روزنامه ایران
1401/07/28
نخبگان، ثروت و آبروی ایران
هر قدر دانشگاه تعطیل و روند فعالیت علمی تخریب و ناقص شود برای دشمن مغتنم استاز فرد نخبه این انتظار وجود دارد که ظرفیت شخصی و تواناییهای خود را در جهت حل مسائل کشور قرار دهد
برخی نخبگان در ایران رشد میکنند اما ثمره این رشد را به خارج میبرند و به پیچ و مهرههای دشمن تبدیل می شوند
مهاجرت و درس خواندن نخبه در دانشگاههای برتر اشکالی ندارد اما بعد از پایان تحصیلات تواناییهای خود را برای پیشرفت کشور بهکارگیرد
مسئولان نباید بگذارند نخبگان به واسطه برخی سنگاندازیها یا برخوردهای نامناسب، از دانشگاه و ادامه فعالیت در کشور، مأیوس شوند
سرویسهای جاسوسی برای فریب و جذب نخبگان و یا خراب کردن ذهن آنها، در پوشش مراکز علمی، نخبگان را دعوت میکنند
اگر ما صنعت هستهای را در آن زمانی که آغاز کردیم، شروع نمیکردیم باید ۱۰ سال بعد وارد این موضوع میشدیم
یکی از روزنامهها در زمان حیات امام(ره) تیتر زد : «نظام در حال فروپاشی است» و پاسخ کوبنده امام (ره) این بود که «خودتان در حال فروپاشی هستید و نظام محکم و مستحکم ایستاده است» ، بعد از رحلت امام (ره) در سال ۶۹ عدهای که در بین آنها افراد موجه و با سابقه نیز حضور داشتند
در اعلامیهای گفتند «نظام در لبه پرتگاه است» اما ما تسلیم نشدیم و ایستادیم و انشاءالله همچنان خواهیم ایستاد
گروه سیاسی/ رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز (چهارشنبه) در دیدار صدها نفر از نخبگان جوان و استعدادهای برتر علمی، نخبگان دانشگاهی را در چهار دهه اخیر موجب آبروی ایران خواندند و افزودند: همه بویژه مسئولان و مؤثرین در فضای کشور باید نخبگان علمی را جزو مهمترین ثروتهای کشور بدانند و از آنها حمایت کنند و نخبگان نیز ظرفیتها و استعدادهای فردی خود را به سرمایه پیشرفت کشور تبدیل کنند. ایشان با اشاره به افق روشن آینده کشور تأکید کردند: در چهل و سه سال اخیر چندین بار از فروپاشی جمهوری اسلامی حرف زدهاند اما پایداری و استمرار حرکت انقلاب نشان میدهد این تحلیل غلط و غیر واقعبینانه است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب با سپاسگزاری عمیق از پروردگار به علت تشکیل مجدد جلسه همیشه شاداب و امیدبخش با نخبگان بعد از سبک شدن مشکل کرونا گفتند: مطالبی که نخبگان مطرح کردند بسیار خوب و پیشنهادها نیز درست و غالباً عملی بود و نشان داد بسیاری از مشکلات، مشکلات مدیریتی بوده است چرا که راهکارها وجود دارد.
ایشان وزیران حاضر در جلسه را به انتقال و پیگیری پیشنهادهای نخبگان در هیأت وزیران مأمور کردند و افزودند: باید با رفتار کریمانه با نخبگان بهعنوان ثروت عظیم ملی، در مراقبت از این ثروت تعیین کننده و افزایش آن، به جد تلاش کنیم.
دانشگاه تعطیل، مغتنم برای دشمن
حضرت آیتالله خامنهای، نخبه علمی و دانشگاه را از ارکان مهم پیشرفت کشور دانستند و افزودند: هر قدر دانشگاه تعطیل و روند فعالیت علمی تخریب و ناقص شود، برای دشمن مغتنم است؛ به همین علت نه دیروز و امروز بلکه در مقاطع مختلف برای توقف دانشگاهها تلاش کردهاند.
دانشگاه، بزرگترین مانع استکبار
رهبر انقلاب همچنین دانشگاه را از بزرگترین موانع سلطه استکبار خواندند و افزودند: قدرتهای گردنکلفت جهان برای سلطه بر دیگران و عقب نگه داشتن ملتها، از اسلحه، فریب و حتی علم استفاده میکنند؛ بنابراین دانشگاهی که سطح علم کشور را بالا میبرد، در حقیقت مانع سلطه دشمن میشود. حضرت آیتالله خامنهای استعداد طبیعی و هوش سرشار، همت و تلاش و پشتکار و هدایت و توفیق الهی را عناصر اصلی تبدیل یک فرد باهوش به فردی نخبه و ممتاز و برگزیده خواندند و افزودند: البته فراهم بودن زمینه مناسب، عامل مهم به نتیجه رسیدن این روند است.
