شفافیت؛ وعده ای که دولت فراموش کرد

آرمان‌امروز: آرامش و توسعه به الزام‌هايي نياز دارد که توجه به آنها مي‌تواند اهداف تعيين‌شده را محقق کند. همچنين بايد گفت «شفاف‌سازي» يکي از اصلي‌ترين ملزومات کارآمدي است که متاسفانه در ايران با بي‌توجهي محض روبرو شده است. به‌طوريکه بايد گفت، سهم اين مساله در ناکارآمدي‌ها سهمي پررنگ است. اين روزها درحالي سيستم اجرايي کشور از عدم شفافيت رنج مي‌برد که ابراهيم رييسي در برنامه 16آذر در دانشگاه تهران اينطور گفت، من همه وعده‌هايي که دادم را به ياد دارم. گفتني‌است شفافيت يکي از وعده‌هاي انتخاباتي رييس دولت سيزدهم بود.
کاظم اکرمي، در گفت‌وگو با آرمان‌امروز در اين‌رابطه مي‌گويد: دولت و ارگان‌هاي ديگر مامور به اداره امور کشور در حوزه‌هاي مختلف هستند. با اين توضيح که هر آنچه در کشور وجود دارد، به مردم تعلق دارد. پس کمترين کاري که نبايد به هيچ‌وجه به آن بي‌توجهي شود، اين است که همه دستگاه‌ها بايد درباره برنامه‌ريزي و تصميم‌گيري‌هاي‌شان به افکار عمومي شفاف‌سازي کنند. در واقع اينکه کشور چقدر نقدينگي دارد، يا کدام مانع‌ها اجازه گره‌گشايي در اقتصاد نمي‌دهند،‌ مساله‌اي است که بايد به اطلاع عموم برسد. وزير آموزش و پرورش دولت دهه شصت در ادامه گفت:‌در ايام دشوار دهه شصت که کشور درگير جنگي نابرابر بوديم و خيلي از کشورها از عراق حمايت مي‌کردند، مديران وقت به خوبي توانستند آن روزهاي سخت را مديريت کنند. دليل آن توفيق مهم چيزي جز اين نبود که دستگاه‌هاي مختلف، به ويژه دولت فعاليتي شفاف و آشکار داشتند و هر دستگاه بدون سوار شدن بر موج احساسات، کارهاي‌شان را پيگيري مي‌کردند. همچنين مجلس از آنچه در دولت مي‌گذشت، باخبر بود و اينطور نبود که مجلس‌نشينان با اهداف و اغراضي سياسي چوب‌لاي چرخ دولتي‌ها بگذارند تا بتوان اينطور گفت، آن شيوه شفاف و صريح که بنا را بر کار و  تلاشي توام با واقع‌بيني بود، باعث شد تا مردم در کشوري که با کشورهاي زيادي در جدال بود،‌ آرامش نسبي را تجربه کنند.
اين فعال سياسي ادامه داد: دولت‌ها با هر سليقه و طرز تفکري که روي کار مي‌آيند،‌ به قائده بايد همه تلاش‌شان را به‌کار بگيرند تا با بهره‌گيري از پتانسيل‌هاي مالي و غيرمالي در کشور بتوانند مطالبات عمومي را برآورده کنند. اين مهم در حالي است که غالب دولتمردان در  کنار کار دولتي، به فکر اغراض جناحي و سياسي هستند و در حاليکه نه‌تنها جامععه، بلکه بسياري از  ارگان‌هاي مهم کشور هم بي‌اطلاع هستند، به سياسي‌کاري اصرار مي‌کنند و به‌همين راحتي چوب لاي چرغ کشور مي‌گذارند. اين نشان مي‌دهد، تا زمانيکه در مديريت کشور به شفاف‌سازي بي‌اعتنايي کنيم، نه‌تنها مشکلي از مشکلات‌مان رفع نخواهد شد، بلکه بايد آماده روبرو شدن با گرفتاري‌ها و مانع‌هاي بيشتري هم باشيم و در نتيجه به اين نتيجه تاسف‌آور برسيم که توسعه براي ما رويايي محال است. وي توضيح داد: به‌عنوان مثال جامعه نمي‌داند برجام چرا منتفي شد و اصرار به چه نکته‌هايي کشور را از توافق‌هسته‌اي دور کرد. اکنون همه مردم، حتي آنهايي که دانش کمي از مديريت کشور دارند، نسبت به برجام حساسيت بالايي دارند و حق طبيعي‌شان چيزي جز اين نيست که بدانند، برجامي که در اواخر دولت روحاني در دسترس بود، چرا از دسترس کشور خارج شده است. کاظم اکرمي در پايان گفت: قانوني نانوشته راًي به اين مي‌دهد که نظام‌هاي سياسي احتياج مبرمي به اين دارند که بتوانند اعتماد عمومي را در حد بالايي جلب کنند که نظام حکمراني ايران هم از اين قائده مستثني نيست. بايد اين سئوال را مطرح کرد، در روزهايي که اقتصاد در بدترين حالت خود قرار دارد، در روزهايي که مهمترين پرونده بين‌المللي بلاتکلايف مانده است و مردم از دليل هيچ‌کدام از اين موار باخبر نيبستند، چطور مي‌توان از افکار عمومي توقع داشت، به مسئولان و آنچه در دستور کار قرار مي‌دهند، اعتماد کنند.
قیمت لحظه ای ارز دیجیتال