روزانه ۵۰ هزار خدمت درمانی به جانبازان ارائه می‌شود

معاون رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران د ر نشست خبری خود، از ارائه روزانه بیش از ۵۰ هزار خد مت د رمانی به جانبازان خبر د اد.
به گزارش «جوان»، امیرحسین قاضی‌زاد ه هاشمی د ر نشست خبری صبح امروز، گزارشی از عملکرد یک ساله خود را د ر این بنیاد ارائه کرد و گفت: د ر قانون، شهید به کسی اطلاق می‌شود که د ر د رگیری با گروه معاند ترور می‌شود د ر اغتشاشات اخیر شورای تأمین استان موارد را بررسی می‌کند و احراز شهاد ت با یگان و مسئول اعزام‌کنند ه است.
قاضی‌زاد ه هاشمی د ر اد امه افزود : د ر جریان اغتشاشات اخیر، آمار د قیق نمی‌توان ارائه د اد برخی‌ها رهگذر بود ند. تشخیص براساس شورای تأمین و وزارت اطلاعات است. خلأ قانونی وجود د ارد، مثل پرسنل محیط‌زیست یا گروه‌های جهاد‌ی یا امد اد گر وجود د ارد. قبلاً عناوینی با عنوان شهید خد مت و فد اکار خد مت د ر نظر گرفته شد ه‌بود و فقط عنوان شهید به آنان تعلق می‌گرفت، اما اکنون کسی که عنوان شهید را د ریافت می‌کند، از مزایای د ر نظر گرفته شد ه بهره‌مند می‌شود. بنیاد شهید فقط پروند ه‌هایی را که از شورای تأمین ارسال می‌شود، بررسی شکلی می‌کند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه بنیاد شهید برای اجرای قوانین به ١٢٦ میلیارد هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز د ارد، گفت: ۵۰ هزار میلیارد تومان به عنوان بود جه عمومی برای بنیاد شهید د ر نظر گرفته شد. این میزان به جز اضافاتی است که یکی، د و روز اخیر د ر خصوص افزایش حقوق و د ستمزد‌ها د ر نظر گرفته شد ه‌است که ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد تومان به این رقم افزود ه می‌شود. ٢٠ هزار میلیارد تومان نیز د ر تبصره‌ها برای پرد اخت بد هی‌های ۱۰ سال گذشته بنیاد شهید به د ستگاه‌ها، بخش خصوصی، د انشگاه‌ها و بیمه‌ها پیش‌بینی شد ه‌است.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه د ر بخش خد مات بهد اشتی و د رمانی که شامل اقد اماتی نظیر پایش سلامت، تجهیزات پزشکی مورد نیاز مصرفی و غیرمصرفی را تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار د هیم، خد مات مستقیم د ر آسایشگاه‌ها، مراکز د رمانی، بیمارستانی و د رمانگاه‌های سرپایی به جامعه هد ف خد مات ارائه می‌د هند، گفت: روزانه بیش از ٥٠ هزار خد مت د رمانی و هر ماه ۲۵ هزار بستری د اریم که ١٠ هزار نفر از آن‌ها د ر بخش‌های مختلف نظیر قلب، ستون فقرات، مغز و سرطان نیاز به جراحی د ارند.
قاضی‌زاد ه‌هاشمی افزود : تاکنون پایش سلامت عمومی و تخصصی ۲۰۰هزار ایثارگر و چکاپ تخصصی و فوق‌تخصصی جانبازان نخایی، شیمیایی شد ید و متوسط انجام شد ه و ۲۵۰ هزار ایثارگر آموزش‌های تخصصی خود مراقبتی را فرا گرفته‌اند.
وی با بیان اینکه ارائه خد مات توانبخشی د ر منزل به ٦٠ هزار ایثارگر، ۱۲۴ هزار و ۳۳۵ قلم تجهیزات پزشکی و ۷ هزار و ۵۰۰ تجهیزات کمک تنفسی طی یکسال گذشته به ایثارگران تحویل د اد ه شد، گفت: ٤ هزار و ٧٣٤ ویلچر به صورت متمرکز و غیر متمرکز طی شش ماه گذشته به ایثارگران ارائه شد ه‌است که رشد ۴۰۰ د رصد‌ی را نسبت به مد ت مشابه سال قبل نشان می‌د هد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه یک میلیون و ۵۸۶ هزار پروند ه سلامت الکترونیک برای ایثارگران ایجاد شد ه‌است، گفت: ایجاد ١٠خانه ایثار و پنج بیمارستان بزرگ د ر استان‌ها مد نظر است که مقد مات آن د ر د ست انجام است.
قاضی‌زاد ه هاشمی خاطر نشان کرد : د ر ۲۸ مرکز استان مراکز جامع رفاهی، ورزشی و توانبخشی بنیاد شهید تکمیل و راه اند ازی و با صرف ۵۰میلیارد تومان اعتبار تجهیز شد ه‌است.
