اندیشکده‌ها با تحول‌آفرینی می‌توانند حرکت تمدنی کشور را شتاب دهند

حجت‌الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی در اولین نشست هم‌اندیشی اندیشکده‌های دانشگاه‌های سراسر کشور گفت: عزیزان حاضر در این نشست به اهمیت کار اندیشکده‌ای و رسالت و مأموریت اندیشکده‌ها واقف هستند. این شأن از شئون دانشگاه و نقش‌آفرینی در آینده موجب جهش‌ها و سرعت گرفتن بیش از پیش جامعه خواهد شد.
وی در ادامه افزود: در نگاه تمدنی رهبران انقلاب ما افقی، برای حرکت انقلاب متصورندکه انقلاب اسلامی ایران باید به نقطه سردمداری حرکت تمدنی در دنیا برسد. این افقی است که ملت و جامعه ما شایسته رسیدن به آن هستند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: امام خمینی (ره) در اواخر عمر شریفشان سخنانی دارند که در جلد ۲۱ صحیفه امام آمده‌است، ایشان می‌فرمایند: مسئولان ما بدانند انقلابی که از ایران آغاز شده به ایران خاتمه پیدا نخواهد کرد و این باید آغاز انقلاب اسلامی همه مسلمانان جهان برای تحقق و پرچمداری حضرت ولی عصر عجل‌الله تعالی فرجه‌الشریف باشد.
وی در ادامه عنوان کرد: از سویی دیگر رهبر معظم انقلاب نیز در سخنان خود بار‌ها به این مسئله تأکید کرده‌اند و این نگاه تمدنی در کلام امامین انقلاب قابل‌رصد و دستیابی است. در بیانات اخیر رهبر انقلاب جزئیاتی در این رابطه به صورت واضح آمده‌است و ایشان به مسئله «پیچ تاریخی» اشاره کرده‌اند و امسال هم در دیدار مسئولان نظام فرمودند که در نظام بین‌الملل، گردش قدرت در حال وقوع است و اتفاقات بزرگی در راه است که حاصل تحولات پیش‌رو، در نهایت علیه نظام حاکم بر دنیا و به نفع جریان مقاومت است، بنابراین شکل‌گیری وضعیت آینده متأثر از این تحولات، ماهیت و هویت آینده جهان را تعیین خواهد کرد.


حجت‌الاسلام و المسلمین رستمی تأکید کرد: در این چرخش و گردش قدرت در تمام بخش‌ها از مسائل کلان داخلی گرفته تا بین‌المللی، تشخیص بهنگام و عالمانه و اقدام سریع و شجاعانه جزو مهم‌ترین مؤلفه‌های یک مجموعه موفق است.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها وی در ادامه افزود: دانشگاه و محیط اندیشکده‌ای و علمی، تنها جایی است که می‌تواند کار‌های مربوط به این حرکت تمدنی را پیش ببرد. دانشگاه حائز تمام مؤلفه‌های این امر است؛ البته دانشگاه رسالت‌هایی دارد که شامل تقویت دانشجو، حل مسائل جامعه و حرکت در مرز‌های دانش است که هر سه، ناظر به آینده و کار تمدنی فاخر است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری خاطر نشان کرد: بدون تردید محصولات تولیدی دانشگاه‌های ما بیش از سایر بخش‌ها مورد استقبال قرار می‌گیرد و به رغم محدودیت امکانات، نیاز و ظرفیت بالایی وجود دارد که می‌تواند موجد اتفاقات بزرگی با سرمایه و نقش‌آفرینی دانشگاه باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: شما دانشمندان و اساتید کسانی هستید که می‌توانید تحول‌آفرین باشید و حکمرانی آموزش عالی را به صورت عالمانه پیش ببرید. این امر در دیدار رمضانی رهبر انقلاب با دانشجویان تأکید شده‌است که ما به یک نقشه جامع علمی نیاز داریم، این تعبیر قابل تأملی است، زیرا باید نگاه‌ها در این بخش، واقعی بوده و افق‌ها در آن به درستی طراحی شود.
حجت‌الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی گفت: دانشگاه‌ها می‌توانند با هم‌افزایی تخصصی، مسائل را احصا و دریافت و تحلیل کنند و برای چالش‌ها راه‌حل دهند. ما در حوزه‌های مختلف با تعدد مسائل گوناگون مواجه هستیم و شما افراد تحول‌آفرین و تغییردهنده وضعیت باید به دنبال این امر باشید و با حس مسئولیت به این امر توجه کافی داشته‌باشید. تصور اینکه یکسری افراد در بیرون دانشگاه، متخصص‌تر و نسبت به مسائل آگاه‌تر از شما هستند، خیالی واهی و باطل است.
وی در ادامه عنوان کرد: رؤسای دانشگاه‌ها و مسئولان دفاتر وظیفه دارند که از این امر پشتیبانی کنند و به آن هویت بخشند. اقدامات باید به تقویت درونی در حرکت دوستان بینجامد و ظرفیت دانشگاه را در بیرون اشاعه دهد. از سوی دیگر انتظار ما از رؤسای اندیشکده‌ها پیگیری مجدانه برای فعالسازی این مراکز است. در این مسیر، تهیه نقشه راه و اولویت‌بندی مسائل باید در اولویت قرار گیرد و از توانمندی سایر مجموعه‌های تقنینی در این زمینه استفاده شود.
وی در پایان گفت: مسئولان ما در مرکز باید سکویی را برای جمع‌آوری نتایج و گزارش‌های اندیشکده‌ها، پیش‌بینی و درگاه مناسبی برای ثبت و انتقال تجارب ایجاد کنند.