نخبهپروری با پیروزی انقلاب
ایشان فراهم شدن زمینه نخبهپروری با پیروزی انقلاب اسلامی را واقعیتی مسلم و تشکیکناپذیر خواندند و افزودند: پس از انقلاب، با توسعه دانشگاهها در اقصی نقاط کشور، افزایش خیرهکننده تعداد دانشجویان و استادان و ایجاد پرشمار پژوهشگاه و اندیشکده، زمینه توسعه علم و نخبهپروری فراهم آمده و هدف جمهوری اسلامی یعنی گسترش دانشگاه و ارتقای توانایی علمی به فضل الهی محقق شده است.
نخبگان دانشگاهی موجب آبروی ایران
رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه دانشگاهیان ما اجازه ندادند کشور محتاج غربیها بماند، گفتند: نخبگان دانشگاهی ما بدون هیچ مبالغه، موجب آبروی ایران هستند و در هر زمینهای دانشمندان ما ورود و تمرکز کردند، تحسین مجامع علمی جهان را برانگیختند؛ بنابراین هم باید دیگران قدر شما را بدانند هم خودتان و من نیز بسیار قدردان شما هستم.
ایشان در تشریح گوشههایی از افتخارات نخبگان و دانشمندان کشور، به تحقیقات و دستاوردهای پژوهشگاه رویان در عرصههایی همچون سلولهای بنیادی و شبیهسازی حیوان زنده، پیشرفت در بیوشیمی، پرتاب و انتقال ماهواره به فضا، دستاوردهای بنیادی در صنعت هستهای، تولید واکسنهای پیچیده از جمله واکسن کرونا و پیشرفتهای خیرهکننده در صنایع موشکی و پهپادی اشاره کردند.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه انسانهای باهوش که از استعداد و علم خود در جهت ساخت سلاح اتمی و سلاح شیمیایی یا ابزارهای جاسوسی استفاده کردهاند، نخبه نیستند، افزودند: نخبه آن انسان صاحب استعداد و پرتلاش است که از هدایت الهی بهره گرفته است.
نخبه باید در کنار مردم خود بماند
ایشان در ادامه موضوع «انتظار از نخبگان» را مطرح کردند و گفتند: از فرد نخبه این انتظار وجود دارد که ظرفیت شخصی خود را تبدیل به ظرفیت ملی کند و تواناییهای خود را در جهت حل مسائل کشور قرار دهد.
رهبر انقلاب اسلامی با گلایه از برخی نخبگان که در ایران رشد میکنند اما ثمره این رشد را به خارج میبرند و برخی اوقات نیز با تبدیل شدن به پیچ و مهرههای دشمن ظرفیت خود را در اختیار آن قرار میدهند، افزودند: نخبه باید در کنار مردم خود بماند؛ البته مهاجرت کردن و درس خواندن نخبه در دانشگاههای برتر اشکالی ندارد اما بعد از پایان تحصیلات به کشور برگردد و تواناییهای خود را برای پیشرفت کشور بهکار گیرد.حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: نخبگان ما باید در محضر وجدان خود و در محضر خدا، این مسأله را حل کنند.
نخبگان نباید از تواناییهای خود غفلت کنند
ایشان توقع دیگر از نخبگان را «دچار غفلت نشدن» دانستند و گفتند: نخبگان نباید از تواناییهای خود غفلت کنند تا تلاش و حرکت آنها متوقف نشود و اسیر سرگرمیهای زیانبار نشوند. رهبر انقلاب اسلامی غفلت نکردن از ظرفیتهای عظیم و وسیع کشور را یکی دیگر از الزامات نخبگی برشمردند و افزودند: متأسفانه اکثر نخبگان از ظرفیتهای گسترده کشور مطلع نیستند و یکی از کارهای مهم معاونت علمی ریاست جمهوری آشنا کردن نخبگان جوان با ظرفیتها و کارهای بزرگ در دست انجام است.
برخی ظرفیتهای بزرگ کشور را انکار میکنند
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: برخی حتی ظرفیتهای بزرگ کشور را انکار میکنند و خواستار جمعآوری ظرفیتی همچون صنعت هستهای میشوند و به دروغ میگویند «دنیا امروز از انرژی و صنعت هستهای رویگردان شده است.» ایشان تأکید کردند: اگر ما صنعت هستهای را در آن زمانی که آغاز کردیم، شروع نمیکردیم باید ۱۰ سال بعد وارد این موضوع میشدیم و بعد از ۳۰ سال نتیجه میگرفتیم.
«غفلت از دشمن»؛ خطر پیشِ روی نخبگان
رهبر انقلاب اسلامی «غفلت از دشمن» را از خطرات پیشِ روی نخبگان دانستند و گفتند: براساس اطلاعات متقن، سرویسهای جاسوسی برای فریب و جذب نخبگان یا خراب کردن ذهن آنها، در پوشش مراکز علمی، نخبگان را دعوت میکنند و خود را نیز بسیار مؤدب و باهوش جا میزنند تا بتوانند نقشه خود را پیش ببرند.
