عزم «شجاع دل‌ها» برای جدایی از بریتانیا

آرمان امروز|پورحسین: چند روزی است که با تاکید مقامات سیاسی اسکاتلند در مسیر جدایی از بریتانیا قرار گرفته است. در همین راستا دولت اسکاتلند در یک سند با موضوع چشم‌اندازهای اقتصادی جدید، وعده درخواست مجدد این کشور برای بازپیوستن به اتحادیه اروپا و بازطراحی بازار انرژی را در صورت کسب استقلال از انگلیس داده است. این سند اقتصادی جدید، یک اسکاتلند مستقل برای پیوستن مجدد به اتحادیه اروپا را طراحی کرده است.
این سند دولت اسکاتلند برنامه‌هایی پیشنهادی را برای موضوعات کلیدی مانند واحد پول و مساله مرزها مطرح کرده است. در این سند یک سیاست مهاجرتی با هدف تقویت جمعیت نیروی کار ترسیم شده است.
این در حالی است که بریتانیا خطاب به اسکاتلند تاکید کرده اکنون زمان مناسبی برای صحبت درباره برگزاری یک همه پرسی جدید استقلال نیست. استورجن در این خصوص تاکید کرد، دیگر نمی ‌توان زندگی کردن تحت کنترل پارلمان انگلیس‌ را پذیرفت.
در همین خصوص چند روز پیش استورجن برنامه‌ تشکیل یک صندوق نفتی اعلام کرد که به گفته او شرایط ۲۰ میلیارد پوند سرمایه‌گذاری در اسکاتلند در اولین دهه مستقل شدنش از بریتانیا را فراهم می کند. این اتفاقات در حالی رقم می خورد که در همه‌پرسی سال ۲۰۱۶ انگلیس بر سر خروج از اتحادیه اروپا همه ۳۲ منطقه اسکاتلند به نفع باقی ماندن در این اتحادیه رای دادند. با این وجود نتیجه این همه پرسی در مجموع نشان داد که در کل بریتانیا ۵۲ درصد به نفع خروج از اتحادیه اروپا رای داده‌اند. استورجن در آن زمان گفت، روشن است مردم اسکاتلند آینده خود را در چارچوب اتحادیه اروپا در نظر می‌گیرند. بر همین اساس به نظر می رسد که مساله در خصوص این نیست که بین تغییر و حفظ وضعیت موجود بحث کنند بلکه وضعیت موجودی دیگر در کار نیست و اسکاتلند دیگر نمی‌تواند زندگی تحت کنترل بریتانیا را بیشتر از این بپذیرد.  سال ۲۰۱۴ مقامات بریتاینا به اسکاتلندی ها وعده ثبات را در صورتی که به استقلال رای منفی دهند، داده بودند اما به نظر می رسد وعده های ان ها به صورت کامل در خصوص اسکاتلند محقق نشده است. اتفاقی که عزم شجاع دل های اسکاتلندی را برای جدایی از یکی از ابرقدرت های بزرگ جهان را بیشتر کرده و شاید این اتفاق در آینده نزدیک نیز رقم بخورد.