روزنامه خراسان
1401/11/19
خواب خوش بهجای بدرقه همسر!
شاید تصور کنید که این مسئله هیچ اهمیتی ندارد که یک خانم صبحها بخوابد و حتی متوجه رفتن شوهرش به سر کار نشود و همچنین هیچ اهمیتی ندارد که وقتی شوهرش از سرکار به خانه برمیگردد، به استقبال او برود. اگر این طور است، خواندن این مطلب به بررسی زوایایی از این اتفاق میپردازد که شاید کمتر به آن توجه کردید. به تازگی هم تصویری از چندین ساندویچ در یک یخچال در شبکههای اجتماعی پربازدید شده که شوهری در توضیح آن نوشته: «اینایی که میبینید، صبحانه یک هفته بنده هست. خانمم هر جمعه برای کل هفته ساندویچ نون و پنیر درست میکنه که در طول هفته دیگه با خیال راحت بخوابه و من برم سر کار(شکلک ناراحتی)». اما آیا این رفتار ایرادی دارد؟ آیا بدرقه و استقبال از همسر، لوسبازی و موضوعی است که قدیمی شده و دیگر مهم نیست؟ویژگیهای یک رابطه سالم و پویا
همان طور که میدانید انسانها علاوه برنیازهای اولیه و به اصطلاح سطح پایین، برخی نیازهای روانی سطح بالاتر دارند که در فرایند روابط زوج ها و در زندگی مشترک اهمیت زیادی پیدا میکنند. نیاز به احترام و احساس ارزشمندی از جمله این موارد هستند که در رفتارهای زن و شوهر مقابل یکدیگر ظهور و بروز پیدا میکنند. یکی از مصادیق رفتاری که میتواند احساس ارزشمندی و احترام را به یک مرد منتقل کند، این است که در زمان بیرون رفتن از خانه با بدرقه و زمان ورود به منزل با استقبال گرم همسرش روبهرو شود. بدون شک وقتی یک خانم قبل از خروج همسرش، مقدمات لازم را برای صرف صبحانه مشترک و آمادهسازی مایحتاج روزانه او فراهم میکند، انرژی و انگیزه مضاعفی را به شوهرش میدهد تا او با شوق و اشتیاق بیشتری فعالیت روزانه خود را شروع کند و در بازگشت از کار هم مردی که میداند یک استقبال گرم در انتظار اوست، قطعا خستگیها و ملالتهای مربوط به محل کار را رها میکند و بدون فوت وقت و با علاقهمندی زیادی به سوی خانه میرود. هرگاه ما در یک رابطه زن و شوهری شاهد تحقق این نکات باشیم، میتوانیم ادعا کنیم که این رابطه سالم و پویاست. ناگفته نماند که این رفتار کاملا دوطرفه است و اگر آقا در منزل است و خانمش خارج میشود باید بدرقه انجام شود.
دوره این لوسبازیها گذشته؟
شاید برخی تصور کنند که این لوسبازیها دردی از مشکلات و چالشهای زندگی مشترک کم نمیکند ولی در واقع همین رفتارهای به ظاهر کم اهمیت میتوانند در پیشگیری از بروز تعارضات زناشویی معجزهآفرین باشند. به هر حال وقتی یک مرد برای تامین نیازهای زندگی خانواده تمام روز تلاش میکند، میتواند از شریک زندگیاش انتظار چنین همراهیهایی را داشته باشد و زمانی که ببیند همسرش حاضر نیست از خواب بیدار شود و او را بدرقه کند، به تدریج احساس بیاهمیت بودن میکند و انگیزهاش را از دست میدهد.
ساندویچ مانده یا صبحانه تازه؟
البته خانمها ممکن است دلایل متعددی برای انجام ندادن این اقدامات مطرح کنند. مثلا فکر کنند که این قدر با شوهرشان صمیمی هستند که نیازی به این کارها نیست یا این که شوهرش این وظیفه را پذیرفته که صبح بیدار شود و سرکار برود یا وقتی صبحانه شوهرش را از قبل آماده کرده، چه لزومی دارد برای یک خداحافظی بیدار شود و ... . در بعضی اوقات هم ممکن است توافق کرده باشند و آقا خودش اظهار کرده باشد که نیازی به این کار نیست که در این حالت هم چون به خاطر راحتی همسرش از یک نیاز و انتظار خود صرفنظر کرده است، بعد از مدتی اثر روانی ناخوشایندی را به دنبال خواهد داشت. قطعا طعم و مزه صبحانهای که ابتدای روز توسط یک همسر قدرشناس و مهربان برای شوهرش آماده شده، با طعم ساندویچی که یک هفته قبل و با انگیزه رفع تکلیف درست شده، متفاوت است.
شوهرها هم باید حواسشان باشد
گاهی در روابط زوج ها یک اختلاف کوچک منجر به واکنشها و درگیریهای شدید میشود و در بسیاری از مواقع شاهد هستیم که جای رفتارهایی از قبیل گل خریدن، ابراز محبت کلامی، تشکر کردن، استقبال و بدرقه از همسر و سایر رفتارهای محبت آمیز و انگیزه بخش خالی است. همه آدمها دوست دارند بابت تلاشها و زحماتشان تقدیر و تحسین شوند ،بنابراین اگر خانمی توقع دارد که همسرش اقدامات او را ببیند و قدردانی کند، لازم است که صبح او را بدرقه کند و هنگام بازگشت به استقبالش برود. اگر مردی انتظار دارد که خانمش صبح با او صبحانه بخورد، بدرقهاش کند و به استقبالش بیاید، باید هر روز از او بابت زحمتهایش تشکر و ابراز محبت و جبران کند. در مجموع میتوان گفت این اقدامات «سپردههای عاطفی» نام دارند که در طول زندگی مشترک خیلی به درد زن و شوهرها میخورند. به عنوان مثال مردی که هر روز صبح همسرش زودتر از او بیدار میشود و هنگام رفتن او را با انرژی بدرقه و موقع بازگشت هم با خوشرویی تمام از او استقبال میکند، چگونه میتواند بهانهجویی کند؟ آیا میتواند به درخواستهای منطقی چنین همسری نه بگوید؟ آیا میتواند از قصور و اشتباهات چنین خانمی نگذرد؟ و خیلی موضوعات دیگر که در این نوشتار مجال پرداختن به آنها را نداریم. بنابراین با توجه به این نکات میتوان گفت بدرقه و استقبال از همسر چه زن و چه شوهر به عنوان یک عامل مستحکم کننده و تداوم بخش در زندگی مشترک اهمیت دارد و هر دلیلی برای انجام ندادن آن فقط توجیه است.
سایر اخبار این روزنامه
تخمین هولناک 40 هزار کشته در زلزله ترکیه و سوریه!
ناشنیدهها از چاپ مخفیانه نخستین ترجمه آیتا... خامنهای در «چاپخانه خراسان» ۵۶ سال قبل
روایت سینمایی از عملیات حیرتانگیز «ستاری» و «بابایی»
آغاز اجرای مولدسازی در میان انتقادها
احتمال سقوط استقلال به دسته پایینتر!
اهمیت راهبردی «عقاب ۴۴»
غرش عقاب ها از دل کوه
انتقام جوانی پسرم را از اوباش«رجوی» میگیرم
انقلاب در شعر پس از پیروزی انقلاب اسلامی
2 دهم درصد؛ سهم محیط زیست از لایحه بودجه !
جهش تازه ایران در صنعت ماهواره
خواب خوش بهجای بدرقه همسر!
زخم کاری یخ بندان به کشاورزان