روزنامه آرمان ملی
1401/09/29
بازگشت به میانجی
آرمان ملي- حميد شجاعي: بسياري معتقدند که براي تحليل بهتر شرايط کنوني جامعه و آنچه طي 3 ماه گذشته بر جامعه رفته بايد ابتدا به ريشهها و علل بروز و وقوع تحولات اخير پرداخت. آنچه که مسلم است اتفاقات اخير جامعه نيز ريشه در نارضايتيهاي جامعه از روندهاي موجود داشته و در مقطعي برخي به اين نتيجه رسيدند که با صرف ابراز نارضايتي خود کاري از پيش نخواهند برد و بايد شرايط بهگونهاي پيش برود که صداي آنها و مطالباتشان شنيده شود. همين مساله باعث شد در ميانه تحولات سه ماه اخير شاهد برخي اظهارنظرها و طرح برخي مسائل همچون گفتوگو در جامعه وحکمراني خوب از سوي برخي مقامات نيز باشيم. اين در حالي است که به قرائت بسياري از کارشناسان و صاحبنظران هر گونه گفتوگو، ميانجيگري و... ميان جامعه، دولت و حاکميت تحت مولفهها و شرايطي است و اگر همينطور از گفتوگو صحبت شود نتيجهاي نخواهد داشت. لذا گفتوگو بايد منجر به نتايج موثر عملي شود. اگر قرار بر مفاهمه و ايجاد گفتوگو ميان جامعه و حاکميت است ابتدا بايد اشخاص و نهادهاي ميانجي مشخص و از سوي حاکميت و جامعه به رسميت شناخته شوند. سپس مطالبات و انتظارات جامعه مطرح و در راستاي مرتفعشدن آنها تلاش شود، اما اينکه روند امور به سمتي برود که شاهد تغيير و اصلاح جدي در رويکردهاي دولت و حاکميت نباشيم و همان روندهاي سابق برقرار باشد، نميتوان انتظار داشت که نتيجه موثري از گفتوگو ميان دولت، حاکميت و جامعه برون آيد. قدرمسلم مطالبات امروز جامعه با رويکردها و نسخههاي ديروزي قابل رفع شدن نيست و جواب نخواهد داد. امروز بايد با توجه به خواستههاي نسل امروز پيش رفت و زمينه را براي گفتوگويي هم سطح فراهم کرد. يکي از پيشزمينههايي که ميتواند راه را هموار کند بازگشت جبهه ميانهرو و ايجاد فضايي براي کنش سياسي آنهاست. اگر اين روند شکل گرفت ميتوان به آينده اميدوار بود، اما اگر همين روند فعلي را شاهد باشيم که در آن محدوديتهاي بيشتر اعمال ميگردد چندان نميتوان به گفتوگو بهعنوان راهحلي عملي و کارآمد براي تعامل جامعه و حاکميت نگاه کرد.مردم انتظاراتي داشتند که برآورده نشد
نماينده ادوار مجلس در ارتباط با ريشهيابي اعتراضات و بازگشت جناح ميانهرو به عرصه سياست اظهارداشت: اگر همان انتخابات رقابتي شکل گيرد بالاخره يک عده از نخبگان وارد مجلس ميشوند يا اينکه اگر ما احزاب قوي داشته باشيم و به اينها ميدان داده شود اينها جايگاههايي است که نحبگان ميتوانند حرفهاي خود را بزنند و تاثيرگذار باشند. علي مطهري گفت: بايد از بخش خصوصي در مجلس و دولت استفاده شود و افرادي با انگيزه اين راهها را بپيمايند و يک حزب و جبهه قوي تشکيل دهند که بتوانند جرياني را بسازند و تاثير بگذارند. وي افزود: افراد احساس ميکنند تا جايي ميتوانيم جلو برويم و بعد ديگر نميگذارند شايد علت اينکه خيلي از افراد وارد نميشوند همين مساله باشد. نايبرئيس مجلس دهم بيان کرد: مردم انتظاراتي داشتند که بر آورده نشد. اگر بنا باشد که اين نگاهها وجود داشته باشد فايده ندارد چرا که اگر حزبي هم تشکيل شود و بخواهد محافظهکار باشد فايده ندارد. اگر هم بخواهد صريح باشد و حرفها را بهراحتي بيان کند بهراحتي مانع ميشوند. مطهري تصريح کرد: اگر فضا بازتر باشد طرح ميانجيگري و بازگشت جناح ميانهکار خوبي است که بالاخره حزب و جبههاي تشکيل شود. وي در اين خصوص که با اين تفاسير پس راه ميانهروي و اصلاح بسته است تاکيد کرد: فعلا تا امروز راه اصلاح بسته است آنهايي که محافظهکاري کردند هم رد شدند. کسي مثل آقاي لاريجاني هم که تابع بود، رد شد. حتي ما با ايشان در برخي مسائل مجلس اختلاف داشتيم که من ميگفتم شما بايد به جايگاه مجلس اولويت دهيد.
به فکر کشور باشيم
يک فعال سياسي در ارتباط با شرايط جامعه و راهکارهاي تعامل جامعه و حاکميت اظهارداشت: آنچه در جامعه ما جريان دارد اين است که از قديم ميگفتند اقبال مردم به انتخابات نشانه رضايت جامعه از حاکميت است و در اين راستا مثال ميزدند که اين ميزان رضايت و مشارکت در کشور ما 70 درصد و در کشورهاي ديگر 40 درصد است. اما در انتخابات پيشين رياستجمهوري و مجلس اين درصد پايين آمد. سيدمصطفي هاشميطبا بيان کرد: با اين حال دوستان فکر ميکنند که حق با آنهاست. وي افزود: بهنظر من بحث قانون اساسي و تفسيرهايي است که از اين قانون صورت ميگيرد که تازه به همان نيز توجه نميشود. من ميگويم به هر نحوي که ميخواهد حکمراني صورت گيرد، اما اين روند عملکردها کشور را به سمت شرايط سختي پيش ميبرد. بايد جداي از بحث مطالبات، نوع حکمراني و... به فکر کشور باشيم و نگذاريم که بحرانها کشور را با مخاطره روبهرو کند. اينکه مردم به سمت مهاجرت گرايش پيدا کردهاند بهدليل اين است که نميدانند آينده چه خواهد داشت و بايد چگونه اميد داشته باشند.
سایر اخبار این روزنامه
تیغ دولبه افزایش نرخ بهره بانکی
سریال «شهرزاد» مقابل اوین!
سلبریتیها دنبالهرو مردم هستند نه پیشرو مردم
دربی سرخابیها و طلسم 1755 روزه!
بازگشت به میانجی
برقراری رابطه تهران- ریاض خیلی دور خیلی نزدیک!
تحلیل گزینشی آمار تورم، بدون توجه به نتایج اقدامات دولت در مهار عوامل تورمزا
چين به دنبال جايگزيني آمريکا در خليج فارس؟
بنبستی به نام راه میانه
سخنی باجناب میرسلیم
خانوادههای تحت پوشش را دریابیم
رویترز: پنجره دیپلماسی با ایران بسته نخواهد شد