روزنامه ایران
1401/08/04
شب یلدای فیلم کوتاه
فرهنگی/ سیونهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران پس از 5 روز برگزاری برنامههای مختلف به کار خود پایان داد. آیین اختتامیه این رویداد شامگاه دوشنبه دوم آبانماه در برج میلاد برگزار شد. اجرای مراسم را محمد سلوکی بر عهده داشت و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان سینمایی از سخنرانان اصلی مراسم بودند. تقدیر از مرحوم اصغر یوسفینژاد به یاد چهلمین روز درگذشت او، مرور آثار امید وفایی فیلمساز پیشکسوت سینمای کوتاه و همچنین بزرگداشت محمود نظرعلیان بازیگر باسابقه فیلمهای کوتاه و آثار سینمایی از بخشهای جنبی این مراسم بود. جایزه بزرگ این دوره از جشنواره به «فیلسوف» از اسپانیا رسید و «نوشابه مشکی» عنوان بهترین فیلم از نگاه مخاطبان را کسب کرد و برگ زرین بهترین فیلم در بخش مسابقه ملی به امیر پذیرفته برای کارگردانی «اندروا» اهدا شد.همه آمدند و دیدند
مهدی آذرپندار، دبیر سیونهمین جشنواره فیلم کوتاه برخلاف روال مرسوم از ارائه گزارشی از روند برگزاری جشنواره امتناع کرد: «نیامدم که گزارش بدهم چون همه آمدند و دیدند پس باید فقط گزارشی را خدمت آقای خزاعی و سازمان سینمایی بدهم و یک گزارش به آن بالاسری.»
آینده سینمای ایران در شهرستانهاست
محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی هم از برگزارکنندگان جشنواره تقدیر کرد، هم خاطره گفت و هم از دوبرابر و نیم شدن بودجه فیلم کوتاه و آموزش رایگان در شهرستانهای کم برخوردار خبر داد. محور اصلی صحبتهای خزاعی البته توجه و حمایت از فیلمسازان شهرستانی بود: «آینده سینمای ایران در شهرستانهاست. معتقدم اگر قرار است کادرسازی کنیم، باید نگاه جدی به هنرمندان شهرستان داشته باشیم. البته در کنار توجه به هنرمندان تهرانی، در سفرهای استانی توجه به کشف استعدادهای جدید، تجهیز دفاتر انجمن و… ماحصل این سفرها بود. دغدغه فیلمسازان در شهرستان فراهم کردن فرصتی برای کلید زدن فیلمهاست. سهمیه خاص برای شهرستانها در نظر گرفتهایم که هر فیلمی که فیلمنامه خوب داشته باشد، با کیفیت باشد و… ساخته شود. امسال سه فیلمساز کوتاه داریم که فیلمشان مورد حمایت قرار گرفته و در فجر دیده میشوند.»
تهران پایتخت است اما تمام ایران نیست
محمود نظرعلیان بازیگر باسابقه فیلمهای کوتاه و آثار سینمایی هم در مراسم بزرگداشتش درخواست برگزاری «جشنواره فیلم کوتاه ایران» را مطرح کرد: «درست است تهران پایتخت ایران است ولی همه ایران نیست. درخواست من از شما این است که «جشنواره فیلم کوتاه ایران» را برگزار کنید. چه زنده باشم چه نباشم از این اتفاق خوشحال میشوم.»
درخشش فرزندان ایران به ایران محدود نمیشود
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از جشنواره فیلم کوتاه تهران بهعنوان آغاز سلسله جشنوارههای حوزه فرهنگ و هنر یاد کرد، از توسعه دفاتر انجمن و عدالت فرهنگی گفت و بر لزوم محرومیتزدایی از حوزه فرهنگ و هنر تأکید کرد. محور دیگر صحبتهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم، گسترش دیپلماسی فرهنگ و هنر بود: «در این چند ماه بیش از هفت وزیر فرهنگ را میزبانی کردهایم. چندین برنامه مفصل با حضور هنرمندان خودمان در کشورهای دیگر تعریف کردیم در قزاقستان و سوریه هفته فرهنگی داشتیم. ما دست بالا در تولیدات فرهنگی داریم و اگر فضا مساعد باشد این درخشش فرزندان به ایران محدود نمیشود. برنامه داریم در روسیه مراودات فرهنگی داشته باشیم. از ظرفیت بسیار خوبی که دولت در تعاملات منطقهای ایجاد کرده و در همین پیمان شانگهای استفاده خواهیم کرد. باید بازارهای دنیا را دریابیم تا بتوانیم فرهنگ ایرانی اسلامی را صادر کنیم.»
