روزنامه آرمان امروز
1402/02/19
بحران قیمت دارو برای بیمه شدگان
آرمان امروز - حميد رضا خالدي : در حاليکه متوليان بخش سلامت اعلام کردند که مشکلي در خصوص توليد و تامين دارو وجود ندارد، روز گذشته رئيس کانون کارگران بازنشسته تامين اجتماعي تهران خبر از حذف 500 قلم داروي پايه اي از ليست داروهاي تحت پوشش تامين اجتماعي داد. علي دهقان کيا با اعلام اين خبر به «آرمان امروز» گفت : اين تصميم از سوي نهادهاي بالادست از جمله شوراي عالي نظام پزشکي که نمايندگاني از سازمان تامين اجتماعي و ساير نهادهاي مرتبط در آن عضويت دارند، گرفته شده است.
در حاليکه چنين تصميم هايي تنها مي تواند باعث رنجش بازنشستگان که بيشتر از کارگران به خدمات درماني نياز دارند بشود به همين دليل هزينههاي کمر شکن درمان و حقوق حداقلي آنها جوابگوي تامين درمان آنان نيست. وي با ذکراينکه انواع شربت ها و قرص هاي سرماخوردگي که جزء پر مصرف ترين داروها محسوب مي شوند در اين ليست 500 قلم داروي حذف شده هستند گفت: اگر بخواهيم صادق باشيم، کشور در زمينه دارو درآستانه بحران قرار دارد.از سويي متاسفانه ارز 4200 توماني دارو به ارز نيمايي 28000 توماني تبديل شد که اين به معناي 7 برابر شدن قيمت مواد اوليه وارداتي دارويي که باعث مي شود تا توليد کننده عملا از توليد دارو منصرف شود چون با خودش مي گويد در اين شرايط من بايد داروي خودم را با چه قيمتي بفروشم؟!
بدهي دولت در برابر بدهي تامين اجتماعي
بدهي سازمان تامين اجتماعي از دولت يکي از موضوعاتي است که سالهاست نه تنها مورد اختلاف مي باشد که هنوز به نتيجه اي نرسيده است. دهقان کيا در اين زمينه نيز مي گويد: براساس قانون دولت بايد هزينه درمان بيماران کرونايي، تصادفات و درمان نيروهاي کشوري را به تامين اجتماعي بپردازد. تامين اجتماعي در حال حاضر چيزي حدود 13 هزار ميليارد تومان از بابت درمان از دولت طلب دارد. دولت نيز در ازاي خدماتي که به اين سازمان داده، 8 هزار تومان از تامين اجتماعي طلب دارد. منتهي دولت چون گردن کلفت تر است مي گويد تا شما بدهي اتان را ندهيد، ديگر به شما خدماتي نمي دهيم ولي از آنجاييکه با تغيير ساختار سازمان تامين اجتماعي مدير عامل آن، عملا به نوعي زير مجموعه دولت محسوب مي شود، نمي تواند حقش سازمان را از دولت بگيرد يا بگويد به اين اقشار خدمات درماني نمي دهم! به گفته وي، اين کم کاري ها در حالي صورت مي گيرد که دولت و مقام معظم رهبري بارها اعلام کرده اند که شرايط درمان ايده ال آن است که وقتي فرد بيمه شده اي بيمار مي شود، همه فکر و ذکرش درمان باشد نه تامين هزينه درمان و يا خريد دارو و...
اين کارشناس حوزه سلامت با تاکيد براينکه با ادامه اين رويه هر روز به خيل بيمه شدگان ناراضي از سيستم درماني تامين اجتماعي افزوده خواهد شد گفت: واقعيت اين است که هر چقدر که جلوتر مي رويم وضعيت بدتر مي شود. مثلا قبل از سال 83 ، درمان الزام را داشتيم که به دو شيوه مستقيم و غيرمستقيم انجام مي شد. در اين شيوه و براساس روش غيرمستقيم، بيماران سرپايي 30 درصد و بيماران بستري بايد 10 درصد فرانشيز مي پرداختند. الان براساس تبصره ماده 2 قانون ساختار نظام تامين اجتماعي، بيمه شدگان قرار بوده دو نوع بيمه داشته باشند. بيمه همگاني و بيمه تکميلي.
