صولت مرتضوی به‌عنوان وزیر کار به مجلس معرفی شد

گروه سیاسی/ سید صولت مرتضوی، معاون اجرایی رئیس‌جمهور که از او به عنوان اصلی‌ترین چهره مدیریت سفرهای استانی دولت یاد می‌‌شود، دیروز از سوی آیت‌الله رئیسی به عنوان وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مجلس معرفی شد. سیدمحمد حسینی، معاون امور مجلس رئیس جمهور با اعلام این خبر اطلاع  داد: آیت‌الله رئیسی رئیس جمهور، در نامه‌ای به رئیس مجلس شورای اسلامی، مرتضوی را به‌عنوان وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مجلس معرفی کرده است. به گفته معاون امور مجلس رئیس جمهور، نامه معرفی وزیر پیشنهادی کار یکشنبه - امروز- در صحن علنی مجلس اعلام وصول می‌شود و بلافاصله مرتضوی با حضور در کمیسیون‌های تخصصی مربوطه، ضمن تشریح برنامه‌های خود برای مدیریت وزارت کار، به سؤالات نمایندگان ملت پاسخ خواهد داد.

مروری بر مهم‌ترین سوابق مرتضوی
علت انتخاب مرتضوی از سوی رئیس جمهور برای این سمت را می‌‌توان کارنامه وی، به ویژه در مدت فعالیت دولت سیزدهم دانست. با آغاز به کار دولت آیت‌الله رئیسی، مرتضوی به سمت معاون اجرایی رئیس جمهور و درعین حال، سرپرست نهاد ریاست جمهوری منصوب شد؛ سمتی که یکی از مهم‌ترین مأموریت‌های دولت سیزدهم در حوزه آن تعریف می‌‌شد: مدیریت سفرهای استانی.


دولت سیزدهم در مدت یک سال فعالیت خود توانست 31 سفر استانی را در کارنامه خود ثبت کند؛ یعنی سفر به همه استان‌های کشور که در مدتی قریب به 12 ماه انجام شد. بخش مهم هماهنگی مربوط به این سفرها، بر عهده معاونت اجرایی بود که مرتضوی مسئولیت آن را برعهده داشت. وی در این سمت، در همراهی با معاون اول رئیس جمهور، مسائل و تصمیم‌گیری‌های مربوط به پیش از هر سفر را تعقیب می‌‌کرد. پیش از سفر، برای اینکه در جلسات مختلف، چه در سطح معاون اول و چه در سطوح دیگر، مسائل استانی احصا و برای تصمیم‌گیری به رئیس جمهور ارائه شود و چه پس از سفر و پیگیری تحقق مصوبات سفرهای استانی تا سابقه خلف‌وعده‌های دولت‌های گذشته از ذهن ایرانیان زدوده شود. به گواه آمار و نیز شواهد مبتنی بر پیگیری و به سرانجام رساندن مصوبات سفرهای استانی، مرتضوی در این زمینه توانسته است کارنامه موفقی از خود به نمایش بگذارد.
در این میان، بازدید میدانی و پیگیری مکرر پروژه‌های مهم هر استان را نیز باید به کارنامه او اضافه کرد. به عنوان مثال، پروژه عظیم آبرسانی غدیر که باعث پایان تنش آبی برای 52 درصد از جمعیت خوزستان شد، هرچند با هدایت عالیه رئیس جمهور همراه بود، اما هماهنگی‌ها میان نهادهای مجری و تأمین‌کننده مالی، نقش مهمی در تحقق آن، آن هم در عرض 10 ماه داشت.
در فهرست کارنامه مرتضوی، باید به برخی مأموریت‌های ویژه نیز اشاره کرد که از سوی رئیس جمهور به معاونت اجرایی سپرده شد. زمستان سال گذشته، پس از دستور رئیس جمهور مبنی بر آزادسازی سواحل کشور، در شمال و جنوب از تصرفات غیرقانونی و آزادسازی آن به نفع مردم، بخش مهمی از این مسئولیت از سوی رئیس جمهور و رئیس دفتر رئیس جمهور به معاونت اجرایی سپرده شد. این مأموریت، مطابق دستور رئیس‌جمهور، در مدت 20 روز به سرانجام رسید و سواحل در این مدت به نفع مردم آزاد شد.
کارنامه مرتضوی تا پیش از دولت
کارنامه و سوابق صولت مرتضوی تنها مربوط به دولت سیزدهم نیست؛ مرتضوی ۶۱ ساله تا پیش از رسیدن به سمت معاونت اجرایی رئیس‌جمهور و امروز معرفی به عنوان وزیر پیشنهادی کار، تقریبا سلسله مراتب اداری و اجرایی را از پایین‌ترین تا بالاترین رده طی کرده، امری که او را به چهره‌ای آشنا نسبت به امور اداری و اجرایی مبدل کرده است. از جمله سوابق او می‌‌توان به سمت‌هایی چون بخشداری و معاونت فرمانداری تا استانداری و معاونت سیاسی وزارت کشور در دولت نهم اشاره کرد. شهرداری مشهد مقدس، مدیرعاملی سازمان موقوفات آستان قدس رضوی و ریاست سازمان اموال و املاک بنیاد مستضعفان، عضویت و ریاست هیأت‌مدیره بنیاد تعاون قوه قضائیه و آزادراه تهران - شمال از دیگر مسئولیت‌های مرتضوی است.

چرا وزارت کار؟
اگر مرتضوی بتواند رأی اعتماد نمایندگان مجلس را کسب کند، او دومین وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت سیزدهم خواهد بود. این سمت از ابتدای دولت برعهده حجت‌الله عبدالملکی بود که پس از قریب به یک سال فعالیت، به دلیل بروز مشکلاتی، استعفا را به ادامه کار ترجیح داد. پس از پذیرش استعفای او از سوی رئیس جمهور، زاهدی‌وفا به عنوان جایگزین او به مجلس شورای اسلامی معرفی شد که در جلسه رأی‌گیری، زاهدی‌وفا با اختلاف یک رأی، از راهیابی به ساختمان وزارت رفاه در خیابان آزادی باز ماند. امروز اما به نظر می‌‌رسد پس از این فراز و فرودها، صولت مرتضوی، انتخاب دیگر آیت‌الله رئیسی برای تصدی این سمت باشد. بویژه اینکه به دلیل مطالبات و حجم کاری سنگینی که این وزارتخانه در دولت سیزدهم برعهده دارد، کاری که پس از اجرای طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها فزون‌تر هم شده است، به نظر می‌‌رسد فردی مسلط به کار و آشنا به امور اداری و اجرایی می‌‌تواند این چالش‌ها را مدیریت کند.