اطلاعیه قوه قضائیه درباره سومین سال بازداشت حمید نوری

مرکز رسانه قوه قضائیه درباره سومین سال بازداشت حمید نوری اطلاعیه‌ای صادر کرد. به گزارش ایسنا، در اطلاعیه مرکز رسانه قوه قضائیه آمده است: در آستانه فرارسیدن ۱۸ آبان سال ۱۴۰۱ اکنون حدود هزار و یکصد روز از بازداشت غیرقانونی حمید نوری توسط کشور سوئد و نگهداری مستمر این شهروند ایرانی در سلول انفرادی و شرایط کاملا غیرانسانی می‌گذرد.
علی‌رغم تمام پیگیری‌های صورت گرفته و وعده‌های داده شده، محدودیت‌های غیر قانونی اعمال شده در خصوص حمید نوری همچنان ادامه داشته و وی علاوه بر اینکه در سلول انفرادی نگه داری می­شود، هنوز هم امکان دسترسی به چشم پزشک را در اختیار نداشته، ارتباط او با خانواده به شدت محدود بوده و حتی حق مطالعه نیز از این شهروند ایرانی سلب شده است.
حمید نوری، ۱۸ آبان ماه سال ۹۸ در زمان ورود به فرودگاه استکهلم سوئد به صورتی خشن و غیرقانونی توسط پلیس این کشور بازداشت و ۸ ماه تمام بدون هیچ گونه امکان تماس با خانواده یا دسترسی کنسولی در شرایطی شبیه به ربوده شدن نگه داری می شود.
نوری بعد از حدود ۸ ماه، اجازه پیدا می کند تنها یک تماس تلفنی کوتاه با خانواده داشته و زنده بودن خود را به اطلاع آن ها برساند. حمید نوری همچنین تا ۲۵ ماه بعد از بازداشت، اجازه ملاقات حضوری با خانواده خود را پیدا نمی کند.


حمید نوری طی ۳ سال گذشته و در مجموع ۲۶ هزار ساعتی که در بازداشت و سلول انفرادی طی کرده، تنها امکان حدود ۳۰ ساعت مکالمه تلفنی و ۱۰ ساعت ملاقات حضوری با خانواده­ی خود را داشته که همین میزان اندک ارتباط با خانواده نیز تحت کنترل و محدودیت های شدید امنیتی انجام شده است.
به طور مثال حمید نوری طی ۲ ماه گذشته تنها یک بار و به مدت ۵ دقیقه با خانواده خود به صورت تلفنی صحبت کرده که آن هم با حضور و نظارت مامورین امنیتی سوئد بوده است.
در این مکالمه زمانی که فرزند حمید نوری می خواهد در خصوص اتفاقات اخیر ایران به پدرش توضیحاتی ارائه دهد، مامور امنیتی ناظر هشدار می دهد که مکالمه را قطع خواهد کرد!
نوری شب قبل از اینکه کیفرخواست علیه او قرائت شود در تلاش بوده کیفر خواست را مطالعه و خود را برای جلسه دادگاه آماده کند که مامورین پلیس سوئد با حمله به سلول انفرادی، او را مورد ضرب و شتم شدید قرار می دهند.
در ضرب و شتم صورت گرفته گوش آقای نوری آسیب دیده و این مصدومیت همچنان با او همراه است.
حمید نوری با ضعیف شدن خطرناک چشمان و احتمال کوری روبرو است و علی‌رغم درخواست‌ها و پیگیری­‌های مکرر از دستگاه قضایی و زندان سوئد هنوز اجازه دسترسی این شهروند ایرانی به چشم پزشک صادر نشده است.
در بخش دیگری از این اطلاعیه به اقدامات غیرقانونی در روند رسیدگی به پرونده حمید نوری اشاره شده و تاکید می شود این روند غیر عادلانه پس از صدور رای بدوی حبس ابد برای وی نیز همچنان ادامه داشته و نوری در مسیر انتخاب آزادانه وکیل برای مرحله تجدید نظر، با مشکلات و محدودیت های عجیبی روبرو شده است.
این اطلاعیه همچنین با اشاره به وکلای نوری در مرحله دادگاه بدوی، به این نکته اشاره می­کند که او از حق انتخاب آزادانه وکیل محروم بوده و وکلای در نظر گرفته شده برای وی حکومتی بوده اند.
۹۲ جلسه نمایشی دادگاه برای حمید نوری که صرفا متکی به شهادت متناقض عده ای از اعضای سابق و فعلی گروهک تروریستی منافقین بوده برگزار شده است و حتی یک شاهد نیز اجازه پیدا نکرده به نفع نوری در دادگاه شهادت دهد.
در مجموع حدود ۵۰۰ ساعت دادگاه حمید نوری، او کمتر از ۲۰ ساعت فرصت دفاع از خود را داشته و در جریان این پرونده نوری عملا از حق دفاع آزادانه از خود در برابر ادعاها و شهادت های متناقض مطرح شده نیز محروم بوده است.
با این حال خانواده­ نوری و مشاورین حقوقی آنها در تلاش هستند تمام تمهیدات و اقدامات لازم برای اعتراض به رای غیرعادلانه صادر شده توسط دادگاه بدوی را انجام دهند.
