روزنامه آرمان ملی
1401/08/07
بهادری جهرمی در جامه مهدی کلهر؟
آرمان ملي: چندي است که رئيسجمهور بر لزوم گفتوگو با مردم تاکيد دارد. رئيسي روزي گفت: «نبايد انتقادات درباره روش اجراي قانون را محدود کرد. چه اشکالي دارد براي گفتوگو، نقد و حتي اعتراض، مرکزي را قرار دهيم که بشود مرکز گفتوگو، نقد و حتي اعتراض کردن نسبت به برخي مشکلات؟» در اين راستا سخنگوي دولت اجراي اين کار را برعهده گرفت. اما از سوي ديگر چهره سازي يکي از اقداماتي است که اين روزها در حال رخ دادن است. جوان متولد سال 64 که در دوره رياستجمهوري سيدمحمد خاتمي به عضويت اولين مجلس دانشآموزي کشور درآمد و در مرداد ماه 1394 به پيشنهاد جمعي از حقوقدانان و به انتخاب سردار محمدرضا نقدي رياست سازمان بسيج حقوقدانان کشور و پس از آن با حکم سردار کاظميني رياست سازمان بسيج حقوقدانان تهران را نيز به صورت همزمان عهدهدار شد.نقش بهادري جهرمي در تاييد دولت رئيسي
اين روزها او چهرهاي فراتر از سخنگوي دولت را برعهده گرفته چنانکه در اعتراضات اخير در دانشگاههاي مختلف حضور پيدا کرد تا با دانشجويان سخن بگويد. در مقابل شعار دانشجويان به آنها لبخند ميزند و شنواي اعتراضاتشان است. بهادري جهرمي در 2 آبان 1401 در جمع دانشجويان دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي حاضر شد و در نشستي به دعوت بسيج دانشجويي سخنراني کرد که با شعارهاي تند جمعي از دانشجويان معترض به حضور وي، ناتمام ماند و در 3 آبان 1401 به دانشگاه قم رفت اما جمعي از دانشجويان با سر دادن شعارهايي نسبت به حضور او در اين دانشگاه اعتراض کردند. او سعي کرد پاسخگوي سوالات باشد و دانشجويان معترض را آرام کند چنانکه در دانشگاه قم با اشاره به شعار دانشجويان در حمايت از علي کريمي بازيکن سابق تيمملي ايران، بيان کرد: «وي ميتواند به داخل کشور برگردد، کسي با وي مشکلي ندارد؛ ديکتاتوري رسانهاي اجازه نميدهد که صداي واقعيت و حقيقت حتي به گوش ورزشکاران برسد.» سخنگوي دولت با اشاره به اين مطلب که دولت مصمم به گفتوگو با مردم است، گفت: «دشمنان از دولتي که حرف براي گفتن و دفاع از عملکردش داشته باشد، ميترسند.» البته برخي اظهارات وي اعتراضات بيشتري را به دنبال داشت مانند زماني که با اشاره به علت قطع اينترنت پس از حوادث اخير، اظهار داشت: «دولت سيزدهم هيچ وقت اينترنت را قطع نکرده بلکه برخي پيام رسانهاي خاص فيلتر شدند اين در حالي است که دولت قبل از حوادث مشابه تمام اينترنت را قطع ميکرد و استثنايي قائل نميشد.» اما او در دانشگاه خواجه نصير مانند دانشگاه قم عمل نکرد و در واکنش به شعار برخي دانشجويان گفت: «يکي از ويژگيهاي ديکتاتور که همهمان دوستش نداريم، اين است که اجازه شنيده شدن حرف مخالفش را نميدهد.» سخنگوي دولت در اين دانشگاه براي کاهش اعتراضات دانشجوبان گفت: «شعارهاي «زن، زندگي، آزادي» و «مرد، ميهن، آبادي» را اين روزها زياد شنيدهايم، ما هميشه دنبال تحقق آزادي، استقلال و آبادي بودهايم.» سخنگوي دولت سخنراني خود در دانشگاه خواجه نصير را به دليل اهانت برخي دانشجويان به يکديگر با بيان اين جمله که «چون ميبينم به يکديگر توهين ميکنيد و وسايل پرتاب ميکنيد و همديگر را تحمل نميکنيد جلسه را تمام ميکنم.» به اتمام رساند. او در خارج دانشگاه هم سعي در آرام کردن معترضان داشت چنانکه اول آبان در گفتوگوي تلويزيوني گفت: «اين حجم اقدامات رسانهاي متحدانه درست بعد از يک اتفاق ناگوار در ايران اين موضوع را نشان ميدهد که ايجاد ناآرامي در ايران برنامهريزي شده بود و اين موضوع کاملا بديهي است. اما اجراي اين برنامه نياز به پيش زمينه داشت که پيشزمينههاي آن نيز ناراحتيهاي ده ساله مردم ايران از وضعيت خودرو، بهداشت و... بوده که اين دولت قول حل آن را داده اما حل اين مسائل زمانبر است.» بهادري جهرمي پيش از آغاز دولت سيزدهم هم سعي در چهره شدن داشت مانند انتقاداتش از شوراي نگهيان. 12 خرداد 1400 بهادري جهرمي، معاون پژوهشگاه قوه قضائيه و محقق پژوهشکده شوراي نگهبان گفت: درباره اصل موضوع که چرا شوراي نگهبان افکار عمومي را اقناع نميکند، من هيچ دفاعي ندارم و بارها گفتهام شوراي نگهبان نتوانسته افکار عمومي را اقناع کند، نتوانسته و ضعف جدي داشته است و شايد يکي از مهمترين ضعفهاي شوراي نگهبان بوده است.
کلهر مشابه بهادري جهرمي؟
در اين ميان اما بايد به يک نکته توجه داشت و آن هم اعتمادي است که به نظر نميرسد بهادري جهرمي در جلب آن موفق بوده باشد. او راهي را طي کرد که در دولت احمدينژاد طي شده بود. در اذهان بسياري هست که مهدي کلهر مشاور احمدينژاد تلاش زيادي کرد تا با چهره و تيپ متفاوت سعي در جلب اعتماد به دولت داشته باشد. احمدينژاد به موهايم ايراد نميگيرد، مشايي ديگر در سياست دخالت نميکند و... از جمله اظهارات کلهر بود که نتيجه لازم را بر دولت احمدينژاد نداشت. کلهر بلافاصله پس از پايان دولت احمدينژاد گفت: «احمدينژاد از انتخاب روحاني خوشحال شد و روحاني خانواده اصيلي دارد و خوش قدم است.»
سایر اخبار این روزنامه
دستان پشت پرده
بیش از این نمیتوان از جریان اصلاحات انتظار داشت
عامل یا عاملان این جنایت اندوهبار یقیناً مجازات خواهند شد
بهادری جهرمی در جامه مهدی کلهر؟
سالانه ۲۱ هزار نفر در اثر آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند
پشتپرده مازوتسوزی همزمان با فصل سرما
آزمون «انتقاد از خود»
چرا فرار مغزها؟
دستان پشت پرده
آلودگی کُشنده هوا