وي افزود: از 18 سال قبل قرار شد دولت ظرف 6 ماه لايحه اي را مصوب کند که براساس آن مشخص شود يک فرد بازنشسته بيمه شده تا چه سقفي مي تواند بدون فرانشيز از خدمات درماني استفاده کند. اما تاکنون اين لايحه نوشته نشده است. در مورد بيمه تکميلي نيز از 205000 هزينه بيمه تکميلي نيمي از آن را سازمان تامين اجتماعي مي پردازد و نيمي را خود بازنشستگان. اما وقتيکه براي درمان به بيمارستان و درمانگاه و... مراجعه مي کنيد خواهيد ديد که اين بيمه تکميلي عملا فايده اي ندارد و باز هم بازنشسته ها مجبورند بخش قابل توجهي از هزينه ها را خودشان تامين کنند.
وي با اشاره به مراجعه هميشگي بازنشستگان به کانونهاي بازنشستگي تامين اجتماعي و اعتراض به نحوه خدمات درماني در مراکز درماني سازمان اظهار داشت: حالا کار به جايي رسيده که قرص سرماخوردگي و شربتهاي ساده نيز تحت پوشش تامين اجتماعي نيستند و افراد بايد از جيب خود هزينه اين داروها را پرداخت کنند که با توجه به توان مالي بازنشستگان اين امکان براي بسياري از آنان ميسر و امکان پذير نيست. اين در حالي است که بازنشستگان بيشتر از کارگران به خدمات درماني نياز دارند به همين دليل هزينههاي کمر شکن درمان و حقوق حداقلي آنها جوابگوي تامين درمان آنان نيست.
بيمه شدگان، عاجز از تامين هزينه ها
رئيس کانون کارگران بازنشسته تامين اجتماعي تهران در ادامه در خصوص وضعيت بستري هاي سازمان تامين اجتماعي نيز گفت: اصولا درمان بيمه شدگان در صورت بستري شدن در بيمارستان هاي تامين اجتماعي رايگان است اما همين درمان يا جراحي؛ در بيمارستاني دولتي تا 2 برابر و در بيمارستان هاي خصوصي تا 4 برابر براي بيمارهزينه در بردارد.
وي با هشدار در مورد اينکه با ادامه اين رويه، در آينده اي نزديک بايد منتظر فاجعه و بحراني جدي در نظام درمان بيمه شدگان باشيم گفت: مي گويند درمان بيمه شدگان 65 سال به بالا مجاني است. اما کافي است سري به مراکز درماني بزنيد تا ببيند سرويس دهي به آنها واقعا رايگان است يا خير؟! الان اين قشر وقتي که به مراکز درماني مراجعه مي کنند بايد باز هم بخش قابل توجهي از هزينه هايشان را خودشان بپردازند.
دهقان کيا تاکيد کرد: قبل از بحراني شدن شرايط دولت بايد فکري براي اصلاح ساختار درمان کشور بکند.
چون همانطور که گفتم سيستم درمان تامين اجتماعي ما واقعا فاجعه است و اگر با همين دست فرمان جلو برويم بايد منتظر فاجعه بزرگ در اين حوزه باشيم. در عين حال از معاون درمان سازمان تامين اجتماعي نيز انتظار مي رود تا در خصوص تامين دارو براي بيمه شدگان فکري اساسي کند چرا که همانطور که گفتم، با ادامه وضع موجود بازنشستگان از تامين هزينههاي درمان خود عاجز هستند و بايد منتظر هر اتفاق ناخوشايندي بود.
سایر اخبار این روزنامه
«نبش قبر» قالیباف علیه جهانگیری
اتهام جاسوسی به « حسن روحانی»
سایه شاسی بلند ها بر انتخابات 1402
بهره کشی شهرداری از کودکان کار چرا؟
نامه های بی صدا برای قرار اول
سقوط بیسابقه بورس «عشقی»
درمان نوسانات اقتصاد ایران
سوداگری در مسکن به سبک بانکها
بحران قیمت دارو برای بیمه شدگان
پای ارمنستان به چابهار باز شد