روزنامه اعتماد
1401/10/21
گفتوگوي تمدنها متاع ارزشمند گمشده دولت
برگ برنده ما در عرصه گفتوگو استپروفسور محمد عبدالسلام، فيزيكدان برجسته و پرآوازه پاكستاني به درستي گفته است: «تنگناي اصلي توسعه در جهان سوم، عدم تداوم سياستها، برنامهها و مديريتها است.» بر پايه چنين حرفي شايسته است كه دولت فعلي، دو سياست بهجا مانده از دولتهاي پيشين خود يعني گفتوگوي تمدنها و برجام را با توجه به خواست ملي و ضرورت فوقالعادهاي كه وجود دارد با اتخاذ ديپلماسي فعال و اهتمام شخص رييس دولت به فرجام و سرانجام رساند. صاحبمنصبان كشورمان بايستي به جاي به انزوا كشاندن ميهن، مجدانه گفتوگو و تعامل را در تمام سطوح، داخلي و خارجي و زمينهها، فعال، تشديد و تقويت كنند. آنان به جاي تنشزايي و رجزخواني، توطئه توهم و فرافكني، جنجالآفريني و خودحقپنداري، تهديد و تنگنظري، راستنمايي دروغ و تخريب شخصيتهاي محبوب ملي و حتي جهاني كشور با وقوف به شرايط فوقالعاده كشور و واقعيتهاي دنيا و زير سوال بردن روساي جمهور و وزير امور خارجه گذشته و ايده جهاني آنان، به ويژه مبحث گفتوگوي تمدنها، را به عنوان يكي از مهمترين ايدههاي اساسي، بجا و بهنگام كه با اوضاع جهاني تناسب دارد، بيش از پيش با بسترسازي در سايه فعاليتهاي نظري صيقل داده و آن را به راهبردي موثر و تعيينكننده در مواجهه ايران با دنياي خارج و سياست خارجي جمهوري اسلامي،
به ويژه تنوير افكار جهانيان در مورد عملكرد كشور درخصوص جنگ روسيه و اوكراين و واقعيات اعتراضات و اغتشاشات داخلي و.... تبديل كنند. باتوجه به گرايش و منافع جريان خاص جبهه پايداري و چالشهاي نظري اين جريان به وجود ميآورند، اولويت قرار دادن گفتوگوي تمدنها و به سرانجام رسيدن برجام، سد راه آنهايي است كه معارضه را راه رسيدن به اهداف سياسي و اقتصادي خود تلقي كرده و نوعي خطمشي بحرانساز و خسرانآور را در داخل و خارج از كشور دنبال ميكنند. دلسوزان ملك و ملت و صاحبنظران و آنهايي كه دغدغه منافع ملي ايران عزيز و ارتقاي كيفيت زندگي ايرانيان آزاده و حفظ نظام جمهوري اسلامي را دارند بايد از گسترش و تعميق ايده گفتوگوي تمدنها به عنوان دريچهاي به سوي صلح ملل، دفاع كنند و از طريق گفتوگو امكان رفع تحريم ظالمانه امريكا و حفاظت از منافع ملي ايران را فراهم كنند، زيرا در صحنههاي غيرگفتوگويي، كشورهاي قدرتمند از عده و عُده بيشتري برخوردارند.
در عرصه بينالمللي مهمترين مانع اصلي ايده گفتوگوي ملل، تمدنها و اديان، سياستهاي تماميتخواهان افراطي و خصوصا سياستهاي صهيونيستهاي بينالمللي است. صهيونيستها علاقه ندارند كشورهاي اسلامي، خصوصا ايران، وارد فرآيند صلحآميز شوند، چه آنان قصد دارند منطقه را دائم در حالت بحران نگه داشته و حتي بحران را به مرزهاي ايران و داخل ايرانزمين بكشانند و از طريق مديريت بحرانها، با همكاري كشورهاي وابسته امريكا در منطقه، منافع منطقهاي خود را تامين نمايند. آنها با نهادينه شدن روند دموكراتيك در كشورهاي اسلامي مخالفند و لذا گفتوگو و تفاهم را برنميتابند.
به همين دليل، حاكميت بايستي با جلوگيري از اعمال نظرهاي انحصاري، بسته و تنشزاي جبهه پايداري بر منويات كشور، مجدانه تعامل سازنده با ملل جهان و گفتوگوي مهربانانه با بانوان و دانشجويان و اقوام ايراني را پيگيري، در جهت نيل به منافع ملك و ملت را تا حصول نتيجه نهايي دنبال كرده و با جلوگيري از در انحصار قرار گرفتن تمام امتيازات و فرصتهاي موجود كشور توسط جريان خاص، بحران و تورم را از كشور بزدايد و جاني دوباره به سرمايه ارزشمند اجتماعي نظام و كيان ببخشد.
براي تعامل عزتخواه و سازنده با جهان و حتي مقاومت و پايداري در مقابل تهديدات و تحريمهاي ظالمانه جهان سلطه، هيچ راهي جز جلب همراهي واقعي اقشار مختلف اجتماعي و مشاركت سرنوشتساز آنان در انتخاباتها و تصميمگيري و قدرت وجود ندارد. اين مساله محور اصلي هر ارزيابي و تحليل ملي و جهاني از شرايط كنوني ايران و جهان و مقتضيات كشورمان در جهت استراتژي استقلالطلبانه و مترقي و همچنين ارتقاي كيفيت زندگي ايرانيان رشيد اسلامي است كه بيترديد در سايه برخورد مهربانانه حاكميت با عموم ايرانيان و در اولويت قرار دادن اقتصاد ايران و گفتوگوي سازنده با عموم ملل و تمدنها به دست ميآيد.
سایر اخبار این روزنامه
هشدارهاي مرد هميشه منتقد
موتورهاييكه نيامده پنچر شدند
نه اينترنت ملي داريم و نه اينترنت طبقاتي
عبور از بحران به سبك شيلي
نوحهخواني بچههاي خانيآباد براي تختي
پرونده جاسوسي و مالي ندارم
وقتي كورههاي جسدسوزي زبان باز ميكنند
من هم ميخواهم كارت مليام را اجاره دهم
نفي صفبندي، معياري براي سنجش سياستها
حاكميت با قهر حاكميت با اقناع
گفتوگوي تمدنها متاع ارزشمند گمشده دولت