خاورمیانه آبستن جنگ جدیدی است

آرمان امروز، سياوش پورعلي: بامداد روز چهارشنبه 18 آبان کاروان حامل سوخت که ايران را به مقصد لبنان ترک کرده بود در مرز القائم که به‌نوعي خط مرزي عراق و سوريه محسوب مي‌شود مورد حمله پهپادي قرار گرفت. بنا بر آخرين گزارش‌هاي منتشر شده تنها 2 تانکر از مجموع 22 تانکر حامل سوخت بعد از حمله پهپادي از بين رفته است و هيچ صدمه جاني‌اي در پي نداشته است. طبق اعلام رسانه‌ها عراقي هنگامي که 8 تانکر سوخت از مرز عراق عبور کردند و وارد خاک سوريه شدند، توسط پهبادي که گفته مي‌شود از اسراييل پرواز کرده است مورد حمله قرار گرفتند. طبق اين گزارشات 6 تانکر سوخت باقي مانده به سمت لبنان حرکت کردند ولي همچنان 14 تانکر در کشور عراق باقي مانده‌اند تا در موردشان تصميم‌گيري شود. در ابتدا کشورهاي منطقه، پيکان انتقادات و اتهام‌ها را به سوي آمريکا نشانه رفتند که بعد از چند ساعت نيروهاي آمريکايي حاضر در منطقه اعلام کردند که دخالتي در اين حمله نداشته‌اند. در ابتداي رخدادن اين حادثه برخي رسانه‌ها آماري منتشر کردند که نشان از فوت تعدادي از رانندگان و ديگر عوامل اين کاروان مي‌داد که ساعاتي بعد از حادثه تکذيب شد.
وبگاه «بغداد اليوم» با انتشار اين خبر نوشت: «جبار المعموري» از رهبران کميته هماهنگي شيعيان موسوم به «الاطار التنسيقي» (چارچوب هماهنگي)، ادعا کرد که دليل اين انفجار، هدف قرار گرفتن يک محموله کمک‌هاي ايران به لبنان در نزديکي گذرگاه مرزي «القائم» بود.
وي مدعي شد: «سه پهپاد اسرائيلي محموله کمک‌هاي سوختي ايران به لبنان را در نزديکي گذرگاه مرزي القائم در غرب عراق هدف قرار دادند که طبق اطلاعات به دست آمده، خسارت مالي و جاني به همراه داشته است».
به گفته المعموري، اين اقدام در چارچوب سياست «تل‌آويو» و متحدانش در جلوگيري از کمک‌ها براي پايان دادن به بحران انرژي در بيروت و ساير شهرهاي لبنان صورت گرفت. آنچه در اين بين بايد به آن اشاره کنيم، ورود و خروج محموله‌هاي سوخت کاملا به‌صورت رسمي و طبق توافق‌نامه‌هاي امضا شده ميان «ايران» و کشورهاي «عراق»، «سوريه» و «لبنان» صورت گرفته بود و رسانه‌هاي عراقي ادعا مي‌کنند که اين محموله سوختي قرار بود مانند زمستان سال گذشته به دست لبناني‌ها برسد و بحران اين کشور در زمينه انرژي را برطرف کند.


از سوي ديگر، کانال تلگرامي نزديک به سپاه پاسداران (صابرين نيوز) که براي اولين بار اين خبر را منتشر کرده است در اين مورد و با اشاره به حضور هواپيماهاي آمريکايي در منطقه، نوشت: تنها چند ساعت پس از اين حمله هوايي عليه مرزهاي سوريه و عراق، يک عمليات شناسايي آمريکايي در شرق سوريه در حال انجام است و يک فروند هواپيماي اطلاعاتي و جنگ الکترونيک متعلق به نيروي هوايي آمريکا از نوع «Boeing RC-135W Rivet Joint» که از پايگاه العديد قطر به پرواز درآمده، در حال انجام عمليات شناسايي در عمق سوريه به سمت منطقه شرقي در امتداد مرز سوريه و عراق است.
به نوشته اين رسانه، علاوه بر آن، دومين هواپيماي نظامي آمريکا که به‌عنوان يک پلت فرم ارتباطي و حلقه ارتباطي هوابرد و مأموريت‌هاي اطلاعات الکترونيک از نوع Bombardier E-11A در حال پرواز بر فراز منطقه القائم در مرزهاي عراق و سوريه در نزديکي محل هدف قرار دادن تانکرهاي سوخت در بامداد امروز است. هاني‌زاده، تحليلگر مسائل خاورميانه در واکنش به اين خبر در گفت‌وگو با ما معتقد است که در چند روز آينده جبهه موسوم به مقاومت که در کشورهاي «ايران»، «عراق»، «سوريه»، «لبنان»، «فلسطين» و البته «يمن» حضور دارند به زودي جوابي به رژيم صهيونيستي مي‌دهند و خاورميانه در روزهاي آينده آبستن حوادث نظامي خواهد بود و اين تحرکات منطقه را به کام جنگ خواهد کشاند.