وی توضیح د اد : یکی از سیاست‌های بنیاد شهید این است که به جای اعزام جانبازان به خارج از کشور از پزشکان خارجی به ایران د عوت کند تاکنون چهار گروه از پزشکان آلمانی و انگلیسی د ر چند ماه اخیر به کشور اعزام شد ند و ۳۷۸ مورد ویزیت، ۱۸ مورد جراحی و ۴۷ مورد بلوک عصبی و د رد‌های مزمن و ۱۸ مورد کلونسکپی انجام شد ه که باعث میزان زیاد‌ی صرفه‌جویی ارزی شد ه‌است.
قاضی‌زاد ه هاشمی با بیان اینکه یک میلیون و ۷۰۷ هزار نفر از سوی بنیاد شهید تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار د ارند، به د لیل تأمین نشد ن منابع ما تأخیر د ر پرد اخت به مراکز د رمانی و د اروخانه‌ها د اشتیم که با کمک سازمان برنامه و بود جه که علاوه بر بود جه یک اعتبار ۷۰۰ میلیارد تومانی به بنیاد شهید اختصاص د اد ند تا ما توانستیم بد هی بیمارستان‌ها را تا آخر ارد یبهشت و بد هی د اروخانه‌ها را تا آخر خرد اد ماه و هزینه د رمان مستقیم ایثارگران را تا تیرماه بپرد ازیم.
قاضی‌زاد ه هاشمی گفت: بنیاد شهید به ۸۰ هزار نفر از والد ین شهد ا مستمری می‌پرد ازد که با ۶۹ د رصد رشد از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان به ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان افزایش یافته‌است و ۱۰۷ هزار نفر معسر از بنیاد شهید کمک معیشت د ریافت می‌کنند و ٣٤ هزار پروند ه د یگر د ر نوبت د ریافت کمک قرار د ارد، امید واریم د ولت و مجلس اعتبار مورد نیاز را برای کمک به این افراد د ر بود جه سال آیند ه د ر نظر بگیرد، ۹ هزار نفر از این افراد که جزو سه د هک اول بود ند با تجمیع منابع و صرفه‌جویی د ر بخش‌های د یگر تحت پوشش قرار گرفتند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران د رباره واگذاری خودرو به جانبازان نیز گفت: اسامی ۲۵۰ هزار نفر ایثارگر واجد شرایط را به وزارت سمت ارسال کرد ه‌ایم که براساس قرعه‌کشی به ۱۰ هزار نفر از آن‌ها خود رو به صورت قسطی فروخته می‌شود. ۱۲۰ هزار خاطره‌نگاری از والد ین شهد ا آغاز شد ه و کتب فراوانی توسط نشر شاهد د ر د ست انتشار و تعد اد‌ی نیز منتشر شد ه‌است. هر استانی از شهد‌ای استان خود فیلمنامه خوبی د اشته باشد با یک کارگرد ان رد یف الف صحبت می‌کنیم و د ر بحث بود جه نیز برای ساخت فیلم کمک می‌کنیم، تاکنون ۱۲ قرارد اد برای ساخت فیلم و سریال منعقد شد ه‌است.
قاضی‌زاد ه هاشمی با بیان اینکه د ر قانون بود جه ۱۴۰۱ ذکر شد ه همه د ستگاه‌ها موظفند یک د رصد بود جه خود را به جز فصل اول و ششم د ر حوزه ترویج فرهنگ ایثار صرف کند و د ستور‌العمل آن به تصویب شورای عالی رسید ه‌است، افزود : د ستگاه‌ها می‌توانند ۲۰ د رصد بود جه خود را د ر اختیار بنیاد شهید برای ترویج فرهنگ ایثار و شهاد ت قرار دهند و اقد اماتی که می‌خواهند انجام د هند. باید د ر قالب موافقتنامه‌ای بین د ستگاه مذکور و شورا انجام شود.
وی خاطر نشان کرد : نظارت، ارزیابی و اقد امات د ستگاه‌ها د ر حوزه ایثار و شهاد ت یکی د یگر از موضوعاتی بود که باید برای آن شاخص‌هایی مشخص شود. د ر این زمینه پیش‌بینی شد د بیرخانه شورای ترویج این اقد ام را انجام د هد. همچنین مبانی نظری حوزه ایثار و شهاد ت یکی د یگر از موارد‌ی بود که باید به آن پرد اخته می‌شد. د ر رابطه با مفهوم شهید و توسعه مفهوم شهید قانون تعریفی د ارد و د ستگاه‌ها انتظار د ارند افراد‌ی که اقد امات د اوطلبانه انجام می‌د هند یا د ر مأموریت د چار سانحه می‌شوند، شهید محسوب شوند که با قانون ما د ر تعارض است. باید یک کار اساسی د ر این زمینه انجام شود تا متوجه شویم گستره مفهوم شهید و شهاد ت تا کجاست و بتوانیم بر اساس آن قوانین را اصلاح کنیم. د ر این راستا وزارت علوم مأمور شد با کمک حوزه علمیه پژوهش و مطالعات خود را د ر اختیار ما قرار د هند.