روزنامه آرمان امروز
1401/07/27
فروش فیلترشکن رسمی شد
آرمان امروز – مجتبي کاوه: اظهارات اخير يکي از مسئولان اتحاديه فناوران رايانه را مي توان به معناي قانوني شدن غيرمستقيم و زيرپوستي خريد و فروش فيلترشکن تعبير کرد. اظهارات وي تائيد ضمني اين نکته است که وي پي ان فروشي در يک صنف رسمي و مجوزدار کشور در مقياس گسترده اتفاق ميافتد و اتحاديهاي که متولي اين صنف است تلاش ميکند به اين کسب وکار ذاتا غيرقانوني، طوري سر و سامان و شکل رسمي و قانوني بدهد که حداقل خريداران وي پي ان متضرر نشوند. سعيد نقوي که بازرس اين اتحاديه است ميگويد: بعد از فيلترينگ پلتفرمهاي خارجي، کسب وکارهايي که کار آنها وابسته به اين پلتفرمها بود، متقاضي خريد فيلترشکن شدند تا بتوانند فعاليت اقتصادي خود را حفظ کنند.قيمت وي پي ان هاي يکساله؛ 280 تا 300 هزار تومان
او قيمت اين فيلترشکنها را هم اعلام کرده است؛ 280 تا 300 هزار تومان ! نقوي جزئيات ديگري هم از بازار رو به گسترش وي پي ان هايي که مشکل گشاي صاحبان کسب وکارهاي آنلاين شده اند، داده است. ازجمله اين که اين فيلترشکن ها از سوي فروشندگان با ادعاي باز کردن تمام سايت ها و پلفترمهاي فيلترشده تا يکسال به فروش ميرسند اما گويا اين ادعا چندان صادقانه نيست چون فيلتر شکنها در هفتههاي اخير بعد از مدتي کار مي افتند. در واقع کارکرد فيلترشکن ها به شدت فيلترينگ بستگي دارد و در شرايط کنوني که فيلترينگ پلتفرمهايي مثل اينستاگرام را سه قفله کرده بسياري از موارد فيلترشکنها جواب نياز فعالان اقتصادي را نميدهد.
نکته مهمي که در صحبت هاي اين مقام مسئول صنفي جلب توجه مي کند اين است که او پذيرفته است که در حال حاضر برخي کافينتها، واحدهاي صنفي فناوران يارانه و خدمات موبايل اقدام به فروش فيلترشکن ميکنند و از امکان طرح شکايت خريداران وي پي ان در اتحاديهها سخن گفته و تصريح کرده است که اگر خريداران از خريد فيلترشکن رضايت نداشتند ميتوانند به اتحاديه مربوطه مراجعه و شکايت خود را ثبت کنند!
چرا کارخانه وي پي ان سازي راه اندازي نشود؟!
مشخص نيست اگر کسي از فيلترشکني که خريد رضايت نداشت و به اتحاديه شکايت کرد، اتحاديه از واحدصنفي مي خواهد وي پي ان معيوب را پس گرفته و وي پي ان بهتري به مشتري بدهد يا کافي نت مربوطه را بخاطر فروش يک محصول غيرقانوني جريمه يا لغو مجوز ميکند؟!
رضا الفت نسب عضو اتحاديه کسب وکارهاي مجازي در گفتگو با خبرنگار «آرمان امروز»، هم نميتواند جوابي به پرسش مذکور بدهد. او بر اين باور است که شايد اتحاديه فناواران يارانه مي خواهد به نحوي از متضرر شدن کساني که وي پي ان هاي معيوب از کافي نت ها خريداري مي کنند جلوگيري کند اما اين کار هم به هر حال نوعي رسميت دادن به بازار غيرقانوني وي پي ان است. الفتنسب به کنايه مي گويد: گويا قرار است کساني که وي پي ان خريداري مي کنند ازخريد خود راضي باشند! اگر اين طور است چرا کارخانه وي پي ان سازي راه اندازي نشود؟
اين عضو اتحاديه کسب وکارهاي مجازي نااميدي خود از وضعيت موجود را پنهان نمي کند و درباره آخرين آمار ضرر و زيان کسب وکارهاي آنلاين از فيلترينگ مي گويد: آمارها همان است که قبلا هم گفتيم و توسط اتاق بازرگاني و ساير بخش هاي مرتبط هم گفته شده است. اگر فقط به 400 هزار کسب و کار آنلايني که در اينستاگرام فعال بودند و خانوارهايي که درآمد اين کسب وکارها، معاش آنها را تامين ميکرد توجه کنيد متوجه حجم خسارتي که روزانه از محل فيلترينگ به کسب وکارها و زيرمجموعههاي آنها وارد ميشود، خواهيد شد. الفت نسب تصريح مي کند: اتحاديه در حالت نيمه تعطيل است از اين رو برآوردي از سوي اتحاديه انجام نشده اما در گزارشهايي که سازمان نظام صنفي رايانهاي استان تهران و ... منتشر کردهاند روشن است که همه فعالان اين حوزه دچار آسيب و زيان شدهاند. وي با استناد به ارقام گزارش توضيح مي دهد: در اين گزارش تاکيد شده است 53 درصد مشاغل اعلام کردند در صورت تداوم احتمالي محدوديتها روزانه 50 ميليون تومان ضرر خواهند کرد. 21 درصد نيز ضرر 50 تا 100 ميليون توماني و حدود 18 درصد خسارت بين 100 تا 500 ميليون توماني را گزارش کردهاند.
