امریکا هم مسئولیت منافقین را نمی‌پذیرد!

وزارت خارجه امریکا مدعی شده که این کشور هیچ گونه کمکی به سازمان مجاهدین خلق (منافقین) نمی‌کند. این واکنش دستگاه سیاست خارجی امریکا در واکنش به موضع سخنگوی وزارت خارجه ایران است. پیش از این، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در مطلبی در مجله فارن پالیسی گفته بود که امریکا منافقین را در تکنولوژی سایبری، آموزش داده و تجهیز می‌کند.
در بیانیه آمده که موضوع مربوط به نقش امریکا در پشتیبانی یا آموزش دادن منافقین نادرست است و نیز بر این ادعا تأکید می‌کند که مجاهدین خلق را «یک جنبش دموکراتیک مخالف حکومت نمی‌بیند که مردم ایران را نمایندگی کند و شانس موفقیت داشته باشد». امریکا می‌گوید رابطه‌ای با این سازمان ندارد و آموزشی به اعضای آن‌ها نمی‌دهد و کمک مالی هم به این سازمان نمی‌کند.
نکته جالب این بیانیه تأیید کمک امریکا به منافقین برای اسکان آن‌ها در آلبانی است، اما مدعی است این موضوع سال ۲۰۱۶ و با تکمیل اسکان منافقین در آلبانی به پایان رسیده است.
با وجود این ادعا‌ها قرائن و شواهدی از کمک‌های دولت امریکا به منافقین وجود دارد؛ گرچه همین کمک به اسکان و نجات از آوارگی هم کمک کوچکی نیست.


مایک پمپئو، وزیرخارجه پیشین امریکا و مایک پنس، معاون اول دونالد ترامپ پس از پایان کار در دولت ترامپ برای بازدید از اردوگاه مجاهدین خلق به آلبانی رفته بودند. گرچه در هنگام بازدید، این افراد مقام رسمی دولتی نبودند، اما حضور این دو نفر، وجود تفکر حمایت از منافقین را در امریکا نشان می‌دهد.
از سویی دولت امریکا در برهه‌ای این گروهک را از لیست گروه‌های تروریستی خود خارج کرد. در حالی که این سازمان تروریستی قاتل ۱۷ هزار ایرانی، از جمله مقامات عالی رتبه ایران است. از سویی منافقین سابقه ترور مقامات امریکایی در دهه ۵۰ را هم دارند. اما به نظر می‌رسد در مسیر ضدیت با جمهوری اسلامی ایران، امریکا از این هم می‌گذرد!
حالا هم، چون می‌داند منافقین به قول همین بیانیه کذایی، شانس موفقیت ندارند، نمی‌خواهد روی بلیت باطل آن‌ها شرط‌بندی کند. اما حمایت امریکا از منافقین پنهان نیست و این ادعا‌های دروغ را کسی باور نمی‌کند.
تیر ماه ۱۴۰۰ بود که یک نویسنده امریکایی به حمایت کشورش از منافقین اعتراض کرد. دانیل لاریسون در مقاله‌ای در وب سایت آنتی وار نوشت همان طور که منافقین با صدام همدست شدند تا به کشور خود حمله کنند، اکنون تلاش می‌کنند امریکا را به جنگ با ایران بکشانند.
این نویسنده امریکایی با اشاره به همایش‌های سالانه منافقین نوشته: «اعضای هر دو حزب اصلی امریکا، در ۱۰ سال اخیر یا به مقر این گروه در آلبانی سفر کرده‌اند یا به صورت ویدئو کنفرانس از راه دور در نشست آن‌ها سخنرانی و مبالغی هنگفت بابت آن دریافت کرده‌اند. رژه سالیانه حمایت سیاستمداران و مقامات برجسته از چنین گروه نکبت باری، مایه شرم برای امریکا و متحدانش و نشانه مشکلات عمیق‌تر در سیاست خارجی ما است.»
او سپس از تعدادی مقامات امریکایی نام می‌برد: «در گذشته، مقامات ارشد امریکایی نظیر نیوت گینگریچ، جان بولتون، رودی جولیانی، جو لیبرمن، تام ریج و جان مک کین در نشست‌های مجاهدین خلق شرکت می‌کردند. در جلسه امسال آنها، مایک پومپئو وزیر خارجه سابق، میشل فلورنوی معاون سابق وزیر دفاع در امور سیاسی، باب منندز رئیس کمیته روابط خارجی سنا، کوری بوکر سناتور نیوجرسی و بسیاری دیگر از اعضای کنگره امریکا حضور یافتند. سخنران‌ها عموماً اعلام می‌کنند که مجاهدین خلق و متحدانش مخالفان واقعی هستند که برای برقراری دموکراسی سکولار تلاش می‌کنند».