روزنامه جوان
1402/02/12
مبارزه با فساد معیاری برای سنجش جرئت و جنم مسئولان
بیتردید یکی از دغدغهها و مطالبات عمومی جامعه، مبارزه با فساد در دستگاههای حکومتی است که رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی نیز در سال ۱۳۸۰ با صدور فرمان هشتمادهای، سران قوا را به این امر مکلف کردند.اما متأسفانه با وجود این مطالبه از سوی مردم و تکلیف از سوی رهبری، برخورد با مفاسد، عمدتاً به صورت شعاری و آن هم موسمی برای بهرهبرداری در انتخابات و جلب آرا بوده که نتیجه آن هم تداوم فساد و جسارت بیشتر مفسدان شده است.
همین عدم پیگیری مبارزه با فساد است که موجب گله رهبری در جمع کارگران کشور شده و معظمله به صراحت اعلام داشتند: «اگر از آن روز دولتهای محترم و مسئولین محترم دنبال میکردند این قضیه را، بلاشک ما امروز وضع بهتری داشتیم.»
از جمله دلایل عدم پیگیری مبارزه با فساد و ریشهکنی آن، نفوذ و قدرت مفسدان و تشکیل شبکههای قدرتمندی است که درگیر شدن با آنها هزینهها، خطرها و تهدیدهایی را محتمل ساخته است. این شبکهها در مقابل هرگونه برخورد و مبارزه مقاومت کرده و حتی احتمال دارد دست به جنایت یا تهمت و بدنامسازی هم بزنند.
با توجه به همین ویژگیهاست که رهبر انقلاب فساد را، چون اژدهای هفتسر در افسانهها توصیف میکنند که از بین بردن آن به راحتی امکانپذیر نیست، ولی با پیگیری و شهامت و جرئت در مبارزه شدنی است.
جرئت مبارزه با مفسدان، معیاری برای شناخت هویت انقلابی و ادعاها و شعارهای مسئولانی است که ادعای حل مشکلات و مسائل اساسی کشور و مردم را دارند. واقعیت این است که جرئت مبارزه با مفسدان و پیگیری مبارزه با فساد و ریشهکنی آن را میتوان از مسئولان برخوردار از ویژگیهای زیر انتظار داشت:
۱- برخوردار از روحیه انقلابی و تعهد به مسئولیت که عمل قاطع و پیگیری جسورانه و آمادگی برای پرداخت هزینه و پذیرش خطر را در امر مبارزه با فساد مقدور میسازد.
۲- پاکدستی و سلامت و مبرا بودن از هرگونه آلودگی و حتی حرص و طمع به ثروت و قدرت که هرگونه زمینه امکان خریدن و سست کردن انگیزه و ممانعت از اقدام توسط مفسدان را منتفی مینماید.
۳- تعهد به مسئولیت و انجام وظایف و تکالیف حوزه مسئولیتی که هرگونه کوتاه آمدن با مفسدان را ولو در زیرمجموعههای خودی یا دایره اطرافیان و وابستگان منتفی ساخته و اجازه کوتاهی و سازش با مفسدان را از بین میبرد.
۴- وظیفهشناسی نسبت به فرمان رهبری و دغدغه مردم و داشتن انگیزه و روحیه درونی برای اقدام عملی برای تحقق آن با وجود احتمال مواجه بودن با خطر و تحمل هزینه مالی، جانی و حیثیتی که در این صورت ترس و کوتاه آمدن در راه اقدام و عمل و پیگیری راه نخواهد داشت.
مجموعه ویژگیهای فوق موجب میشود مسئولان و کارگزاران محترم، جرئت و جنم مبارزه با فساد را ولو در قالب و شاکله اژدهایی هفتسر داشته و با قطع هر سر نگران وجود سرهای دیگر او نباشند. چنین مسئولی نهتنها مورد تأیید و حمایت مردم و رهبری است، بلکه شهامت او موجب ارعاب مفسدان و فرار به سمت سوراخهای حقارت خواهد شد. چراکه براساس قاعده «الخائن خائف» نباید مرعوب هیمنه ظاهری فاسدان شد، حتی اگر در شبکههای تارعنکبوتی لانه کرده باشند.
سایر اخبار این روزنامه
معلمی و نظام تعلیمی را آقایان کوچک شمردهاند!
نگاهی به دروغ منافقین در روزکارگر
«افسانه» سازی بیبیسی از بایگانی پیرزنان
رابطه علم و صنعت ما «حکیم» ندارد
حقهبازیهای ناتمام یک حقوقدان
ایران موتور هواپیما را روشن کرد
سوداگران زیر تیغ مالیات
هم رصد کنید و هم برخورد قاطع!
جاسوس انگلیس به روایت نیویورکتایمز
مذاکره حقوقی با امریکا تکلیف لاهه است
مبارزه با فساد معیاری برای سنجش جرئت و جنم مسئولان