آتش‌زنه نباشیم؛ آتش نشان باشیم

علی دارابی
در شرايط خطر و بروز حادثه و مشتعل شدن آتش همه با نخستين جايي كه براى امداد و كمک تماس مى‌گيرند آتش نشانى است. پير و جوان، با ۱۲۵آشنا هستند و آنان نيز در اولين فرصت در محل حادثه حاضر مي‌شوند.
در حوادث و رخدادهاى چند هفته اخير كشور و تداوم اعتراضات دانشجويان و جوانان و زنان، فقدان مركزى براى رسيدگى فورى و امداد رسانى به‌شدت خود نمايی مى كند. (اتاق بحران اجتماعى)
 اگر چه روساى قوه مجريه و مقننه اظهار نظرهايی كردند اما در اين ميان حجت الاسلام محسنى اژه‌اى رياست قوه قضاييه بسيار خوش درخشيد؛ هم در نقش عدالت خواهى و تامين امنيت و برخورد با قانون‌شكنان و هم محبت و مدارا و گفت‌وگو با معترضان.
الان زمانه مرهم بر زخم گذاشتن است و جمع كردن دامنه اعتراضات و اين محتاج برنامه و اقدام و عمل است.


متاسفانه برخى اظهار نظرها و مصاحبه از سوى برخى امامان جمعه، اصحاب مطبوعات و رسانه‌ها و يا مسئولان دستگاه‌های امنيتى و نيز برخی سياسيون و مقامات كه بس نسنجيده حرف مى زنند و بر اعصاب جامعه راه مى روند اقدامى نكوهيده و نابخشودنى است.
خط و نشان كشيدن و تخفيف و تمسخر معترضان خطا و جفا به مردم و انقلاب اسلامى با آرمان‌هاى والايش كه آزادى در سپهر آن جاى دارد است.
الان احزاب سياسى كجا هستند؟ روحانيون و مساجد كه در خط مقدم دفاع از انقلاب و مردم هستند چرا غايب صحنه هستند؟ اعضاى دولت و نمايندگان مجلس كجا هستند؟ نهاد نمايندگى رهبرى در دانشگاه ها و اعضاى شورايعالى انقلاب فرهنگى اگر در شرايط فعلى در ميان جوانان و دانشجويان نباشند پس چه بارى را قرار است از دوش اين نظام مظلوم بردارند؟ برخى رسانه‌ها و تريبون‌ها كه بايد در روشنگرى و آرامش بخشى امداد رسان باشند علنا دعوت به شورشگرى مى كنند! و اين حيرت و افسوس را كجا بايد برد؟
سخن آخر
با دلسوزان و علاقه‌مندان نظام و انقلاب است؛ اين جوانان و معترضان فرزندان ما هستند بايد با مدارا، در آغوش كشيدن، احترام و گوش كردن حرف و سخن آنها از سوى ما و شما روبرو باشند. (البته حساب آشوبگران و اغتشاشگران با معترضان جداست). با سخنرانى و خطابه مساله حل نمي‌شود. با دو قطبى كردن مشکل بيشتر مي‌شود.
ستاد ملى كرونا كه هر شنبه به رياست رييس جمهور و مسئولان عالي‌رتبه تشكيل مى شد الان مى تواند تغيير كاركرد دهد با تركيب جديد و حضور صاحب نظران علوم اجتماعى، سياسى، روانشناسى و ارتباطات و… و به تحليل موضوع و راهكارهاى برون رفت از وضع موجود بپردازد. چرا كه اين مساله مهم كشور شده است.
همه بايد در حكم آتش نشان باشيم و به موقع از مشتعل شدن آتش جلوگيرى و آن را خاموش كنيم. الان آتش زنه نياز نداريم آتش نشان مي‌خواهيم.