراوینیو نیز در جریان این تماس تلفنی خواستار تداوم همکاریهای ایران در راستای کاهش بحران در اوکراین شد و در پایان با خانواده تمامی آسیبدیدگان حوادث اخیر از جمله نیروهای انتظامی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران ابراز همدردی کرد.
سایر اخبار این روزنامه
شورش اراذل و اوباش در زندان اوین
دعوت از نخبگان برای بازسازی فرهنگی
بختآزمایی ماسوله برای ثبت جهانی
واردات گاز؛ درخواست جدید همسایگان از ایران
ارادههایی برای گفتن و شنیدن
دورهمی تکراری با چاشنی تحریم
روایت روزنامههای صهیونیستی از «عملیات بزرگ»
کاهش قیمت برنج تا اواسط آبان
دوقطبیهای جعلی
۱۳۳۵ میلیارد تومان برای محرومیتزدایی از مناطق اهل تسنن
داوران زن ایران حرف اول را در آسیا میزنند
صولت مرتضوی بهعنوان وزیر کار به مجلس معرفی شد