الفت نسب ادامه داد: با قطع پلتفرمهايي مانند اينستاگرام و واتساپ و تلگرام، بخش مهمي از وروديها به سايتها از دست رفت و از سوي ديگر شاهد هستيم که بسياري از کاربران به واسطه استفاده از فيلترشکن با مشکل روبرو ميشوند چرا که وارد درگاه پرداخت ميشوند اما چون ويپيان روشن دارند قادر به پرداخت نيستند و فکر ميکنند که مشکل از اينترنت است.وي گفت: حجم خريدهاي غيرضروري مردم نيز در اين شرايط کاهش شديد داشته و طبيعي است فضاي اجتماعي نيز بر رفتار مردم در خريد اثرگذار باشد .
شعارهاي انتخاباتي چه شد؟
اين عضو هيات مديره اتحاديه کسب و کارهاي مجازي با تاکيد بر اينکه شعارهاي آقاي رييسي در جريان انتخابات نوعي دلگرمي براي ما ايجاد کرده بود، گفت: ايشان اشاره کرد که مگر ميشود اينستاگرام که محل کسب و کار مردم است، بسته شود؟ حتي کميته اقتصاد ديجيتال براي اولين بار در دولت سيزدهم به راه افتاد و بسياري از فعالان اين حوزه تصور کردند که قرار است تمرکز ويژهاي روي اين موضوع وجود داشته باشد اما امروز ميبينيم اين کميته اصلا در جايگاه مطالبهگري نيست و پاسخي به سوالات متعدد ما براي روشن شدن چشمانداز آينده نيز نميدهد.
او گفت: من فکر ميکنم براي حل مشکل لازم است سوءتفاهمها برطرف شود. در جريان وقايع اخير چند نفر از فعالان حوزه اقتصاد ديجيتال و برخي همکاران ما نيز بازداشت شدهاند اما متاسفانه به دليل دخالتهاي مستقيم وزارت صمت، در حياتيترين دورهاي که نياز به تشکل صنفي براي پيگيري امور داريم، فاقد اتحاديه هستيم و دستمان بسته مانده است .
الفتنسب در توضيح اين مطلب ادامه داد: در حقيقت وزارت صمت با بهانههاي عجيب و استناد به کرونا و ماه رمضان و ... انتخابات اتحاديه را به تعويق انداخت و حالا در اين شرايط که قطع اينترنت حيات فعاليتهاي مجازي را نشانه رفته، تشکلي براي رايزني و رفع سوء تفاهم موجود نيست .
وي به سابقه طرح صيانت اشاره کرد و توضيح داد: آنچه ذهن ما را مشوش ميکند و مانع از برنامهريزي براي آينده ميشود، اين نکته است که قبل از اين اتفاقات طرح صيانت مطرح شد و هشدارهايي نسبت به ايجاد محدوديت داده شد. حالا نيز روشن نيست با عادي شدن شرايط وضعيت اينترنت عادي ميشود يا خير؟
سایر اخبار این روزنامه
رئیسی: شاهد غارت مغزها هستیم
فروش فیلترشکن رسمی شد
برخی مسئولان درک درستی از اعتراض جدی مردم ندارند
گسترش اعتراض اقتصادی در قاره سبز
پاسخ علی دایی به نماینده اردبیل
ابربدهکار بانکی واردکننده خودرو شد
مراسم قسامه برای قصاص قاتل محیطبان گلستانی
چک الکترونیک به گردش می افتد
چراغ سبز آمریکا به طالبان
آینده ایران در صورت مرگ برجام
دیالکتیک نظم، صلح و مجازات
جای خالی انجمنهای اولیا و مربیان
چک الکترونیک به گردش می افتد
گسترش اعتراض اقتصادی در قاره سبز