«فعلاً» جمهوری‌خواهان پیروز انتخابات امریکا

دو حزب اصلی امریکا نمی‌توانند از پیروزی در انتخابات سرنوشت‌سازی مثل انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره چشم‌پوشی کنند. در شرایطی که دموکرات‌ها به رغم پیشتاز بودن جمهوری‌خواهان همچنان از تزریق امید برای پیروزی در انتخابات دست برنمی‌دارند، جمهوری‌خواهان هم که خطر آرای پستی در امکان تغییر نتیجه انتخابات را دست‌کم نگرفته‌اند، علاوه بر اینکه رهبر خود را در مجلس نمایندگان مأمور اعلام پیروزی کرده‌اند، روی اقدامات جنجالی رئیس‌جمهور قبلی این کشور در تغییر هر چه بیشتر فضای انتخابات به نفع خود حساب کرده‌اند. تا ظهر روز چهارشنبه، جمهوری‌خواهان توانسته‌اند ۱۹۸کرسی در مجلس نمایندگان امریکا کسب کنند و در مقابل سهم دموکرات‌ها فقط ۱۶۸کرسی بوده است. اگر چه هنوز آرای پستی انتخابات میان‌دوره‌ای امریکا شمارش نشده، اما جمهوری‌خواهان بنا بر نتایجی که تاکنون به دست آمده است، اعلام پیروزی کرده‌اند. کوین مک‌کارتی، رهبر جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان امریکا روز چهارشنبه با اعلام پیروزی زودهنگام گفت: «دو سال پیش که رهبر شدم، جمهوری‌خواهان کمتر از ۲۰۰ کرسی در مجلس نمایندگان داشتند. امشب بر اساس دستاورد‌های این دو سال برنامه آینده را تنظیم می‌کنیم و روشن است ما مجلس نمایندگان را پس می‌گیریم.» در این سخنرانی که ساعات پایانی سه‌شنبه‌شب به وقت محلی انجام شده است، مک‌کارتی گفت: «بگذارید بگویم که حالا تا دیروقت بیدار مانده‌اید، اما فردا صبح که بیدار شوید، ما اکثریت خواهیم بود و نانسی پلوسی اقلیت خواهد بود.» انتخابات میان‌دوره‌ای در امریکا در حالی برگزار می‌شود که افزایش نرخ تورم، ورود مهاجران غیرقانونی و ناکامی‌های سیاست خارجی بایدن را به یکی از نامحبوب‌ترین رؤسای جمهور این کشور تبدیل کرده است. شاید به همین دلیل بود که مک کارتی تمرکز وعده‌های خود را روی مسائل اقتصادی و امنیتی گذاشت و وعده داد: «باک بنزین شما را پر خواهیم کرد. خانواده‌های‌تان را سیر خواهیم کرد و حقوق‌تان به جای کاهش، افزایش خواهد یافت. مسیر جدید به سوی ملتی باز خواهد شد که در امنیت باشد و از جوامع محافظت شود و به نیرو‌های مجری قانون احترام گذاشته شود و مجرمان محاکمه شوند.» شبکه خبری ان‌بی‌سی پیش‌بینی کرده است نتیجه نهایی انتخابات مجلس نمایندگان امریکا، اختصاص ۲۲۰کرسی به جمهوری‌خواهان و ۲۱۵ کرسی به دموکرات‌ها خواهد بود که به این ترتیب، کنترل این مجلس برای دو سال آینده در اختیار حزب جمهوری‌خواه امریکا قرار می‌گیرد.
