روزنامه کيهان
1401/09/16
طرح مجلس برای قانونمندسازی فعالیت سلبریتیها در فضای مجازی
سرویس سیاسی-حسینعلی حاجیدلیگانی، نماینده مردم شاهینشهر در مجلس یازدهم و عضو هیئترئیسه مجلس در گفتوگو با کیهان و در پاسخ به این سؤال که «یکی از مواردی که دشمنان در اغتشاشات اخیر از آن سوءاستفاده کردند موضوع معیشت بود آیا مجلس در این راستا و برای بهبود معیشت جامعه برنامهای دارد؟» گفت: یکی از مباحث بسیار مهمی که روز یکشنبه 13 آذر در جلسه مشترک میان مجلس و دولت مطرح شد مباحث مربوط به معیشت مردم بود. در اینباره یک جمعبندی صورت گرفت که در رابطه با مباحث معیشتی از چند روش پیگیری خواهد شد: برای میان مدت جمعبندی بر این شد که جهتگیری برنامه هفتم توسعه که قرار است لایحه آن را دولت در آینده نزدیک ارائه دهد براساس توجه ویژه به مباحث معیشتی جامعه باشد.
وی افزود: همچنین برای کوتاه مدت قرار بر این شد که لایحه بودجه سال آینده، سال 1402 نیز توسط دولت به گونهای تنظیم شود که نگاه ویژهای به موضوع معیشت جامعه و بهطور خاص به معیشت دهکهای پایینتر جامعه داشته باشد. ضمن آنکه مجلس نیز در بررسی لایحه بودجه نیز این رویکرد را در نظر داشته باشد.
عضو هیئترئیسه مجلس خاطرنشان کرد: هماکنون نیز جلساتی در حال برگزاری هست به این منظور که در همین مدت باقیمانده از سال جاری(سال 1401) برای معیشت جامعه خصوصا دهکهای پایینتر تصمیمهایی اتخاذ شود. تصمیمهایی که بتواند درخصوص مواد ضروری خوراکی کمک حال خانوادههایی باشد که در مضیقه هستند.
او تصریح کرد: اتفاقا بنده در پیگیریهایی که داشتم هم مجلس و هم دولت در این خصوص مصر هستند و به جد میخواهند تا اقدامات مثبتی در این خصوص صورت گیرد. البته در مجموع صحبتهایی که در جلسه مشترک مجلس و دولت هم مطرح شد درخصوص 25 قلم کالای اساسی که 9 قلم آن خوراکی هست و بقیه شامل اقلام غیرخوراکی (از شویندهها تا لوازم خانگی) که این اقلام در برنامههای میانمدت و کوتاهمدت ترتیبی بهصورت جدی توسط دولت مدیریت شود تا بهصورت مناسب در اختیار مردم قرار گیرند.
حاجیدلیگانی گفت: طبق اطلاعاتی که ما داریم دولت در این خصوص یعنی در مورد فراهمسازی بستر ارائه کالا برگ الکترونیکی کارهایی را صورت داده و حتی در یکی از استانها بهصورت آزمایشی گویا در حال اجرا هم هست اما خب این حد کافی نیست و انتظار ما از دولت سیزدهم که مثلا پروژههای آب همدان و کردستان و خوزستان و کارهایی دیگر نظیر اینها را بهصورت جهادی و در زمان بسیار کوتاه به سرانجام رسانده این است که در این مورد نیز کارها را سریعتر پیش ببرد.
نماینده مردم شاهینشهر افزود: در اینباره ما از دولت محترم گلهمند هستیم چرا که با توجه به قانون بودجه 1401 که در پایان سال 1400مصوب شد آوردیم که برخی از اقلام بهصورت کالایی و در بستر الکترونیک به مردم تحویل داده شود اما هنوز بستر لازم برای این موضوع فراهم نشده همچنین قرار بود چند قلم کالا با قیمت شهریور 1400 توزیع شود که این دو موضوع محقق نشده است.
اصرار مجلس بر ارائه کالابرگ به این خاطر است که بهواسطه افزایش نقدینگی در جامعه به تورم دامن میزند و در نهایت ضرر آن به خود جامعه بازمیگردد.
