دبیر ستاد حقوق بشر ایران در نیویورک اجازه نمی‌دهیم روایت غلط غرب و آمریکا، اذهان کشورها را منحرف کند

معاون بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر اظهار داشت که به نیویورک سفر کرده است تا روایتی صحیح از وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران و اغتشاشات اخیر و نقش مخرب برخی کشورها ارائه کنیم و اجازه ندهیم روایت غلط و عنادآمیز کشورهای غربی و آمریکا، اذهان کشورها را منحرف کند.
به گزارش ایسنا به نقل از قوه قضائیه، کاظم غریب آبادی که برای شرکت در نشست‌های کمیته سوم مجمع عمومی و رایزنی‌های دو و چندجانبه به نیویورک سفر کرده است، روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران رسانه‌های ایرانی در نیویورک گفت: متاسفانه امروزه حقوق بشر بیش از هر زمان دیگری سیاسی شده است. ما شاهد هستیم کشورهایی که خودشان را پرچمدار دفاع از حقوق بشر تلقی می کنند، بطور مشخص آمریکا و برخی از کشورهای غربی، در حد گسترده ای ناقض حقوق بشر در قلمرو خودشان یا در سایر کشورها هستند و این کشورها به هیچ وجه از نظر ما صلاحیت پرچمداری در حوزه حقوق بشر را ندارند.
وی با بیان این‌که «‌اخیرا به دنبال اغتشاشاتی که در داخل جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است، این کشورها مجددا ندای حمایت از حقوق بشر مردم ایران سرداده‌اند» افزود: این مردم، همان مردمی هستند که زندگی میلیون‌ها نفر از آنان، در اثر تحریم‌های یکجانبه ایالات متحده آمریکا تحت تاثیر جدی قرار گرفته است. همان تحریم‌هایی که کشورهای اروپایی اگر واضعان آن ها نبوده‌اند، اما همواره این تحریم ها را اجرا کرده‌اند. هزاران نفر از مردم بیگناه ما در جریان بیماری کرونا به دلیل نرسیدن واکسن و دارو در اوایل این بیماری همه گیر جان خود را به دلیل تحریم‌های یکجانبه غیرقانونی و ظالمانه و عدم انتقال پول از طریق کانال‌های مالی از دست دادند.
وی افزود: ما ۱۷ هزار قربانی ترور توسط همان تروریست‌هایی که اکنون در کشورهای اروپایی و آمریکا ساکن هستند و در بهشت امن غرب زندگی می کنند، داریم. چگونه این کشورهای اروپایی و آمریکا دم از حمایت از حقوق بشر مردم ایران می‌زنند؟ اگر دلشان به حال حقوق بشر مردم ایران سوخته است، تحریم‌ها را بردارند و تروریست‌ها را به پای میز محاکمه بکشانند و آنها را پاسخگو و از کشورهای خود اخراج کنند!


معاون امور بین الملل قوه قضائیه تصریح کرد: بسیار مضحک است، اخیرا آمریکا که به زعم خودش خواسته از اغتشاشگران حمایت کند، اعلام کرده است بخشی از تحریم هایش را بر می دارد. شما ببینید مثلا کدام بخش از تحریم‌ها را برداشته است؟ تحریم هایی که موجب تسهیل ارتباطات یا دسترسی به اینترنت از طریق شرکت آمریکایی است، آن هم در راستای حمایت از اغتشاشگران.
وی با طرح این سوال که این اقدام اکنون چه مشکلی از مردم ایران را حل می کند؟، خطاب به آمریکا گفت: اگر در اظهاراتتان در حمایت از حقوق بشر صادق هستید، که البته نیستید، تحریم ها را بردارید.
تلاش برای ارائه روایت صحیح از وضعیت حقوق بشر ایران
غریب آبادی درباره هدف سفرش به نیویورک اظهار کرد: ما در نیویورک هستیم تا هم در نشست‌های کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل به دلیل مباحث مرتبط با حقوق بشر که این روزها در حال بحث و بررسی است، حضور داشته باشیم و همچنین، رایزنی هایی را با گروههای مختلفی از کشورها و مقامات مسوول سازمان ملل داشته باشیم تا روایتی صحیح از وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران و اغتشاشات اخیر و نقش مخرب برخی کشورها به این کشورها و مقامات ارائه کنیم و اجازه ندهیم که روایت غلط و عنادآمیز کشورهای غربی و آمریکا، اذهان کشورها را منحرف کند. این، کاری اساسی و اصولی است.
وی ادامه داد: تاکنون جلسات مختلفی را داشته ایم. با گروه کشورهای عدم تعهد و با گروه کشورهای دوستان حمایت از منشور سازمان ملل متحد، دیدارهای جمعی داشتیم. وی افزود: با گروه کشورهای دوستان حمایت از منشور سازمان ملل که متشکل از ۱۹ کشوری است که مواضع اصولی در حوزه سازمان های بین المللی و در مخالفت با سیاسی کردن حقوق بشر و مداخله های خارجی و همچنین اقدامات قهری یا تحریم های یکجانبه دارند، دیدار بسیار خوبی داشتم.
وی افزود: با برخی از سفرا و نمایندگان دائم کشورها نیز بصورت دوجانبه دیدار داشتم و از آنچه در هفته‌های اخیر در جمهوری اسلامی ایران واقع شده، روایتی واقعی و صحیح را عرضه کردیم و نسبت به مخاطرات سیاسی کردن سازوکارهای بین المللی و سوءاستفاده از آنها هشدار دادیم.