چشم امید دموکرات‌ها به آرای پستی
در این انتخابات، تمامی ۴۳۵کرسی مجلس نمایندگان و یک‌سوم کل کرسی‌های مجلس سنا که ۳۵صندلی از ۱۰۰صندلی در این مجلس را شامل می‌شود، به رأی گذاشته می‌شوند. انتخابات برای گزینش فرمانداران برخی ایالت‌ها، دادستان‌های عمومی و برخی دیگر از پست‌های ایالتی نیز در کنار انتخابات کنگره برگزار می‌شود. هنوز آرای پستی که شمارش نشده‌اند، بخش مهمی از آرای انتخاباتی را شامل می‌شود و امکان دارد شمارش آن‌ها از چند روز یا حتی چند هفته طول بکشد. سخنان جن ساکی، سخنگوی دموکرات سابق کاخ سفید تأییدی بر این است که دموکرات‌ها به طور ویژه روی آرای پستی حساب کرده‌اند. ساکی گفت: «از گزارش‌های اولیه روز انتخابات نترسید. این گزارش‌ها، نتایج قبل از شمارش آرای پستی و در واقع نتایج آرای دستی هستند.» وی تصریح کرد: «گزارش‌های اولیه ممکن است به سمت جمهوریخواهان تمایل داشته باشند، اما بیشتر آرای دموکرات‌ها از طریق آرای پستی داده شده است.» جن ساکی ادامه داد: «۷۰درصد آرای تقاضاشده- آرایی که با تقاضای قبلی از مراکز اخذ رأی برای متقاضیان ارسال می‌شوند و بعد از طریق پست ارسال می‌شوند- به دموکرات‌ها تعلق دارند. پس صبر داشته باشید.» از این رو جمهوری‌خواهان که معتقدند دموکرات‌ها دست از تلاش برای تغییر نتایج برنخواهند داشت، می‌کوشند با اعلام پیروزی زوهنگام در موضع قدرت قرار گیرند. این موضوع به ویژه با توجه به تهدید دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین امریکا مبنی بر اینکه وقایع ۲۰۲۰ در حال تکرار شدن است، به طور ویژه محسوس است.
نگذارید رأی‌تان را بدزدند


ترامپ با زیر سؤال بردن سلامت انتخابات میان‌دوره‌ای، در کانال تلگرامی‌اش نوشت: «گزارش‌هایی از آریزونا می‌گویند دستگاه‌های اخذ رأی در مناطق عمدتاً جمهوری‌خواه/محافظه‌کار درست کار نمی‌کنند. وقتی عده زیادی از جمهوری‌خواه‌ها تا امروز منتظر مانده‌اند رأی بدهند، این درست است؟ اتفاقات دوباره دارند تکرار می‌شوند؟ مردم این را تحمل نخواهند کرد!» او خطاب به مردم آریزونا نوشت: «مردم آریزونا، تا زمانی که رأی نداده‌اید از صف خارج نشوید. می‌خواهند با ماشین‌های خراب و تأخیر [در اخذ رأی]رأی شما را بدزدند. اجازه ندهید این اتفاق بیفتد.» وی دیروز نیز در مصاحبه با شبکه «نیوز نِیشن» گفت که امریکا در دوران ریاست جمهوری جو بایدن به یک شکست بزرگ تبدیل شده و اقتدار خود را در جهان از دست داده است.
ترامپ در اقدام حاشیه‌ساز دیگری، ضمن شرکت در انتخابات ایالت فلوریدا برای انتخاب فرماندار این ایالت، بعد از انداختن رأی خودش تأیید کرد که به «ران دی‌سانتیس» رأی داده است. دی‌سانتیس احتمالاً یکی از اصلی‌ترین رقبای وی در رقابت‌های درون‌حزبی برای انتخاب نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری۲۰۲۴ خواهد بود. همزمان با این رأی‌گیری، یکی از وکلای ترامپ به نام آلینا هابا در مصاحبه‌ای با یک رسانه امریکایی گفت که فرماندار فلوریدا باید در فلوریدا بماند و فکر رقابت با ترامپ در انتخابات۲۰۲۴ را کنار بگذارد. این در حالی است که بسیاری از کارشناسان معتقدند دی‌سانتیس محتمل‌ترین شخصی است که می‌تواند ترامپ را در مرحله مقدماتی انتخابات۲۰۲۴ با مشکل جدی روبه‌رو کند. تمامی نظرسنجی‌های انجام‌شده تاکنون دی‌سانتیس را تنها رقیب ترامپ در این رأی‌گیری‌ها می‌دانند. رئیس‌جمهور پیشین امریکا همچنین روز سه‌شنبه اعلام کرد ممکن است نامزدی‌اش برای انتخابات۲۰۲۴ را روز ۱۵نوامبر (۲۴ آبان‌ماه) اعلام کند.