طبق روال مرسوم هر جشنواره برگزیدگان هنگام دریافت جایزه صحبتهای کوتاهی را مطرح کردند. محمدجواد موحد تهیهکننده «نوشابه مشکی» که عنوان بهترین فیلم از نگاه مخاطبان را از آن خود کرد گفت فیلمش هر آنچه داشته از نگاه دو شهید است؛ حاج مهدی باکری و حاج قاسم سلیمانی. رسول صدرعاملی از اعضای هیأت داوران آرزو کرد این جشنواره هرگز تضعیف نشود و به سینمای ایران که میتواند بر فراز سینمای جهان بایستد، کمک کند.
اسامی برندگان برگ زرین این دوره از جشنواره به این شرح است:
بخش مسابقه سینمای ایران/ تجربی: احسان میرزایی (کارگردانی) اتاق آقای ون/ پویانمایی: فرنوش عابدی (کارگردانی) سمپاش/ مستند: سولماز علیزاده (بهترین تحقیق) سوری/ مجتبی حیدری (کارگردانی) من زنده برگشتم/ داستانی: بهنام عمران (موسیقی)/ من زنده برگشتم، امید گلیزاده (گریم) تکهای از تو، ریحانه اسماعیلیان و مینا سلیمی (طراحی صحنه و لباس) شیهه، حسن نجفیمنش (طراحی جلوههای ویژه) نوشابه مشکی، نازنین احمدی (بهترین بازیگر) پذیرایی سیمین و تکهای از تو، آرمان فیاض (فیلمبرداری) تکهای از تو، علی گورانی (تدوین)، نوشابه مشکی، پژمان راژ و آزاد صادقی (بهترین صدا) ۳:۳۳، عطا مجابی (فیلمنامه اقتباسی) جناکات، نفیسه زارع و عاطفه صالحی (بهترین فیلمنامه) شیهه، محمد پایدار (کارگردانی) نوشابه مشکی، امیر پذیرفته (بهترین فیلم) اندروا/ محمد پایدار (بهترین فیلم از نگاه مخاطبان) نوشابه مشکی/ جایزه ویژه دبیر: مانا پاکسرشت (کارگردانی) «وقفه» بهدلیل نگاه متفاوت به مسأله زنان در جامعه امروز/ جایزه ویژه هیأت داوران: امیر هنرمند (کارگردانی) کرم ابریشم. بخش مسابقه سینمای بینالملل/ انیمیشن: مارک هریچر (کارگردان) فقدان از فرانسه/ تجربی: جاناتان په (کارگردان) حوضچه جاذبه از فرانسه/ مستند: جووانی مونتانیا (کارگردان) زادگاه از ایتالیا/ داستانی: میتهم ریدا (کارگردانی) پنجرههای قدیمی از انگلستان/ جایزه بزرگ بخش بینالملل: کونچا بانرکویرو و آلخاندرو آلوارادو برای فیلم«فیلسوف» از اسپانیا.
سایر اخبار این روزنامه
جنگ امروز جنگ روایتها است
غلبه منطق بر فحاشی
استیضاح «فاطمی امین» منطقی نیست
موفقیتهای دولت انگیزه دشمن برای هدایت اغتشاشات
ثبت سفارش واردات خودرو آغاز شد
مجمع ناشران انقلاب اسلامی چتری برای کتاب
شب یلدای فیلم کوتاه
بازندگی انزواطلبان
نابلس در سوگ شهادت 6 فلسطینی
امریکا فهمید ضدانقلاب نفهمید!
تحریف حرفه ای!