هلال احمر نیازمند حمایت ویژه و افزایش بودجه

سید سلمان ذاکر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم

 توسعه ناوگان هوایی، زمینی و پایگاه‌های امداد و نجات یکی از اولویت‌های مهم کشور در عرصه پیشگیری از مخاطرات و سوانح طبیعی و غیر طبیعی به شمار می‌آید؛ نکته‌ای حائز اهمیت که رئیس‌جمهوری نیز روز گذشته به آن اذعان داشت. جمعیت هلال احمر برای آنکه در حوزه‌های مختلف و نحوه مواجهه با حوادث آمادگی خود را حفظ کند، نیازمند حمایت و مدد است. اگرچه ضرورت اختصاص بودجه مناسب به جمعیت هلال ‌احمر موضوعی است که با توجه به حادثه‌خیز بودن کشور همواره مطرح بوده است و دولت‌ سیزدهم  و مجلس یازدهم در سال‌های گذشته گام‌هایی جدی در این زمینه برداشته‌اند، اما از نظر نگارنده، هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله بسیاری وجود دارد.
خوشبختانه امروز شاهد همکاری مثبتی میان نمایندگان مجلس شورای اسلامی، دولت و مجموعه جمعیت هلال احمر هستیم و نگاه ویژه‌ای به این جمعیت مردم‌نهاد در سند مالی دولت شده است، اما انتظارات و وظایف متعدد این مجموعه می‌طلبد که این حمایت‌ها افزایش یابد. یکی از نکاتی که این موضوع را بارز و روشن می‌کند دایره گسترده ارائه خدمات این جمعیت است که از مرکز تا دورافتاده‌ترین نقاط کشور را شامل می‌شود.
امروز چرایی این تأکید و ضرورت تامین بودجه مناسب برای ‌نهاد مردمی هلال احمر با توجه به حادثه‌خیز بودن کشور و فعالیت‌های اجتماعی این مجموعه امری بدیهی است. جمعیت‌ هلال‌ احمر ایران اگرچه به صورت مستقل اداره می‌شود، اما همواره ‌در عرصه‌های متعدد معین دولت بوده و در حوزه‌های بهداشت و درمان، آموزش و برنامه‌های فرهنگی در حوزه جوانان در کشور مشارکت بسیار داشته است.
دوران هشت‌ساله دفاع مقدس تبلور این فعالیت‌ها و مشارکت‌ها در طول تاریخ این جمعیت بود. من از نزدیک در جریان فعالیت‌های جمعیت هلال احمر در دوران هشت‌ساله جنگ تحمیلی بوده‌ام. این جمعیت پس از جنگ نیز با توجه به ظرفیت‌های مختلف در عرصه‌های دارویی، ‌امداد و نجات، سلامت، داوطلبی، آموزش و... به ارائه خدمات درون و برون‌مرزی پرداخته که قابل قدردانی است.



بدون شک ادامه‌دار بودن این موفقیت‌ها و تلاش‌ها نیازمند توجه مسئولان دولتی به فعالیت‌های داوطلبانه و تخصیص بودجه کافی است. سرمایه‌گذاری در جمعیت هلال احمر با هدف ارتقای کیفیت ارائه خدمات امدادی و اجتماعی است و این سرمایه‌گذاری به‌عینه در زندگی مردم مشهود و نمایان خواهد بود.
این جمعیت مردم‌نهاد مکلف به پاسخگویی و ارائه خدمات مورد نظر با كیفیت مطلوب است و یکی از الزامات این امر مهم و حیاتی وجود منبع درآمدی پایدار و کافی است؛ اگرچه نباید نگاه این مجموعه فقط به تامین منابع از بودجه دولتی معطوف شود. این نکته حائز اهمیت است که این نهاد با برنامه‌ریزی‌های فرهنگی باید زمینه مشارکت خیرخواهانه را نیز افزایش دهد، چراکه این فعالیت نیز برآمده از ماهیت و هویت این مجموعه است.