روزنامه جوان
1402/02/25
مدالهایم مقابل عظمت شهیدان ناچیز است
آزادکار ۱۹ ساله ایران بهرغم سن کمی که دارد افتخارات زیادی را با دوبنده تیمملی به دست آورده است. معصومی تاکنون سه قهرمانی کشتی آزاد جهان در ردههای نوجوانان، جوانان و امیدها را تصاحب کرده و اخیراً نیز در اقدامی ارزشمند سه طلای باارزش خود را به یک مادر شهید اهدا کرد.قهرمان سنگینوزن ایران در مسابقات کشتی نوجوانان جهان ۲۰۲۱، مسابقات جوانان جهان ۲۰۲۲ و مسابقات امیدهای جهان ۲۰۲۳ مقتدرانه مدال طلا را برای تیمملی به ارمغان آورد. امیررضا معصومی اگرچه تا قبل از این آشنایی زیادی با سه برادر شهید نداشت، اما به واسطه یکی از دوستانش با خانواده شهیدان یوسفی آشنا شد و تصمیم بزرگی گرفت.
شهید محمد یوسفی سال ۶۳ در کردستان به مقام شهادت نائل آمد. شهید قدرتالله یوسفی سال ۶۴ در منطقه اشنویه به شهادت رسید و شهید محمود یوسفی نیز در سال ۶۵ در منطقه شلمچه شربت شهادت را نوشید. مادر این سه شهید والامقام از دیدن یکی از قهرمانان وطن خوشحال بود و از اینکه جوانان نسل جدید ارزش جانفشانی شهدا را میدانند به خود میبالید.
در روزهایی که بحث توجه به نسل جوان و دهه هشتادیها داغ شده و اظهارنظرهای زیادی در خصوص آنها میشود، امیررضا معصومی ثابت کرد تغییر نسل هم نمیتواند مانع از ترویج فرهنگ شهادت و پهلوانی شود. حرکت ارزشمند او بازتاب زیادی داشته است. معصومی در گفتگو با «جوان» از تصمیمش صحبت کرد: «برای انجام این کار برنامهای نداشتم، اما بعد از قهرمانی آسیا با یکی از دوستان آشنا شدم و از طریق او با خانواده شهیدان یوسفی آشنایی پیدا کردم. این تصمیم کاملاً یهویی به ذهنم رسید. واقعیتش اصلاً خانواده شهیدان یوسفی را نمیشناختم. وقتی به خانه این شهیدان رفتم و خاطرات مادرشان را گوش کردم با نظر پدرم تصمیمم را گرفتم. نمیدانم در آینده چه رخ خواهد داد. شاید اگر این شرایط دوباره برایم پیش بیاید، باز هم مدالم را به شهدا و خانوادهشان اهدا کنم. معتقدم هرچه داریم از شهدا داریم.»
اینگونه که قهرمان کشتی آزاد جهان میگوید ملاقات با مادر شهید او را تحت تأثیر قرار داده و معصومی را به اهدای مدالهایش ترغیب کرده است: «در واقع همانجا بود که این تصمیم را گرفتم و مدالهایم را تقدیم مادر شهیدان یوسفی کردم. دیدار با این مادر گرانقدر حس و حال عجیبی داشت. او سه جوان دستهگل خود را تقدیم این مرز و بوم کرده است. من هم سه مدال جهانی کشتی آزاد (نوجوانان، جوانان و امیدهای جهان) داشتم. با خودم گفتم این حتماً یک نشانه است. وظیفه خود دانستم که این مدالهای ناچیز را تقدیم مادر شهیدان یوسفی کنم.»
این اولینباری نیست که مدالآوران کشتی در مسیر ارج نهادن به فرهنگ و منش پهلوانی قدم برداشتهاند. احترام به شهدا و زنده نگه داشتن یاد آنها وظیفهای است که جامعه ورزش بارها به آن عمل کرده است. با این حال حواشی این حوزه بعضاً فعالیتهای فرهنگی – ارزشی را کمرنگ کرده و باعث شده بازخورد آنها در سطح جامعه کمتر شود. با این وجود دیدار امیررضا معصومی با مادر شهیدان یوسفی مورد توجه رسانهها و جامعه ورزش قرار گرفته است. قهرمان کشتی آزاد جهان اهدای مدال به خانواده شهدا را وظیفهای میداند که به گردنش بوده و خوشبختانه آن را انجام داده است: «بر این باورم هنوز به جایگاهی نرسیدهام که برای جوانان کشورم یک نماد یا الگو باشم. فقط وظیفه خودم دانستم که برای ارج نهادن به مقام والای شهدا و احترام گذاشتن به خانواده این عزیزان، مدالهایم را تقدیم مادر سه شهید کنم. امیدوارم این اقدام بازتاب خوبی در جامعه و بهویژه جوانان داشته باشد. جوانان ایران باید بدانند شهدا چه ایثاری کردهاند و چه دینی به گردن ما دارند.» هرچند جنجالهای فوتبال کل ورزش را تحتالشعاع قرار داده و میدهد، اما مردم انتظار دارند قهرمانان و مدالآوران در امور فرهنگی بیشتر از اینها فعال باشند. معصومی در پایان صحبتهایش اظهار داشت: «کشتی رشتهای است از قشر ضعیف ورزش که ورزشکارانش همواره جورکش مدالآوری کشور بودهاند. مدالآوران و قهرمانان این رشته نیز خاکی و پهلوانمنش هستند و این از گذشتهها بوده و امیدواریم در همه رشتهها از این دست اتفاقات فرهنگی ارزشی بیشتر ببینیم و توجه به مسائل فرهنگی تنها مختص رشته کشتی نباشد.»
سایر اخبار این روزنامه
کتاب، نماد فرهنگمداری
آنچه به جایی نرسد فریاد است
دوستان دیروز، دشمنان امروز
غلبه داستانهای خارجی کودکان عیبی بزرگ است
مدالهایم مقابل عظمت شهیدان ناچیز است
«بزرگان خانه» گنجهایی که تهدیدشان میپنداریم
لیبرمن: اسرائیل نمیتواند در جنگ دائم زندگی کند
امریکاییها همچنان پیام میفرستند
وارونهنویسی اعتماد!
ولنگاری که به دیکتاتوری انجامید!