اسراييل سياستهاي جنگطلبانه خود را آغاز کرده است
«حسن هاني‌زاده»، تحليلگر مسائل خاورميانه در پاسخ به اين سوال که حمله پهپادي به کاروان سوختي که ايران را به مقصد لبنان ترک کرده بود، نشان از چه وضعيتي در منطقه دارد، به‌خبرنگار «آرمان امروز» مي‌گويد: «در ابتدا بايد به اين موضوع اشاره کنيم که اين محموله سوختي که از ايران به سمت لبنان مي‌رفت کاملا رسمي و قانوني بود و چهار کشور «ايران»، «عراق»، «سوريه» و «لبنان» در توافق‌نامه‌‎اي که امضا کردند به اين کاروان اجازه تردد داده‌ بودند. با اين توضيح بايد بگوييم که حمله پهپادي اسراييل به اين محموله انرژي، کاملا قوانين بين‌المللي را نقض کرده است. هدف قرار دادن اين محموله سوخت که باتوجه به درخواست لبنان براي تامين انرژي در زمستان پيش‌رو ارسال شده بود نشان دهنده آن است که اسراييل پس از اينکه «بنيامين نتنياهو» به قدرت رسيد به دنبال ماجراجويي و آشفته کردن وضعيت منطقه است. باتوجه به پيروزي «حزب ليکود» در انتخابات اسراييل و کابينه‌اي که قرار است از مذهبي‌هاي افراطي تشکيل شود نشان از آماده‌سازي اسراييل براي ناامن کردن و درگيري‌هاي نظامي در منطقه است.»
اين تحليلگر مسايل خاورميانه در همين مورد و با اشاره به واکنش تلافي‌جويانه‌اي که کشورهاي ايران، عراق، سوريه و لبنان مي‌خواهند به اين عمليات بدهند، ادامه مي‌دهد: «حمله روز گذشته به محموله سوخت ايراني که عازم لبنان بود تنها به اين دو کشور باز نمي‌گردد زيرا اين يک محموله استراتژيک محسوب مي‌شود که به سوي لبنان مي‌رفت. در اين موضوع بايد بگوييم که پهپادهاي اسراييلي در واقع محور مقاومت در منطقه را هدف قرار داده‌اند و بايد در انتظار پاسخ نيروهاي اين محور که در ايران، لبنان، عراق، سوريه، فلسطين و البته يمن حضور دارند، باشد. بنا بر خبرهاي منتشر شده از سوي مسئولان و نيروهاي مقاومت در اين کشورها نشان مي‌دهد که آنها در حال رايزني براي پاسخ به اين حمله اسراييل هستند. با توجه به اين گزارشات بايد بگوييم که منطقه در روزهاي آينده آبستن حوادث نظامي است. در واقع نيروهاي محور مقاومت مي‌خواهند در مقابل اقدام کنوني اسراييل که با برنامه‌هاي جنگ‌طلبانه نتنياهو رخ داده است پاسخ در خوري بدهند تا به‎نوعي بتواند از اقدامات آينده اين رژيم در منطقه جلوگيري کنند. توجه داشته باشيد که مقامات و نيروهاي محور مقاومت برنامه‌ها و سناريوهايي براي تقابل با حمله‌هاي اسراييل را دارند که حالا بايد از آنها رونمايي کنند.»
هاني‌زاده در پاسخ به اين سوال که حمله کنوني اسرائيل به کاروان حامل سوخت ايراني چه ارتباطي با تهديدهاي هفته‌هاي اخير که از سوي مقامات آلمان، فرانسه، آمريکا، عربستان سعودي، آذربايجان مطرح شده است، دارد، اضافه مي‌کند: «ايران نه‌تنها از طريق رسانه‌اي و آنچه سياست اعمالي دولت‌ها خوانده مي‌شود تهديد شده است بلکه در حمله تروريستي به نمازگزاران حرم شاه چراغ(ع) ديدم که ردپاي کشورهايي که به نوعي ايران را تهديد مي‌کنند به چشم مي‌خورد. اين نشان دهنده آن است که بايد پاسخي مشخص به اين کشورها داد تا بار ديگر امنيت ايران را هدف قرار ندهند. در حمله تروريستي به شاه چراغ (ع) چهره جديدي از داعش را مشاهده کرديم که بايد برنامه‌ريزي مشخصي در اين مورد اعمال شود. در پاسخ به اين سوال شما بايد بگويم که در حال حاضر در برابر با تهديدهايي که کشورهاي منطقه‌اي و اروپايي بر عليه ايران مطرح مي‌کنند اولويت با پاسخگويي به تحريکات جنگ‌طلبانه اسرائيل است.»