روزنامه ایران
1401/07/27
گره گشایی از مشکلات با نقش آفرینی نخبگان
رئیس جمهور صبح دیروز در دوازدهمین همایش بنیاد ملی نخبگان شرکت کرد و در سخنان خود ظرفیت نخبگان را زمینه مناسبی برای تحقق ایده دولت مردمی در ایجاد تحول در زمینههای علمی و عملکردی دانست. آیتالله رئیسی با تأکید بر اینکه فراهم کردن زمینه نقشآفرینی بیشتر نخبگان گرهگشای مشکلات کشور خواهد بود، حمایت مالی، حقوقی و همچنین تسهیلگری در صدور مجوزها بویژه برای شرکتهای دانشبنیان را از جمله حمایتهای لازم دولت از نخبگان برشمرد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، رئیس جمهور در این همایش که در سالن اجلاس سران برگزار شد با اشاره به فلسفه تشکیل بنیاد نخبگان، تصریح کرد: بنیاد ملی نخبگان که با ایده و نظر حکمتآمیز رهبری معظم انقلاب به منظور شناسایی و حمایت از نخبگان کشور تشکیل شد...گروه سیاسی/ رئیس جمهور صبح دیروز در دوازدهمین همایش بنیاد ملی نخبگان شرکت کرد و در سخنان خود ظرفیت نخبگان را زمینه مناسبی برای تحقق ایده دولت مردمی در ایجاد تحول در زمینههای علمی و عملکردی دانست. آیتالله رئیسی با تأکید بر اینکه فراهم کردن زمینه نقشآفرینی بیشتر نخبگان گرهگشای مشکلات کشور خواهد بود، حمایت مالی، حقوقی و همچنین تسهیلگری در صدور مجوزها بویژه برای شرکتهای دانشبنیان را از جمله حمایتهای لازم دولت از نخبگان برشمرد.
فاصله بنیاد با نقطه مطلوب
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، رئیس جمهور در این همایش که در سالن اجلاس سران برگزار شد با اشاره به فلسفه تشکیل بنیاد نخبگان، تصریح کرد: بنیاد ملی نخبگان که با ایده و نظر حکمتآمیز رهبری معظم انقلاب به منظور شناسایی و حمایت از نخبگان کشور تشکیل شد، در سالهای فعالیت خود اقدامات مفید و مؤثری هم داشته است، اما آنچه انجام گرفته همچنان با نقطه مطلوب فاصله دارد و باید با توجه و استفاده از تجربیات گذشته گامهایی نو در جهت شناسایی و حمایت از نخبگان برداشت.
نخبگی در مسیر رفع نیاز مردم
رئیسی در ادامه برخورداری از استعداد برتر، روحیه کار و تلاش مضاعف برای رفع نیازهای کشور را از شاخصههای نخبگی برشمرد و اظهار داشت: اولین شکر این نعمت برای صاحب آن یعنی نخبگان، آن است که این نعمت را متعلق به خدا بداند و در مسیر رضایت او مورد استفاده قرار دهد، از خود برتر بینی که از آفات نخبگی است، پرهیز کند و تمام استعداد، خلاقیت و ابتکار خود را در جهت گرهگشایی از نیازهای مردم و کشور به کار گیرد.رئیس جمهور به کارگیری نخبگی در مسیر رفع نیازهای مردم و کشور را بسیار ارزشمند دانست و بر اهمیت نقش والدین، معلمان و استادان در مسیر رشد و پیشرفت نخبگان تأکید کرد.
دانشگاه پیشرو و دانشگاه پیرو
آیتالله رئیسی در ادامه سخنانش با بیان اینکه میان «دانشگاه پیشرو و دانشگاه پیرو» تفاوت زیادی وجود دارد، گفت: دانشگاه پیشرو تلاش دارد نماد نوآوری و خلاقیت باشد، خود را در کنار نظام مسائل کشور تعریف کند و با بهرهگیری از مجربترین استادان و بهترین دانشجویان و دانشپژوهان مسائل را بشناسد و در جهت حل آنها پیشقراول باشد. اما دانشگاه پیرو بدون توجه به توانمندیهای داخلی و نیروهای مبتکر، نوآور و خلاق کشور بهدنبال آن است تا ببیند دیگران چه میخواهند و چه میکنند!
فرق نخبه وابسته با نخبه مستقل
رئیسی همچنین در تشریح تفاوت «نخبه وابسته با نخبه مستقل»، تصریح کرد: نخبه مستقل میخواهد آزادانه بیندیشد، خلاقیت داشته باشد، نیاز مردمش را بشناسد و تمام دانش و استعداد خود را در جهت رفع آنها به کار گیرد و خود را وابسته به قدرت و پول دیگران نکند.
دشمن دنبال غارت نخبگان
رئیس جمهور با بیان اینکه در گذشته شاهد غارت و دستاندازی دشمنان به ثروت و منابع کشور و سرزمینمان بودیم، اما امروز با حربه برنامهریزی برای جذب نخبگان و استعدادهای کشورمان مواجهیم، اظهار داشت: دشمن در این جنگ شناختی که علیه ما به راه انداخته بهدنبال غارت قشر پیشرو و نخبه کشور است و از این جهت ما مسئولان وظیفه داریم ضمن حفظ جایگاه و کرامت نخبگان، زمینه را برای فعالیت و تداوم پیشرفت این قشر ارزشمند در کشور فراهم کنیم.
فراهم کردن زمینه نقش آفرینی نخبگان
آیتالله رئیسی حمایت مالی، حقوقی و همچنین تسهیلگری در صدور مجوزها بویژه برای شرکتهای دانشبنیان را از جمله حمایتهای لازم دولت از نخبگان برشمرد و افزود: امروز حضور نخبگان در جای جای کشور جلوه دارد و قطعاً فراهم کردن زمینه برای نقشآفرینی بیشتر آنان گرهگشای بسیاری از مشکلات کشور در مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خواهد بود.