قانونمند کردن سلبریتیها
در فضای مجازی
حاجیدلیگانی خاطرنشان ساخت: ما الان طرحهایی را در مجلس داریم که قوه قضائیه را مکلف کنیم در برابر مسئولیتهایی که متوجه افراد میشود وقتی که پیامی را در فضای مجازی منتشر میکنند. این در مورد افرادی است که نوعی وجهه اجتماعی دارند که به آنها سلبریتی گفته میشود. این افراد از آنجا که شناخته شده هستند و تعداد بسیار زیادی دنبالکننده در فضای مجازی دارند باید در مقابل آنچه در این فضا منتشر میکنند مسئول باشند.
عضو هیئترئیسه مجلس تاکید کرد: چنانکه پیش از این هم دیدهایم که سلبریتیها وقتی مسئولیت حرف خودشان متوجه آنها نباشد هر چیزی را منتشر میکنند که ممکن است آنچه منتشر میکنند به فضای روانی جامعه، به اقتصاد جامعه و حتی به سلامتی جامعه آسیب برساند.
حاجیدلیگانی گفت: اگر بهخاطر داشته باشید در همین سالهای اخیر یکی از همین سلبریتیها یک کالایی را بهعنوان دارویی اثرگذار معرفی کرده بود که بعد از آن با انتقادهای طیف پزشکی روبهرو شد.
یا در همین مسائل اخیر فلان بازیگر و یا بازیکن یک دروغ را منتشر میکند و با آن تمام امنیت روانی جامعه را به هم میریزد. نباید طوری باشد که امنیتی که با تلاش هزاران نفر پرسنل بهصورت شبانهروزی و با اهدای شهدای بسیاری به دست آمده با ادعای یک سلبریتی بههم بریزد و این وقتی به دست میآید که آنها بدانند در مقابل حرفشان مسئول هستند. این به آن معناست که اگر دروغی گفته باشند و یا با سخنانشان به آسیب دیدن جامعه و امنیت روانی آن کمک کنند باید پاسخگوی سخن خود در فضای مجازی باشند.
ارتباط مستمر مجلس
با اصناف
«علیرضا سلیمی» نماینده مردم محلات در مجلس یازدهم و عضو هیئترئیسه مجلس در پاسخ به این سؤال که «با توجه به اینکه اصناف در اغتشاشهای اخیر یکی از اهداف دشمنان بودهاند مجلس در ارتباط با اصناف چه کارهایی انجام داده و یا در حال انجام دادن است» به کیهان گفت: در حوزه اصناف واقعیت این است که امروز دشمن همه توان خود را به کار گرفته تا اصناف را در پشتسر خودش بیاورد. در این میان آنچه در اغتشاشهای اخیر رخ داد تهدید و ارعاب کسبه به قتل خودشان یا اعضای خانوادهشان و یا آتش زدن مغازه آنها بود. در حقیقت آنها از این راه و البته در توهمات خویش میخواستند پروژه اعتصابات سراسری را در ایران شکل دهند که عدم همراهی کسبه محترم با اراده دشمنان منجر شد به تلاش دشمن برای اجرای نوعی مضحک از اعتصاب.
وی افزود: مضحک بودن این اقدام آنها به این دلیل است که اعتصاب را به زور و تهدید و حتی متوسل شدن به اقداماتی از قبیل ریختن چسب در قفل مغازهها (ریختن چسب در محل ورود کلید برای باز کردن قفلها) میخواستند به اجرا دربیاورند که خب این شکل از تعطیل شدن مغازهها دیگر نامش اعتصاب نیست بلکه نام آن «ممانعت از کسبوکار مردم» است. اعتصاب باید با اراده و میل واقعی قشر یا اقشار اعتصابکننده باشد و اگر آن را به زور به گروهی تحمیل کنند دیگر نامش اعتصاب نیست. نکته قابل توجه این است که حتی بهرغم تهدید و ارعاب و... باز هم نتوانستند به توهم اعتصاب حتی در یک شهر کوچک دست یابند چه برسد به اعتصاب سراسری.