انتظار اصلی از دستگاهها
ایشان در ادامه درخصوص انتظارات از دستگاههای مسئول در قبال نخبگان خاطرنشان کردند: در یک کلمه انتظار اصلی از دستگاهها، حمایت از نخبگان به صورت عاقلانه، خردمندانه و با توجه به جوانب گوناگون است.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: یکی از موارد حمایت این است که نخبهای که در داخل درس خوانده یا از خارج آمده، در اینجا اشتغال متناسب با دانش خود و همچنین امکان تحقیقات و ارتباط با مراکز علمی دنیا را داشته باشد و این توقع زیادی نیست.حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به مهاجرت مجدد برخی از نخبگانی که از خارج برگشته بودند، خطاب به مسئولان گفتند: نباید بگذاریم نخبگان به واسطه برخی سنگاندازیها یا برخوردهای نامناسب، از دانشگاه و ادامه فعالیت در کشور، مأیوس شوند. هرچه در این زمینه خرج کنیم، هزینه نیست بلکه سرمایهگذاری است.
لزوم اصلاح شاخص ارزیابی اساتید و نخبگان
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر لزوم اصلاح شاخص ارزیابی اساتید و نخبگان، خاطرنشان کردند: اکنون شاخص ارزیابی اساتید و نخبگان، تعداد مقالات است در حالیکه باید موضوع حل مسأله را شاخص ارتقا قرار داد.
همچنان خواهیم ایستاد
حضرت آیتالله خامنهای در بخش پایانی سخنانشان به یک موضوع اساسی درباره تحلیل صحیح مسائل، تصحیح افق دید و حرکت بر مبنای آن پرداختند.ایشان با اشاره به تبلیغات مستمر غربیها از ابتدای پیروزی انقلاب تا به امروز مبنی بر رو به زوال بودن جمهوری اسلامی، گفتند: آنها برای این ادعا زمان هم تعیین میکردند و هر بار میگفتند یک ماه دیگر، یک سال دیگر یا پنج سال دیگر، کار جمهوری اسلامی تمام است و عدهای نیز در داخل از سرِ غفلت یا بدخواهی این ادعاها را ترویج میکردند. رهبر انقلاب با اشاره به تیتر یکی از روزنامهها در زمان حیات امام(ره) مبنی بر اینکه «نظام در حال فروپاشی است» و پاسخ کوبنده امام که «خودتان در حال فروپاشی هستید و نظام محکم و مستحکم ایستاده است» افزودند: بعد از رحلت امام، در سال ۶۹ عدهای که در بین آنها افراد موجه و باسابقه نیز حضور داشتند در اعلامیهای گفتند «نظام در لبه پرتگاه است.» حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: ما تسلیم نشدیم و ایستادیم و انشاءالله همچنان خواهیم ایستاد.
ایشان با اشاره به وجود دو نظام تحلیلی در این زمینه گفتند: یک نظام تحلیلی معتقد است کار و ایستادگی در مقابل هنجارهای فراگیر جهانی و قدرتهای برخاسته از این هنجارها همچون امریکا، بیفایده و موجب از بین رفتن است، این افراد کسانی را هم که تحلیل دیگری از واقعیات و جهان دارند، متوهم تصور میکنند. رهبر انقلاب اسلامی گفتند: اما تحلیل دوم و واقعبینانه بر این اساس است که مجموعه واقعیات را، آن هم نه فقط واقعیات خوب بلکه واقعیات بد را با هم میبیند و بر اساس آن حرکت میکند.
هرگز نقاط ضعف را انکار نکردهایم
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: هرگز نقاط ضعف را انکار نکردهایم و دراین باره ما بیش از همه در جلسات رمضانیِ مسئولان نظام و در جلسات خصوصی، تذکر دادهایم و بارها گفتهایم که عقب هستیم. رهبر انقلاب افزودند: اما واقعیت قابل توجه این است که جمهوری اسلامی حرکت پرشتابی را که از انتهای قافله آغاز کرده بود ادامه داده و امروز به نزدیکیهای جلوی قافله رسیده است.
حرکت عمومی به سمت پیشرفت است
ایشان با اشاره به پیشرفتهای درخشان کشور در دانش و مدیریتهای گوناگون، گفتند: ضعفهایی وجود دارد و بعضی از مسئولان و دولتها هم کوتاهیهایی داشتهاند اما حرکت عمومی به سمت پیشرفت است. حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: نگاه کنید ۴۰ سال یا ۲۰ سال قبل جمهوری اسلامی کجا بود و امروز کجا است با همین مقایسه میتوان فهمید کدام تحلیل واقعبینانه است، تحلیل غربگراها یا تحلیل انقلاب؟
ایشان جوانان و نخبگان باانگیزه را از بزرگترین نشانههای حرکت محکم و رو به جلوی انقلاب دانستند و افزودند: بعد از گذشت ۴ دهه از انقلاب و انبوه دشمنیها و تبلیغات منفی، وجود نخبگان پرشمار و معتقد به این راه که با جدیت در حال کار و تلاش هستند، بهترین دلیل برای صحت تحلیل انقلاب از جهان و مسیر صحیح پیشرفت است.
در ابتدای این دیدار ۷ تن از نخبگان جوان به بیان دیدگاهها و نظرات خود پرداختند.