روزنامه جوان
1401/11/04
کارد از استخوان رد شده!
در ابتدای این مراسم مرتضی قربانی، رئیس فدراسیون تیراندازی با ارائه گزارشی از عملکرد خود از ابتدای تصدی پست ریاست فدراسیون گفت: «در طول ۶۵ سال، تیراندازی فقط یک مدال المپیک کسب کرده که در المپیک توکیو توسط فروغی با رنگ طلا بوده و همه جوانان ما در شهرستانها میتوانند مانند فروغی افتخارآفرینی کنند. زمانی که آمدم مشکلات در این فدراسیون زیاد بود. ۳۵میلیارد بدهی وجود داشت، ولی به این مسائل توجه نکردم. بعد از اینکه مدتها اهداف پروازی تعطیل و تفنگ و تپانچه راکد بود، کارها را به خوبی پیش بردیم. یکسری کار اساسی هم هست که باید انجام شود.» در ادامه نوبت به گلهگذاریهای قهرمانان و مربیان آنها از وضعیت تیراندازی رسید. ابتدا جواد فروغی، قهرمان المپیک ایران با اشاره به قراردادهای پایین تیراندازان گفت: «یک ورزشکار در لیگ هفتهای ۵۰۰ هزار تا یک میلیون دریافت میکند که عدد مناسبی نیست و باید لیگها حرفهای شود. به خاطر مسائل مالی متأسفانه برخی از سفرها را از دست دادهایم و امیدوارم حمایتهای مالی از این رشته بیشتر شود.»مریم طالبی، سرمربی تفنگ هم اظهار کرد: «تیراندازان ما خیلی درددل دارند؛ اولین مشکل تحلیلرفتگی و ناامیدی است. متأسفانه بعد از ریاست هاشمی، جامعه تیراندازی تحلیل رفت. اوضاع اینقدر وخیم است که حتی دستگاههای ما ظرفیت برگزاری مسابقات لیگ و آزاد را ندارند. ناامیدی در بدنه تیراندازی زیاد است. تاکنون فقط قول دیدیم و بداخلاقی. تیراندازان با دست خالی همیشه آبروی ورزش کشور بودند، اما در مقابل بدقولی و بدعهدی دیدند، حتی بعد از کسب مدال المپیک هم تفاوتی از سوی وزارت و کمیته ندیدند. بچهها مشکل معیشتی و مسکن دارند. با اینها نمیتوان زیاد به آنها فشار آورد. کارد از استخوان رد شده و تا بوده نوک پیکان برای کمبود کاستیها از بالا به پایین بوده است. نوک این پیکان باید از پایین به بالا شود. از نزدیک شاهدم که انگیزههای درونی و فردی متحرک دیگر برای موفقیت کافی نیست. مسئولان همیشه خواستند که ما درک کنیم، اما برعکس آن وجود ندارد.»
وی ادامه داد: «گرانی در رشته ما در عملکرد بازیکنان تأثیر گذاشته است. برنامهریزی برای کادر فنی بسیار سخت شده و اگر نوک پیکان تغییر نکند جامعه تیراندازی که بارها ثابت کرده لیاقت توجه را دارد، نابود میشود. امیدوارم بعد از قربانی شما پدر این خانواده باشید و آنها را حمایت کنید.»
احمد ظفر جعفرزاده، مربی تیم ملی تپانچه هم دیگر مربی حاضر در مراسم بود که گلایههای خود را اینگونه مطرح کرد: «حرفهای خانم طالبی حرف همه ماست. هر تیرانداز روزانه ۲ میلیون هزینه دارد. ما برای خرید ۱۵۰ بسته ساچمه، ۱۲۰میلیون باید هزینه کنیم که برای یک ماه کافی است. این مبلغ با تورم ماه بعد میشود ۱۶۰میلیون. اگر خرید را سالانه انجام دهیم ۴۰۰میلیون بودجه ذخیره میشود. رقبای ما دست و پایشان بسته نیست، ما با این شرایط چطور پیش برویم.»
بعد از پایان گلایههای ورزشکاران، حمید سجادی وزیر ورزش در سخنانی که بیشتر جنبه توجیه و وعده داشت، گفت: «شرایط طوری است که باید از آن عبور کنیم. فشنگ وارد نمیشود، چون تحریم ظالمانه در پیش داریم. امیدوارم ورزشکاران و کادر فنی ما را درک کنند. این حرفها برای ما جدید نیست، به هر شهری میروم پربضاعت یا کمبضاعت یا برخوردار و کمبرخوردار خواستههایی وجود دارد که بحق است. بخشی از حرفهایی که خانم طالبی و آقای فروغی زدند بحق است و باید صندوق سودآور شود. شش شرکت هست که مثلاً یکی از آن لیزینگ است که باطل شده و من دیروز فهمیدیم. به ما اعتماد داشته باشید و امیدوار باشید. ۷۵۰ میلیارد وزارت پول دارد که بخشی از آن را به فدراسیونها دادیم. همه فدراسیونها ۵۵۰ میلیارد بودجه دارند که کافی نیست. دبیر، رئیس فدراسیون کشتی گفته بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان باید خرج شود تا کشتیگیران مدال بگیرند. تیراندازی هم میدانم همین بودجه را میخواهد. وظیفه ماست که اینها را بررسی کنیم. این مشکلات در همه ورزشها وجود دارد.»
سایر اخبار این روزنامه
تبادل روبل و ریال در رأس قرارداد ۲۵ ساله
حقوق زن در غرب از ادعا تا واقعیت
دستور اژهای برای آزادی فریبخوردگان آشوب در جشن دهه فجر
چهکسی میخواهد «خاله نیکا» را بخرد
سال نو تئاتر ایران تحویل شد
هدف از طرح هیئت امنایی شدن مدارس پولیشدن آموزش نیست
فرار مالیاتی بر همبستگی اجتماعی تأثیر منفی میگذارد
سرمتراپی پزشکان خربزهکار!
عقبنشینی اروپا با اخطار ایران
اهدای اعضای دخترم به من آرامش داد
«اوکراین» با آلمان یا بدون آلمان
کارد از استخوان رد شده!