سلیمی در ادامه خاطرنشان ساخت: دشمنی که از خارج از کشور اصناف را به اعتصاب ترغیب میکنند اهداف مختلفی را دنبال میکنند که یکی از مهمترین اهداف آنها این است که بهواسطه اعتصاب خود اصناف را ضعیفتر کنند. به عبارتی هدف دشمن این است که اینها از نظر مالی ضعیفتر شوند و بهخاطر این ضعیفتر شدن موج نارضایتیها را گستردهتر کنند.
او تصریح کرد: هدف دیگر آنها به نظر من این است که به کلیت اقتصاد کشورمان ضربه بزنند. اصناف در کرونا ضربه خوردند و حالا هم میخواهند اعتصابها را مکملی برای ضربه کرونا به اصناف قرار دهند. البته آنچه در صحنه ما میبینیم یعنی آنچه مشاهدات میدانی ما است بیانگر این حقیقت است که غالب اصناف توجهی به خواست دشمنان نکردند.
سلیمی گفت: نکته سوم این است که اصناف بهصورت زنجیرهای به هم متصل هستند به این شکل که مثلا یک صنف مواد اولیه صنف دیگر را تامین میکند و همینطور زنجیروار اصناف به هم وصل هستند. اینها بهدنبال این هستند که با این کارها زنجیره تولید را دچار اختلال کنند. خب وقتی زنجیره تولید دچار اختلال شود جامعه دچار کمبود کالا میشود و همین موج گرانیها را رقم میزند.
نماینده مردم محلات افزود: اما در مورد اصناف باید بگویم مجلس همواره تلاش کرده و میکند که با اصناف و نمایندههای اصناف در ارتباطی موثر قرار داشته باشد. اخیرا هم مجلس تغییراتی در برخی قوانین مربوط به اصناف ایجاد کرد و این تغییرات در راستای منافع اصناف
بود.
وی خاطرنشان ساخت: نمایندگان اصناف آمدند و پیشنهاداتی را مطرح کردند و مجلس آن پیشنهادات را مدنظر قرار داد برای ایجاد تغییراتی که عرض کردم. از طرفی دیگر نشستهای هماندیشی مشترکی با اصناف داریم. مورد دیگر این است که نماینده اصناف در هیئت مقررات عضو است و این عضویت بنابر قانون مجلس محقق شده است. این موضوع قبلا نبوده اینکه اصناف در حوزههای تصمیمگیری که مربوط به آنها باشد حضور فعال
دارند.
سلیمی در پایان افزود: در مجلس هم کمیسیونهایی مانند کمیسیون جهش تولید مکررا از اصناف و نظرات آنها را مدنظر قرار داده است و حتی خیلی اوقات نماینده اصناف در صحن مجلس حضور مییابد و نظرات اصناف را بیان کرده و یا از نظرات آنها دفاع کرده است. به عبارتی ارتباط مستمر میان مجلس و اصناف وجود داشته و دارد و انشاءالله در آینده هم ادامه خواهد داشت.
سایر اخبار این روزنامه
ایثار، ما میتوانیم و اعتراض به غرب 3 دستاورد فرهنگی انقلاب
نقش مدعیان اصلاحات در آشوبها! (یادداشت میهمان)
اخبار ویژه
کامیونداران اعتصابکننده فرقی با دشمن ندارند با آنها برخورد میکنیم
کشف منابع جدید نفتی در جنوب غرب کشور
گفتوگوی صریح و صمیمانه مسئولان و دانشجویان
اجتماع بزرگ حوزویان در تجدید میثاق با ولایت و محکوم کردن توطئههای دشمنان
طرح مجلس برای قانونمندسازی فعالیت سلبریتیها در فضای مجازی
خاتمی؛ از تهدید دانشجویان معترض به اخراج تا حمایت از اقلیت قانونشکن در دانشگاه
پیشرفتها و دستاوردهای بزرگ علمی در اوج اغتشاشات هم متوقف نشد
سنگاندازی آمریکا برای حضور کشتیگیران ایرانی در جام جهانی 2022
گفتوگوی صریح و صمیمانه مسئولان و دانشجویان
گفتوگوی صریح و صمیمانه مسئولان و دانشجویان
گفتوگوی صریح و صمیمانه مسئولان و دانشجویان