گام های شهرداری برای ارتقا زندگی در پایتخت

۶۶ درصد تهرانی‌ها با "خودرو شخصی" در شهر تردد می‌کنند!

گروه شهری: شهردار تهران با بیان اینکه باید ما به ازای اتفاقات حوزه حمل و نقل گام هایی را برای ارتقاء زندگی در تهران برداریم، گفت: 66 درصد حمل و نقل در تهران با خودروهای شخصی و ۳۴ درصد با وسایل حمل و نقل عمومی است، از این میزان ۱۰ درصد سهم مترو، ۶ درصد اتوبوس، ۱۶ درصد تاکسی و دو درصد تاکسی های اینترنتی نقش است.
به گزارش تجارت از برنا؛ علیرضا زاکانی شهردار تهران در یکصد و چهل و سومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران ضمن گرامیداشت روز ملی شوراها اظهار کرد: امیدواریم شورای ششم و مدیریت برگرفته از آن، رضایتمندی خوبی را برای مردم فراهم کند.
شهردار تهران افزود: متروی ما هفت خط فعال دارد و در حقیقت امکان انتقال ۱۰ درصد را به خود اختصاص داده اما از فرسودگی ناوگان رنج می برد. از سویی چهار خط هشت تا ۱۱ نیز نیازمند توسعه است، البته همین هفت خط نیز نیاز به توسعه دارد.

نیاز ۷۰۰هزار میلیارد تومانی تهران برای افزایش بهره‌وری حمل و نقل عمومی



وی با اشاره به هدف گذاری شهرداری برای سال ۱۴۰۲ در حوزه حمل و نقل عمومی گفت: ما می خواهیم این معادله را به ۴۵ درصد در بخش حمل و نقل عمومی و ۵۵ درصد وسایل حمل و نقل شخصی جابجا کنیم و ۹ درصد جابجایی را داشته باشیم.
زاکانی تأکید کرد: در این میان هدف گذاری ما این است که ۱۰ درصد مترو به ۱۲ درصد و ۶ درصد اتوبوس به ۱۰ درصد و ۱۶ درصد تاکسی را به ۲۰ درصد و دو درصد تاکسی های اینترنتی به سه درصد افزایش یابد.
شهردار تهران با بیان اینکه می خواهیم ۲۰ درصد مترو و ۲۰ درصد اتوبوس و ۲۵ درصد تاکسی و ون را در سال جاری داشته باشیم، یادآور شد: این بخش به اعتبارات بالایی نیاز دارد و اگر بخواهیم کلیه ظرفیت ها را به صورت فعال و با بهای تمام شده امروز داشته باشیم بر اساس افزایش ارقام به ۶۵۰ هزار تا ۷۰۰ هزار میلیارد تومان نیاز داریم.

پیش بینی ۶۴ همت برای تامین امکان حمل و نقل عمومی در سال جاری
زاکانی با بیان اینکه در سال قبل ۸۳.۵ همت برای خودمان هدف گذاری کردیم، گفت: ۷۲ همت به میزان ۱۴۳ درصد بودجه محقق شد و امسال جلسات دقیق و هدف بندی شده و موارد مشارکت و مولدسازی لحاظ شده و تأمین امکان برای حمل و نقل را ۶۴ همت پیش بینی کرده ایم که در متمم بودجه تأمین خواهد شد.
شهردار تهران با بیان اینکه در این راستا سیاست هایی پیش بینی شده که حمل و نقل را به صورت روان دنبال کنیم، تاکید کرد: کاهش سفر در شهر از این سیاست هاست که از طریق هوشمندسازی و مرتفع کردن نیاز به سفر دنبال می شود و نرم افزارهای موبایلی متعددی در حال طراحی است که تا آبان ماه عرضه و رونمایی خواهد شد. مناسب سازی و ایجاد شرایط دسترسی به بهترین شکل نیز در همین مسیر دنبال می شود.

افزایش ۴برابری ظرفیت قطارهای نسل اول با بازسازی ناوگان مترو
وی تأکید کرد: مطلوبیت سیاست دوم ماست که شامل ساماندهی خطوط موجود است؛ از ۲۱۱ قطعه اتوبوسرانی ۳۴ دصد خططو ۷۰ درصد مسافران را جابجا می کنند و توجه به این ۳۴ درصد و دقت در تنظیم ۶۶ درصد دیگر خطوط امکانی ایجاد می کند که مبتنی بر نیاز مسافر قدم برداریم. افزایش کیفیت ناوگان نیز دومین موضوع در این سیاست است. همانطور که می دانیم ۴۲ رام قطار دی سی داریم که متعلق به دهه ۷۰ است و به بازسازی اساسی نیاز دارد و هم اکنون ۲۰ درصد ظرفیت دارد که با بازسازی ظرفیت آن به ۸۰ درصد خواهد رسید. شهردار تهران با بیان اینکه اتوبوسرانی نیز نیاز به بازسازی و نوسازی دارد، گفت: ویژگی سوم در این سیاست افزایش ناوگان است و در کنار کیفیت، افزایش ناوگان نیز مورد توجه قرار گرفته که جزئیات آن مشخص شده است. قراردادهای بسیار خوبی منعقد شده که اطلاع رسانی خواهد شد.
وی با بیان اینکه مساله چهارم توسعه خطوط است، خاطرنشان کرد: مقدمات احداث خطوط ۸ تا ۱۱ مترو نیز فراهم شده و امکانی را ایجاد می کند که خدماتی به مردم ارائه دهیم که مطلوبیت داشته باشد؛ پیش از آغاز سال ۱۴۰۲، یازده کیلومتر مترو احداث شد که خط ۶ ما را احیا کرد. یا اینکه روز گذشته که ایستگاه علامه جعفری با ۱.۵ کیلومتر تونل افتتاح شد، مطلوبیتی را برای مردم در این منطقه ایجاد کرد. زاکانی با بیان اینکه بی‌آرتی بزرگراه شهید همت از قبل مصوبه داشته و می توانیم به عنوان مطلوبیت جدید از آن نام ببریم، گفت: همین مطلوبیت برای تاکسی و ون نیز وجود دارد.
وی با اشاره به تعریف الگوهای جدید به عنوان پنجمین مساله، تصریح کرد: همین افقی را باز می کند که برای خط ۱۸ کیلومتری از ترمینال شرق تا آزادی تراموا ایجاد شود و مردم با این الگو مواجه شوند؛ اتوبوس های سه کابینه نیز که با وزارت کشور دنبال می شود مطلوبیت جدیدی را ایجاد خواهد کرد.