معیارهای تجمع مسالمت‌آمیز طبق مفاد معاهدات بین المللی حقوق بشر
غریب‌آبادی با بیان این‌که «اکنون آمریکا و برخی کشورهای اروپایی و همدستان و همپیمانان آنان مانند سازوکارهای حقوق بشری، از آنچه در ایران می‌گذرد، به عنوان تجمعات مسالمت آمیز نام می برند.» تصریح کرد: تجمعات مسالمت آمیز طبق مفاد معاهدات بین المللی حقوق بشری، از جمله میثاق بین المللی حقوق مدنی – سیاسی، یکسری معیارهایی دارد که بعنوان مثال نباید نفرت پراکنی، تشویق به خشونت باشد و نباید سلاح در آن حمل شود، نباید مغایر با نظم و امنیت عمومی و اخلاق حاکم بر جامعه باشد.
زیرپا گذاشتن تمام معیارهای بین المللی در تجمعات هفته‌های اخیر
دبیر ستاد حقوق بشر اظهار کرد: ما در تجمعات هفته های اخیر، دیدیم که تمام این معیارهای بین المللی نیز زیر پا گذاشته است. حالا قوانین جمهوری اسلامی ایران را هم کنار بگذاریم، معیارهای بین‌المللی نیز رعایت نشده است. چطور اسم این را تجمع مسالمت آمیز می‌گذارند؟ برای کشورهای مختلف این موضوع را تشریح کردیم. تاکنون بیش از هزار و دویست اماکن، خودرو و موتور سیکلت شامل خودروها و وسایل نقلیه عمومی و امدادی مثل آمبولانس توسط اغتشاشگران به آتش کشیده و تخریب شده اند. بیش از چند هزار نفر از عوامل مجری قانون تاکنون توسط اغتشاشگران مجروح شده اند. این به دلیل قدرت اغتشاشگران نیست، بلکه به دلیل خویشتنداری نیروهای تامین امنیت است که در واقع تصمیم گرفته شد حسب دستوری که به آنها داده شده است، سلاح گرم در تجمعات حمل نکنند. دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران سپس این سوال را مطرح کرد که این را ما باید چگونه تعبیر کنیم؟ بعنوان تجمع مسالمت آمیز؟
آزادی بیش از ۹۰ درصد بازداشت شدگان و رد برخی آمار
دبیر ستاد حقوق بشر ایران همچنین گفت: در مرحله قضایی نیز نظام قضایی ما برابر قانون، برخورد بسیار عادلانه ای خواهد داشت. غریب آبادی افزود: اینکه در رسانه ها یا برخی گروهها و افراد که غیرمرتبط با نظام قضایی هستند، در مورد چگونگی برخورد با دستگیرشدگان یا اتهامات آنها صحبت می کنند، نظام قضایی به این اظهارات توجهی ندارد. ملاک نظام قضایی، در واقع آن اتهاماتی نیست که در رسانه ها مطرح می شود، بلکه ملاک نظام قضایی، قانون و مستندات است. از همین رو، بیش از ۹۰ درصد از بازداشت شدگان در همان دو سه روز اول به طرق مختلف و با صدور قرارهای تامین آزاد شدند.
وی برخی اظهارات رسانه ای مبنی بر تحت بازداشت بودن ۱۴ هزار نفر در ایران در جریان اغتشاشات را رد کرد و گفت: ما کاملا این رقم را رد می کنیم. چنین چیزی اصلا صحیح نیست. تعدادی که اکنون در بازداشت هستند، برای برخی از آنها کیفرخواست صادر شده است و برای بقیه که در مرحله تکمیل تحقیقات هستند، برابر مستندات و قانون برخورد خواهد شد. حق آنها است که از تمامی موازین و تسهیلات قانونی برخوردار باشند.
سایر اخبار این روزنامه
سازمان بورس با حضور دو وزیر از صندوق املاک و مستغلات رونمایی کرد آغاز مسکن فروشی متری و سانتی متری هفت نکته کلیدی برای برون‌رفت از نارضایتی و اعتراضات اصلاحات از کدام مسیر و زاویه؟ صندوق بین المللی پول درباره ایران پیش بینی کرد مسیر تورمی اقتصاد پیمان مولوی مرغ همسایه در اقتصاد ایران کدام فوتبالیست‌های ایرانی بعد از جام‌جهانی «لژیونر» شدند؟ کورسوی امید به پیرمردها «ابتکار» تازه ترین تحولات برجام را بررسی می کند اروپا و آمریکا به دنبال تصویب قطعنامه علیه ایران دبیر ستاد حقوق بشر ایران در نیویورک اجازه نمی‌دهیم روایت غلط غرب و آمریکا، اذهان کشورها را منحرف کند جانشین فرمانده سپاه: دولت‌های اروپایی به مردم خود توصیه می‌کنند که هیزم برای زمستان جمع کنند هشدار سازمان اطلاعات سپاه درباره تماس‌های مشکوک برای دعوت به اغتشاشات آیا کمیسیون مشترک صیانت می‌تواند فعالیت خود را از سر بگیرد؟ پاسخ مرندی به مقاله تهدیدآمیز یک روزنامه صهیونیستی