رئیس جمهور همچنین تأکید کرد: بنیاد ملی نخبگان وظیفه دارد حمایتهای دولت از نخبگان را به شکل عملی پیگیری کند و ملجأ و پناهی برای نخبگان در جهت برطرفسازی خواستهها و نیازهای آنها باشد.
رئیسی بسیاری از مشکلاتی را که برای بشریت در حال اتفاق افتادن است، ناشی از به خدمت گرفتن علم و دانش نخبگان از سوی قدرتهای استکباری دنیا دانست و تصریح کرد: اگر هر یک از نخبگان ما به کشور دیگری مهاجرت کرد، ولو با شرایط و امکانات خوب مشغول به کار شد، اما باید از خود بپرسد که محصول فعالیت و علم و دانش او به دست چه کسی خواهد افتاد و در چه مسیری مورد استفاده قرار میگیرد؟
نمونه عینی نخبه واقعی
رئیس جمهور شهید چمران و شهید سلیمانی را مصداق و نمونه عینی نخبه واقعی برای کشور دانست و گفت: شهید حاج قاسم سلیمانی نخبهای بود که توانایی و توانمندی خود را در خدمت تأمین امنیت کشور به کار گرفت و امروز نام او بهعنوان قهرمان مبارزه با تروریسم در دنیا میدرخشد.
رئیس جمهور هدایت نخبگان به تحصیل در رشتههای مورد نیاز کشور را مورد تأکید قرار داد و گفت: امروز جمهوری اسلامی در حوزه گردشگری سلامت در منطقه و جهان سرآمد است و این امر حاصل توجه به نیاز کشور در هدایت نخبگان بوده است که باید استمرار یابد.
جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی روز گذشته با ریاست آیتالله رئیسی به بررسی گزارشی از فعالیت هیأتهای نظریهپردازی در ۱۸ سال گذشته اختصاص یافت.
این هیأتها که به منظور تقویت اندیشه و نظریهپردازی در رشتههای علوم انسانی، علوم اجتماعی و معارف اسلامی تشکیل شدهاند، جمعی از اندیشمندان و دانشمندان علوم نظری را گرد هم آورده تا در فضای مناظره، گفتوگو، ارزیابی و نقد نظریاتی جدید را پدید آورند.
بنابراین گزارش در ۱۸ سال گذشته ۲۸۰ استاد به عضویت شورای علمی این هیأتها درآمده، ۱۲۰۰ استاد در جلسات آن شرکت کرده، ۸۰۰ استاد دیدگاههایشان را در جلسات آن به بحث و بررسی گذاشتهاند و ۲۲ هزار نفر نیز نظریات خود را در کرسیهای ترویجی به عنوان بستر طرح و بررسی ایدههای نو ارائه کردهاند.
بر این اساس تا کنون ۱۱۷۵ طرحنامه به عنوان نظریه جدید ارائه شده که از این تعداد ۶۸۵ طرح واجد شرایط اولیه نظریه نو بوده و برای ۲۴۳ نظریه اجلاسیه نهاییسازی تشکیل شده است. در این میان ۶۳ نظریه حائز شرایط نوآوری بوده و به عنوان نظریات نو در حوزه علوم انسانی، علوم اجتماعی و معارف اسلامی تصویب شدهاند.اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی پس از استماع این گزارش تأکید کردند که در صورت غیرمتمرکز بودن سازکار این فرایند، دانشگاههای سراسر کشور و بخصوص دانشگاههایی که در استانهای پیرامونی کشور قرار دارند، از این بستر به شکل مؤثرتری بهرهمند میشوند.روز گذشته همچنین اعضای شورا با گنجاندن مناسبتهای جدید در تقویم کشور موافقت کردند. بر این اساس اول اردیبهشت به مناسبت سالروز تولد شهید ابراهیم هادی، به عنوان روز شهدای ورزشکار، ۷ آذر به مناسبت شهادت دکتر فخریزاده، به عنوان روز نوآوری و فناوری ایرانساخت، ۱۳ شهریور به مناسبت روز تولد ابوریحان بیرونی به عنوان روز علوم پایه و روز ۲۵ دی ماه به مناسبت انتشار نامه تاریخی امام راحل در سال ۶۷ به عنوان روز تاریخنگاری انقلاب اسلامی نامگذاری شدند. همچنین روزهای ۳۱ اردیبهشت به عنوان روز چهارمحال و بختیاری و دومین جمعه مهر ماه به عنوان روز بزرگداشت آیین مذهبی قالیشویان در ضمیمه تقویم ثبت خواهند شد. شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین با عضویت آقایان احمد شاکری و میثم نیلی در هیأت نظارت بر نشر کتاب بزرگسالان موافقت کرد.
سایر اخبار این روزنامه
ایران هراسی تسلیحاتی
گره گشایی از مشکلات با نقش آفرینی نخبگان
«عملیات بزرگ» این بار در مالزی
کارگران فرانسه را تعطیل کردند
سوآپ نفت کوره ایران با بنزین ترکمنستان
ایران من ایران ما
کاهش 3/5 میلیون تنی واردات گندم
تعطیل کلاسهای موسیقی درسایه ناامنی
طغیان بیماریهای تنفسی در کودکان
چشم انتظاری دریاچه ارومیه برای 14 میلیارد مترمکعب آب!
اوج گرفتن رزمایش «اقتدار» در ارس
وطن را تکه و پاره نمیخواهم
فارسی بلد نیستند شبکه فارسی زبان راه انداختند