اقتصاد آشفته انگلیس ربطی به جنگ اوکراین ندارد؟

سیاوش اردلان، خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی از وضعیت اقتصادی به هم ریخته انگلیس نوشته است که باعث شده کمک‌های غذایی خیرین به فقرای انگلیسی ۳۶ درصد افزایش یابد. این در حالی است که انگلیس یکی از کمک‌کننده‌های اصلی به دولت اوکراین برای مقابله نظامی با روسیه است. با این حال بی‌بی‌سی فارسی که تلاش وافری دارد تا این خط را جا بیندازد که حق مردم ایران، در فلسطین و سوریه هزینه می‌شود، در خصوص تأثیر کمک‌های مالی و نظامی عجیب و غریب انگلیس به اوکراین بر وضعیت اقتصادی انگلیس سکوت کرده است.
اردلان در توئیتر خود نوشته: «اوضاع بد اقتصادی بریتانیا بسیار ناراحت‌کننده است. ولی دیدن پشتکار نیکوکاران امیدبخشه. امروز اعلام شد سال گذشته نزدیک به ۳ میلیون بسته غذایی بین نیازمندان توزیع شد. ۳۶ درصد بیشتر از سال قبلش. ۷۶۰ هزار نفر بار اولشون بود کمک غذایی می‌گرفتند. نزدیک به یک میلیون نفر کمک گیرندگان کودک بودند.»
این وضعیت اقتصادی انگلیس در حالی است که طی همین یک سال گذشته، کمک‌های بی سابقه مالی و تسلیحاتی راهی اوکراین کرده است.
دولت انگلیس دومین تأمین‌کننده سلاح اوکراین در جریان جنگ نظامی این کشور با روسیه است. سوم دی ماه روزنامه شرق در مطلبی نوشت: «مؤسسه کیل که در حوزه اقتصاد جهانی فعالیت دارد و حمایت از کی‌یف را دنبال می‌کند، اعلام کرده لندن دومین تأمین‌کننده سلاح به اوکراین پس از واشنگتن است و تاکنون ۲‌میلیارد و ۳۰۰ میلیون پوند تجهیزات نظامی به این کشور ارسال کرده است. این کشور همچنین برای سربازان اوکراینی برنامه آموزشی تدارک دیده و قصد دارد هر ۱۲۰ روز، ۱۰ هزار سرباز آموزش‌دیده اوکراینی را آماده نبرد در خاک این کشور کند. انگلیس از ارائه بسته جدید حمایت نظامی از اوکراین که بیشتر آن را مهمات توپخانه تشکیل می‌دهد، خبر داده است.» شرق می‌افزاید: «بریتانیا در کنار این فراخوان، از تحویل صد‌ها هزار عدد مهمات توپخانه به اوکراین در سال آینده در چارچوب قراردادی به ارزش ۲۵۰ میلیون پوند که تأمین دائمی مهمات بسیار مهم توپخانه‌ای برای اوکراین را تضمین می‌کند، خبر داد.»


اواخر فروردین ۱۴۰۲ هم جرمی هانت، وزیر خزانه‌داری دولت انگلیس نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد، بریتانیا قرار است یک وام ۵۰۰ میلیون دلاری را به اوکراین اختصاص دهد. با در نظر گرفتن این وام جدید، مجموع پشتیبانی‌هایی که بریتانیا از اوکراین از زمان شروع جنگ به عمل آورده به بیش از ۸/۱ میلیارد دلار می‌رسد. جرمی هانت در این بیانیه گفته: «بودجه حمایتی به ارزش یک میلیارد دلار که ما در سال جاری میلادی به اوکراین متعهد شده‌ایم تضمین خواهد کرد که این کشور از اعتبارات برای حفظ تأمین برق، اداره بیمارستان‌ها و باز نگه داشتن مدارس برخوردار باشد.»
همچنین ماه ژوئن (خرداد) انگلیس قرار است از کنفرانس بازسازی اوکراین با هدف کمک به بازیابی بخش خصوصی اوکراین از آسیب‌های جنگ با سرمایه‌گذاری میزبانی کند.
نهم دی ماه ۱۴۰۱ هم انگلیس اعلام کرد که بیش از یک هزار دستگاه فلزیاب و یکصد کیت خنثی‌سازی بمب به اوکراین داده است.
با این حال هیچ گزارش و خبری در بی‌بی‌سی برای انتقاد به دولت انگلیس به چشم نمی‌خورد و کسی دولت انگلیس را ملامت نمی‌کند که چرا کشوری با این وضعیت اقتصادی به هم ریخته، باید کمک‌های بی نظیر مالی و نظامی به اوکراین داشته باشد.
اما برای کنار زدن ایران از نقش‌آفرینی ناگزیر در منطقه، فضاسازی‌های اینچنینی علیه حضور ایران در خارج از مرزها، توسط رسانه‌های انگلیسی انجام می‌شود.
سیاوش اردلان هفته گذشته هم در مورد ویدئویی از سخنان رهبر انقلاب در دیدار دانشجویی که ساختگی بود، اذعان کرده بود که این ویدئو تقطیع شده است. در حالی که این کلیپ تقطیع شده، از رسانه‌ای که او در آن مشغول به کار است، یعنی بی‌بی‌سی فارسی پخش شده بود تا اینگونه وانمود شود که در دیدار رهبرانقلاب با دانشجویان تنش پیش آمده است.
سیاوش اردلان در پاسخ به یک کاربر توئیتری درباره انتشار این کلیپ تقطیع شده، نوشت: «این ویدئو تقطیع شده. فضا تقابلی نبود. تا ثانیه ۱۵ مربوط به جلسه پرسش و پاسخ بود و نطق‌های دانشجویان بود که همیشه ماهیتاً فرق داره و از اونجا به بعد کات میخوره به یک ساعت بعد و ته برنامه که میگه دیگه وقت نداریم که همه دست بلند می‌کنند حرف بزنند.» و آن کاربر نیز در پاسخ به سیاوش اردلان انتشار همین کلیپ تقطیع شده توسط بی‌بی‌سی را منتشر کرد.
کارمندان بی‌بی‌سی فارسی اگر کمی دنبال حقیقت باشند، سوژه‌های صادقانه‌تری هم برای نوشتن خواهند یافت.