روزنامه آرمان امروز
1401/08/04
سهم ما در اعتراضات دهه هشتادی
مجید ابهریدوران نوجواني بهعنوان دروازه ورود به جواني، داراي ويژگيهاي خاص رفتاري بوده، و بروز برخي از اين رفتارها گريز ناپذير است، اگر در مجاري منطقي و روانشناختي حرکت داده نشود. اين امر ميتواند 1موجب ايجاد انحرافات فکري و بلوغ نارس فرهنگي و اجتماعي گردد. در اعتراضات اخير که محور اصلي آن اختصاص به نسلهاي دهه 70، 80 و 90 است، مشاهده برخي و حرکات و شنيدن بعضي شعارها براي بزرگترها گاهي عجيب و گاهي نامانوس ميشود. نسلهاي ياد شده رشد فکري و اجتماعي خود را در مکتب اينترنت و تلفضهاي هوشمند سپري نموده و تفاوت اساسي با نسلها ديگر دارند. اينهمه اختلاف حتي صاحبان انديشه و نخبگان تربيتي را به اعجاب واداشته است. اگر محکمهاي اخلاقمدار و وجدان محور تشکيل شود، چه کساني در صف پاسخ دهندگان بايد قرار بگيرند؟. براي نگارنده که 40 سال از عمر و جواني خود را در آسيب شناسي اجتماعي با عنايت به دختران فراري، کودکان خياباني و بزهکاران نوجوان سپري نمودهام، مشاهده اين نسلها چندان شگفت انگيز نبوده است، چرا؟ اگر بخواهيم سهم و جايگاه براي کوتاهي کنندگان در تربيت و رشد فکري و فرهنگي نوجوانان و جوانان تعريف کنيم، ميتوان به موارد ذيل اشاره نمود:
الف: والدين؛ اولين اقشار در اين آسيب شناسي بوده که گرفتاريهاي مالي، فشارهاي محيطي از بيکاري، گراني و تورم و... عوامل تشديد اين معضلات و چالشها هستند.
ب: آموزش و پرورش که نام «پرورش» و «تربيت» را سالهاست که يدک ميکشد، اما فقط آموزش و خشک بيروح در آن جريان دارد که نه بهدرد دنياي فرزندان ما و نه بهدرد آخرت آنها ميخورد.
پ: در محافل خانوادگي بچه اجازه حرف زدن ندارد و جلوي بزرگترها بايد فقط نقش آکسسوار را داشته باشد. کدام پدر، کدامين مادر و کدام بزرگتر براي فرزندان چالشهاي فکري دوران بلوغ و ضرورتهاي کمکي را براي آنها برشمردهاند؟
ت: فرزندان ما که بهوسيله اينترنت و با مربيگري سلبريتيها رشد کردهاند، در آينده چه جايگاهي بايد پيدا کنند؟
ج: نسلي که دغدغه عضويت در صفحات اينستاگرامي بچه پولدارها را دارد و به قيمت گوشي تلفن همراه، کفشهاي آديداس ميانديشد، چگونه ميتواند به دغدغههاي نسلي بينديشد؟
چ: در اعتراضات اخير کداميک از شعارهاي اعتراض کنندگان نوجوان در مورد بيکاري، رشد فزاينده فقر، اجاره بها و چالشهاي زندگي روزمره بوده است؟
ح: کدام يک از سلبريتيهاي جامعه ما درد فرودستان را دارند؟ توقع ما اين بود که در اين اعتراضات دهههاي هشتادي، آنها پادرمياني کرده و ميانجي بين نسلها و دولت باشند. ما به اين نسل (70-80-90) چه دادهايم که حالا مطالبه را جدي بگيريم وقتي خريد در پالاديوم، پينت بال، بانجي جامپينگ، دغدغههاي تفريحي تعدادي از جوانان و بخش قابل توجهي در حسرت آنها هستند. چرا نبايد نداشتههايشان را فرياد بزنند؟ بيشک دلسوز واقعي اين نوجوانان و جوانان همان والدين دلسوخته با دستان خالي است که دغدغههاي آنها را حتي نميشناسند و نميتوانند نام بازيکنان رئال مادريد و بارسلونا را بهدرستي تلفظ کنند!.
آسيب شناس
سایر اخبار این روزنامه
اعتراضات اخیر شورش طردشدگان است
اروپا علیه اروپا
اختلال اینترنت را کسی گردن نمیگیرد!
فیلترینگ جیب صداوسیما را پر میکند
میوه هست ، قدرت خرید نیست
زور آزمایی موافقان و مخالفان در سکانس آخر
علی کریمی میتواند به ایران بازگردد
ماسک بزنید، آنفلوانزا در وضعیت قرمز
شمشیر سعودی بر گردن دموکرات های آمریکا
سازندگی در صلح بازندگی در بحران
سهم ما در اعتراضات دهه هشتادی
کشورها و حقوقبشر
زور آزمایی موافقان و مخالفان در سکانس آخر
عماد افروغ: اعتراضات اخیر شورش طردشدگان است