روزنامه جوان
1402/03/27
تراژدی ویرانگر غرق ۶۲۱ مهاجر یک قایق در آبهای یونان
برافراشتن پرچمهای سیاه در کشور یونان، آن هم به احترام مهاجران قربانیشده در آبهای این کشور بیش از اینکه ابراز همدردی با عملی انسانی باشد، پنهان کردن چهره آتشافروز دولتهای غربی در کشورهایی است که سببشده مردم جنگزدهاش برای پیدا کردن زندگی بهتر به سمت اروپا مهاجرت کنند و قبل از رسیدن به مقصد جانشان را هم از دست بدهند. براساس تلاشهای صورت گرفته، از ۷۵۰ مهاجری که قایقشان صبح روز چهارشنبه هفته گذشته در آبهای یونان غرق شده، ۱۰۴ نفر نجات یافتهاند، جسد ۷۹ نفرشان از آب خارج شده و تلاش امدادگران برای پیدا کردن ۵۱۷ نفر دیگر ناکام ماندهاست.مقامهای غربی بعد از آتشافروزی در کشورهای سوریه، افغانستان، فلسطین و مصر حالا برای مهاجرانی که در آبهای یونان غرق شدهاند، ابراز تأثر میکنند، اما حاضر نیستند هزینه آتشافروزیهای خود را در این کشورها که یکی از پیامدهای مهمش برجای ماندن آواراگان است، پذیرا باشند. سالهای زیادی است آتشافروزیهای غرب در کشورهای مسلمان منجر به برجای ماندن آوارگان بسیاری شدهاست که برای پیدا کردن زندگی بهتر به سوی غرب سرازیر میشوند، اما مانعهای ایجادشده از سوی این کشورها سبب میشود با استمداد از راههای پرخطری مثل توسل به قاچاقچیان انسان، جان خود و همراهانشان را به خطر بیندازند، مثل حادثهای که بامداد روز چهارشنبه برای کشتی ماهیگیری حامل مهاجران در آبهای جنوب یونان اتفاق افتاد.
گارد ساحلی یونان بعد از دریافت گزارشی درباره واژگونی این قایق که حامل مهاجرانی از کشورهای سوریه، افغانستان، فلسطین و پاکستان بود، وارد عمل شد و موفق شدند ۷۹ نفر را که بیشترشان مرد بودند، نجات دهند. بازماندگان شامل ۳۰ نفر از مصر، ۱۰ نفر از پاکستان، ۳۵ نفر از سوریه و دو نفر از فلسطین میشوند.
تحقیق از بازماندگان حادثه نشان دادهاست شمار افرادی که سوار بر این قایق ماهیگیری بودهاند، بیش از ۷۵۰ نفر بودهاست. با این حال این احتمال وجود دارد که آمار دقیق این افراد هرگز مشخص نشود. تحقیقات همچنین نشان دادهاست که احتمالاً ۱۰۰ کودک در انبار کشتی حضور داشتهاند که هنگام حادثه در محل گرفتار شدهبودند. بررسیها همچنین نشان دادهاست که این قایق حدوداً ۹ روز قبل از حادثه شهر طبرق در لیبی را ترک کرده و به سمت ایتالیا در حرکت بودهاست. مسافران کشتی برای رسیدن به ایتالیا حضور خود را در کشتی از طریق شبکههای اجتماعی ثبت و هر کدام ۴ هزارو ۵۰۰ دلار پرداخت کردهبودند. قاچاقچیان برای هر نفر وعده فضای کافی در کشتی داده بودند، اما مسافران هنگامی که قصد سوار شدن داشتند، متوجه شده بودند افراد بسیاری آنجا به صف شدهاند که چارهای دیگر نداشتند.
نجاتیافتگان همچنین به پلیس اعلام کردهاند در مدت چند روزی که کشتی روی آب شناور بود، بارها دچار نقص فنی شد، اما خدمه آن را رفع کردهبودند. آنها همچنین گفتهاند وقتی سرنشینان به خدمه بابت ایرادهای ایجاد شده اعتراض میکردند، قاچاقچیان فریاد میزدند و تهدید میکردند که به آنها آب نخواهند داد. مسافران قصد رفتن به ایتالیا را داشتند، چراکه با کشورهای عضو اتحادیه اروپا هممرز است و بدون روادید امکان عبور ایمن را داشتند، ولی سر از یونان در آوردهاند که با کشورهای بالکان همسایه است و به طور فزایندهای خطمشی سختگیرانهای در قبال مهاجرت در پیش گرفتهاند.
یکی از حوادث مرگبار در اینباره ۱۸ آوریل ۲۰۱۵ اتفاق افتاد که در جریان آن یک کشتی ماهیگیری مملو از مهاجران در سواحل لیبی با یک کشتی باری برخورد کرد. کارشناسان به این نتیجه رسیدند که هزارو۱۰۰ نفر در این کشتی بودند، اما فقط ۲۸ نفر زنده ماندند.
سایر اخبار این روزنامه
رد مغالطه تفکیک عفاف و حجاب
جامعه ایرانی نه بی دین میشود، نه سکولار
لبنیها از سفره مردم کره میگیرند
مقام امریکایی: نتوانستیم مانع حضور ایران در «نیمکرهما» شویم
استعفافروشی برای ورود به فهرست مجلس!
تراژدی ویرانگر غرق ۶۲۱ مهاجر یک قایق در آبهای یونان
بازبینی پرونده ۴۵ ساله ایران و عربستان
واشنگتن: مذاکره با ایران جریان دارد، ولی به توافقی نرسیدهایم
نگران محتوای فیلمها باشیم یا تجهیز سالنها؟!
برنامهریزی غلط آفت جوانگرایی والیبال
بیتوجهی به حقالناس در وامدهی بهکارکنان بانکها