روزنامه ایران
1401/10/01
کیفیت بنزین توزیعی در کشور کاهش نداشته است
گروه اقتصادی/ معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده های نفتی با تأکید بر اینکه کیفیت بنزین توزیعی در کشور کاهش نداشته است، گفت: مصرف سوخت مایع در نیروگاهها و صنایع در مقایسه با سال گذشته ۲۰ درصد بیشتر است.«جلیل سالاری» با اشاره به اینکه گاز مایع بهعنوان سوخت نیروگاهها مصرف نمیشود، اظهار کرد: تخصیص گاز طبیعی به نیروگاهها متفاوت است و هرچقدر مصرف گاز خانگی کاهش پیدا کند، به نیروگاهها اختصاص پیدا خواهد کرد.
وی ادامه داد: تحویل گاز به نیروگاهها بین ۱۰۰ تا ۲۲۰ میلیون مترمکعب در روز متغیر بوده است، با این حال نسبت به پارسال سوخت گاز و مایع بیشتری به نیروگاهها تحویل شده است. سالاری ادامه داد: تقریباً گاز معادل سال گذشته به نیروگاهها تحویل شده، اما در بخش سوخت مایع ۱۸ تا ۲۰ درصد مصرف بیشتر بوده است. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی تأکید کرد: اکنون تولید و مصرف بنزین در نقطه سر به سر قرار دارد، البته باید اقداماتی صورت گیرد، زیرا بخشی از مصرف به مسیرهای انحرافی مانند قاچاق میرود. معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه قاچاق در نفتگاز حدود ۷ میلیون لیتر و در بنزین نیز حدود ۵ میلیون لیتر در روز برآورد میشود، گفت: بخشی به دلیل مهاجرت کارتهای سوخت است که نظارت بیشتری میطلبد.
وی ادامه داد: بنزین عامل آلودگی هوا نیست، زیرا محمولههای بنزین کیفیت مطلوبی دارند و بنزین معمولی و بنزین یورو استانداردهای سازمان محیط زیست و سازمان ملی استاندارد را دارا هستند.
سالاری، اکتان بنزین معمولی را ۸۷ و بنزین یورو را ۹۲ اعلام و بیان کرد: با پایان تعمیرات اساسی در پالایشگاه شازند در هفته گذشته، تولید بنزین سوپر آغاز و از این هفته توزیع آن آغاز شده است. به گفته مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، در کشور هیچ بنزینی با اکتان زیر ۸۷ توزیع نمیشود.
سالاری افزود: سالانه یک میلیون خودرو به چرخه حمل و نقل اضافه میشود بدون آنکه خودرویی از چرخه خارج شود. باید شرایط اسقاط را فراهم کنیم و استاندارد تولید خودرو را افزایش دهیم، در حالی که خودروها در جهان بهازای ۱۰۰ کیلومتر پیمایش ۴ لیتر بنزین مصرف میکنند، این رقم در کشور ما ۱۰ لیتر است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی تأکید کرد: آلودگی هوا به حجم زیاد گاز و تراکم کلانشهرها، مصرف بالای گاز و بنزین بر میگردد. وی گفت: الپیجی هنوز در آییننامه سوخت کشور وارد نشده است.
سالاری با اشاره به اینکه پتروشیمیها بنزین تولید نمیکنند، گفت: کیفیت ریفورمیت تولیدی در پتروشیمیها با پالایشگاهها یکسان است. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران تأکید کرد: به هیچ عنوان برای تأمین بنزین مورد نیاز کشور، کیفیت آن پایین نیامده است. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: برای پایداری و تأمین سوخت کشور، ظرفیت ذخیرهسازی را به ۱۶ میلیارد لیتر افزایش خواهیم داد و ذخایر استراتژیک را به ۴۵ تا ۶۰ روز میرسانیم.
سالاری با بیان اینکه باید به سبد حمل و نقل نگاه کلانتری داشته باشیم، تأکید کرد: علاوه بر تقویت ظرفیت انتقال در حمل نقل زمینی، بخش ریلی را هم فعال کردیم تا در شرایط خاص ۱۵۰۰ تا ۲ هزار ناوگان را در بخش ریلی جابهجا کنیم و روزانه ۳۰ تا ۳۵ میلیون لیتر جابهجایی انجام شود. سالاری ادامه داد: همچنین با تعریف خطوط جدید انتقال فرآورده، خط لوله از ۱۶ هزار کیلومتر به ۲۱ هزار کیلومتر افزایش پیدا خواهد کرد و بهینهسازی مصرف، رعایت اصول زیست محیطی و ایجاد شبکه جدید انجام خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با تاکید بر اینکه در بنزین نیز با تأیید سازمان محیط زیست و سازمان استاندارد استانداردهای زیست محیطی تایید شده است، گفت: بنزینهای معمولی در اکتان استانداردهای لازم را دارد. پوشش سوخت در داخل کشور براساس استانداردهای روز دنیا است.
معاون وزیر نفت افزود: چالش اصلی مصرف بیرویه سوخت در کشور است. خودروهای فرسوده و معاینه فنی در کنار مصرف بالای بنزین خودروها باعث افزایش مصرف بنزین است و با این رشد مصرف تولید نمیتواند این شکاف را پوشش دهد.
وی با اشاره به اینکه در زمستان ناترازی گاز بالا است، گفت: ۶۰۰ میلیون متر مکعب گاز در بخش خانگی مصرف میکنیم و مصرف بالای بخش خانگی باعث شده تا از سوخت مایع در صنایع و نیروگاهها استفاده کنیم.
سالاری ادامه داد: در ۴ سال گذشته مصرف سوخت مایع در صنایع و نیروگاهها ۱۰۰ درصد افزایش داشته است. به گفته وی، صنایع و نیروگاهها باید از مسیر رانت انرژی خارج شوند و به سمت بهینه سازی مصرف بروند، اگر بهینه سازی اتفاق نیفتد افزایش تولید نمیتواند ناترازی سوخت در کشور را جبران کند.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی اضافه کرد: اکنون ظرفیت ۶ میلیارد لیتری سوخت را در نیروگاهها ایجاد کردیم تا در شرایط کمبود گاز از آن استفاده کنند. سالاری با بیان اینکه ۱۰ میلیارد لیتر نفتگاز در نیروگاهها مصرف میشود، بیان کرد: این منابع ملی است و نباید این را به سمت سوختمحوری برویم و باید به سمت سودمحوری و ایجاد ارزش افزوده حرکت کنیم. وی به افزایش کرایه ناوگان حملونقل اشاره کرد و ادامه داد: توانستیم ناوگان را جذب کنیم و بالای ۵۸ درصد از چرخه سوخت از طریق حمل و نقل زمینی اتفاق میافتد.
سایر اخبار این روزنامه
زنگ خطر مصرف گاز
آرامش دلهای داغدیده
پای لرزان پادشاه!
پرسش و پاسخ در پاستور
رکوردهای جابهجا شده سرخابیها
حدود قیمتی خودروهای وارداتی 450 میلیون تومان
اپوزیسیون فـراری!
کیفیت بنزین توزیعی در کشور کاهش نداشته است
اتوبوسهای وزارت کشور هنوز پلاک نشدهاند
گالریها در ابهام بازشدن
برنامهریزی برای صادرات 75 میلیارد دلاری تا 3 سال دیگر