رمز ماندگاری انقلاب اسلامی ایران

یکی از اتفاق نظر‌هایی که در بین نظریه‌پردازان و تحلیل‌گران ایرانی و خارجی در خصوص انقلاب اسلامی وجود دارد، ریشه‌های فرهنگی و مذهبی قیام ملت ایران به رهبری امام خمینی (ره) در طول مبارزات و رهبری ایشان بود. راهبرد اصلی معمار کبیر انقلاب، اتکا به مردم و آگاهی بخشی به جامعه و توجه دادن مردم به فرهنگ اصیل و اسلامی بود که با رسوخ فرهنگ منحط غربی و حمایت رسانه‌های آن زمان، رو به استحاله و انحطاط می‌رفت. به خوبی روشن است که حرکت فرهنگی و دینی نیازمند ویژگی‌های خاصی است که از یک سو رمز ماندگاری انقلاب اسلامی و از طرف دیگر دارای شاخصه‌هایی می‌باشد که باید برای ادامه مسیر و تداوم آن‌ها تلاش کرد. بعضی از این ویژگی‌ها عبارتند از:
وحدت امت با امام: یکی از الطاف خفیه الهی، نفوذ معنوی امام (ره) در روح و جان قاطبه مردم و هماوایی تمام اقشار با امام (ره) بود. حضرت امام خمینی از چنان جایگاه و مقبولیتی برخوردار بودند که در جایگاه یک رهبر مردمی، هیچ مخالف و معاندی هم ابراز تردید و مخالفت نکرد. امام و امت از شروع انقلاب تا پیروزی و سال‌های بعد از آن، از یک وحدت استحکام بخش رو به تزاید برخوردار بودند که این یکپارچگی، هم رمز پیروزی بود و هم رمز ماندگاری.
همبستگی اجتماعی: یکی از دلایل مهمی که باعث شد دوران گذار انقلاب تا استقرار جمهوری اسلامی و دولت برآمده از انقلاب اسلامی، با کم‌ترین فروپاشی اجتماعی در ایران اتفاق بیفتد، همبستگی اجتماعی مردم با خود و با رهبر خود بود. جامعه انقلابی با امام (ره) در پیشبرد امور، همبستگی کامل داشتند؛ لذا قدرت کاریزماتیک امام و رهبر معظم انقلاب و همبستگی مردم با آن بزرگوار،  جامعه را برای حل مشکلات کوچک و بزرگ بسیج کرد. این مؤلفه تا به امروز نیز با وجود توطئه‌های مختلف دشمنان، کماکان نقطه قوت انقلاب اسلامی در پیشبرد اهداف انقلابی و ملی است و دشمن با درک اهمیت آن، تلاش گسترده‌ای برای تضعیف همبستگی اجتماعی مردم انقلابی و در نهایت ایجاد خلل در همبستگی جامعه اسلامی دارد و تلاش می‌کند سرمایه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران را تضعیف نماید. امروز یکی از مهم‌ترین اقدامات سازنده کشور توجه به همین سرمایه اجتماعی و تقویت آن است که نیازمند اتخاذ روش‌های حکمرانی مبتنی بر جذب حداکثری و ایجاد رضایت‌مندی در مردم و افزایش حس تعلق آن‌ها به نظام و کشوراست. بسیج همه اقشار و پرهیز از دسته‌بندی‌ها: کلام پر تکرار تأکید امام (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی، وحدت کلمه و یکپارچگی ملی و بسیج توان ملی در پیشبرد آرمان‌های انقلاب با نگاه موسع است. امامین انقلاب نهایت تلاش خود را کرده‌اند تا از توانمندی‌های همه اقشار جامعه برای پیشبرد اهداف انقلابی ملت ایران بهره ببرند، از این‌رو پایه‌گذاری بسیج و تداوم و تقویت آن، یکی ازنمود‌های عینی این اندیشه بوده است.
رهبر معظم انقلاب بار‌ها بر حفظ همبستگی ملت و هم مسیر کردن اکثریت به عنوان رمز پیروزی و حفظ تداوم پیروزی‌ها تأکید داشته و دارند. تردیدی نیست که سرافرازی ملت ایران با وجود این همه هجمه دشمن، در اتحاد ملی و بنای حاکمیت بر حفظ حداکثری مردم در مسیر انقلاب است. پس نباید با هر نظر یا اختلاف سلیقه‌ای افراد، به ویژه نخبگان را از دایره انقلاب اسلامی دور کرد، چرا که این به نفع نظام و انقلاب نخواهد بود و رمز ماندگاری انقلاب اسلامی و تحقق اهداف بیانیه گام دوم انقلاب، مرهون این نگاه است. امید به آینده: نگاهی به شعار‌های انقلاب نشان می‌دهد که در تمامی آن‌ها، چشم انداز روشن از سعادت و رفاه برای مردم به ویژه اقشار ضعیف جامعه ترسیم شده است و همواره مورد تأکید امامین انقلاب بوده است. طبیعتاً یکی از اهداف مهم انقلاب تحقق عدالت اجتماعی و رفاه برای آحاد جامعه است که این امر بار‌ها و بار‌ها مورد تأکید حضرت امام و رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است و تحقق عدالت اجتماعی تکلیفی است که از همه دولت‌ها مطالبه شده است. دشمن اگر چه موفق به توقف حرکت انقلاب نشده و نخواهد شد، اما با تمام توان تلاش کرده تا مردم را از امید و نشاط به دور کند و با به تاخیر انداختن تحقق اهداف عالیه انقلاب اسلامی، نظام اسلامی بر آمده ازآرای ملت ایران را ناکارآمد جلوه دهد.
نکته پایانی اینکه ماندگاری انقلاب در آرمان‌هایی است که امامین انقلاب برای آن ترسیم کرده‌اند و آن‌ها عبارتند از عدالت، فرهنگ بر آمده ازآموزه‌های اسلامی، مردمی بودن مدیران، کاهش فاصله طبقاتی، ایجاد جامعه سعادتمند، افزایش رفاه و معنویت و قدرت تغییر متناسب با شرایط در حکمرانی، لذا تغییر در رویکرد‌ها نسبت به مسائل برای رسیدن به اهداف عالیه انقلاب اسلامی نه تنها مذموم نیست، بلکه نوگرایی و نوآوری و حرکت در مسیر‌های میانبر برای تحقق آن‌ها، از تأکیدات دائمی رهبر معظم انقلاب است و اهل اندیشه و صاحبان فکر و نظر باید مسیر‌های درستی را برای تغییر برخی رویکرد‌ها در حکمرانی مطلوب اسلامی به دور از هیاهو‌های سیاسی و در راستای حفظ منافع ملی، تحقق آرمان‌های انقلاب و رفاه و سعادت ایرانیان و جامعه اسلامی در دستور کار خود قرار دهند.