در کدام نظام دادرسی عادلانه­‌ای اجازه داده می‌شود همزمان با بازداشت موقت طولانی و محاکمه ناعادلانه یک شهروند عادی، تمام رسانه‌های حکومتی و شبه حکومتی سوئد، اروپا و سایر کشورها به فضاسازی علیه متهمی که در حال محاکمه است بپردازند و او نیز فرصت هیچ گونه دفاع رسانه ای از خود را نداشته باشد!؟
دولت و نظام قضایی سوئد با چه انگیزه‌ای در این پرونده متحمل هزینه های سنگین مالی شده و حتی به مدت دو هفته جلسات دادگاه را از سوئد به کشور آلبانی منتقل می کنند تا شهادت تعداد دیگری از اعضای منافقین را بگیرند
مرکز رسانه قوه قضاییه همچنین از دستگاه قضایی سوئد پرسیده بر اساس چه مبنای صلاحیتی این دادگاه را برگزار کرده است؟ آیا می توان شهروند یک کشور دیگر را به اتهام نقض دادرسی منصفانه محاکمه کرد، در حالی که همزمان در همان محاکمه موارد متعددی از نقض دادرسی منصفانه را در خصوص همین فرد مرتکب شد! چگونه نقض حق بنیادی بشری عطف به ماسبق نشدن قوانین کیفری را توجیه می کنید؟
چگونه و بر اساس چه اصل حقوقی یا انسانی، شهروند یک کشور دیگر را ۸ ماه بدون دسترسی کنسولی یا امکان تماس با خانواده در بازداشتگاه‌های خود مخفی و او را از ساده ترین حقوق بشری محروم می نمایید؟
بر اساس کدام مبنای حقوقی حمید نوری را از حق مطالعه­ کیفر خواست محروم کردید و وقتی بر این امر اصرار ورزید، پلیس سوئد او را مورد ضرب و شتم شدید قرار داد؟
چرا نوری را در تمام ۳۶ ماه گذشته در سلول انفرادی نگه داشته اید و به او اجازه دسترسی به چشم پزشک و حتی تماس با خانواده یا دسترسی کنسولی را نمی دهید و در عین حال برخی افراد رسانه ای غیرمرتبط با پرونده، اما مرتبط با خط اصلی تبلیغاتی علیه این شهروند ایرانی امکان ملاقات با او را به صورت مکرر دریافت کرده اند؟
بر چه اساسی حتی از ترجمه رای ناعادلانه صادر شده به فارسی خودداری کردید و بدین ترتیب تا مدت‌ها اجازه ندادید او حتی از مفاد رای صادر شده علیه خود آگاه شود؟
چرا و با چه انگیزه ای خاک کشور خود را در اختیار یکی از تبهکارترین گروه های تروریستی دنیا قرار داده اید و از آن‌ها پشتیبانی های امنیتی، سیاسی، تبلیغاتی و حقوقی و قضایی می کنید؟
چه زمانی قرار است در روند یک دادرسی منصفانه و حقیقتا انسانی، به سابقه ننگین گروهک تروریستی منافقین و جنایاتی که این تروریست ها علیه مردم کشور خود و برخی کشورهای منطقه غرب آسیا مرتکب شده اند رسیدگی عادلانه کنید و از پشتیبانی کردن از آنها که تا چندی پیش در فهرست گروه های تروریستی اتحادیه اروپا بودند دست بردارید؟
چرا و با چه انگیزه‌ای در شرایط اقتصادی سخت اروپا و سوئد، بودجه‌های عمومی این کشور که متعلق به شهروندان سوئدی هست را صرف حمایت از یک گروهک تروریستی می کنید که ۱۲ هزار ایرانی بی گناه را به خاک و خون کشیده اند؟
مرکز رسانه قوه قضائیه در پایان این اطلاعیه با تاکید بر اینکه قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی در کنار سایر بخش‌های مسئول به جد پیگیر حقوق پایمال شده حمید نوری خواهند بود، دولت و دستگاه قضایی سوئد را به عنوان مسئولین این اقدامات غیرقانونی و غیرانسانی معرفی کرده و از آن‌ها خواسته است هرچه سریعتر به روند این اقدامات غیرمنصفانه و غیرعادلانه و کاملا سیاسی و غیر حقوقی پایان داده و بیش از این حقوق و زندگی یک انسان و خانواده وی را تحت‌الشعاع برخی طراحی های سیاسی و تبلیغاتی قرار ندهند.
سایر اخبار این روزنامه
برخی اقلام دارویی همچنان نایاب و کمیاب هستند سردرگمی در بازار داروهای خاص بررسی ریشه‌های تولید و بازتولید چرخه خشونت در ناآرامی‌های اخیر و چگونگی توقف آن خشونت عریان نشانی از جامعه ای ناآرام قالیباف خطاب به میرکاظمی قانون بودجه درباره اشتغال را رعایت کنید جلال خوش‌چهره تاملی بر بیانیه ۲۲۷ نماینده مجلس «ابتکار» بررسی می کند تمام سناریوهای انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا معاون وزیر نفت از مذاکرات فشرده با مشتریان جدید برای صادرات نفت خبر داد استقرار تیم فنی شرکت‌های روس در تهران سخنگوی دستگاه قضا درخصوص متهمان ناآرامی‌های اخیر اعلام کرد صدور ۱۰۲۴ کیفرخواست در تهران اطلاعیه قوه قضائیه درباره سومین سال بازداشت حمید نوری رئیس دیوان عدالت اداری: هر سال چند بار همه پرسی برگزار می‌شود در فراکسیون انقلاب اسلامی مطرح شد وعده صالح آبادی برای ایجاد آرامش در بازار ارز رئیس کمیته فقهی سازمان بورس اعلام کرد موافقت بانک مرکزی با شرط بورسی‌ها برای عرضه گواهی سکه