روزنامه جوان
1402/04/10
سکولاریسم قرآنسوز و خشونتآفرین غربی
قرار بود سکولاریسم با ادعای بیطرفی در عقیده و مذهب، خصومتها و عداوتهای ناشی از اختلافات یا تعارضات مذهبی را برطرف کند، اما در عمل خود به ستیزه با ادیان و به ویژه به وادی اسلامستیزی افتاد. بیطرفی سکولاریسم فقط از باب احترام به بیدینها و احترام به عقاید بیدینها معنا یافته است، اما به پیروان اسلام که میرسد، سکولاریسم دیگر بیطرف نیست و اسلام و ضداسلام را یکسان نمیبیند، بلکه از ضدیت با اسلام، ضدیت با مسلمانان و ضدیت با گزارههای اسلامی استقبال میکند. مجوز پلیس سوئد برای برگزاری تجمع ضداسلامی همراه با قرآنسوزی مصداق همین موضوع است.دولت سوئد به یک شهروند ۳۷ ساله این کشور مجوز داد در روز عید قربان، تجمع ضداسلامی مقابل مسجد استکهلم برگزار و در جریان آن، پس از سخنرانی علیه اسلام، با پاره کردن و آتش زدن قرآن، به مقدسات حدود ۲ میلیارد انسان در زمین توهین کند. پلیس سوئد میدانست که این اقدام خطرات امنیتی در پی دارد، اما مطابق بیانیه صادره، معتقد بود این خطرات «این ماهیت را ندارد که بر اساس قوانین فعلی تصمیم برای رد درخواست را توجیه کند»، یعنی صرف آنچه ممکن بود باعث رد درخواست صدور مجوز شود، خطرات امنیتی بوده، آن هم اگر ماهیتی داشته باشد که...! وگرنه اصل توهین به مقدسات و عقاید دیگران اشکالی ندارد!
پلیس سوئد ابتدائاً مجوزی برای این تجمع صادر نکرد، اما دادگاه استیناف تصمیم پلیس را رد کرد. پلیس دلیل تصمیم رد چنین تظاهراتی را نگرانیهای امنیتی بعد از اهانت به قرآن در مقابل سفارت ترکیه در ژانویه که هفتهها اعتراضات، تحریم کالاهای سوئدی و تداوم مخالفت ترکیه با عضویت سوئد در ناتو را در پی داشت، عنوان کرده بود. پلیس سوئد نیروهای کمکی از سراسر کشور را فراخوانده تا ژست آزادی بیان سیاستمداران سوئدی خدشهدار نشود و مراسم قرآنسوزی حتماً برگزار شود! سیاستمداران سوئدی گرچه در کلام، از هتک حرمت قرآن انتقاد کردهاند، اما مدعی هستند باید از «آزادی بیان» دفاع کرد!
سرانجام این مراسم شنیع برگزار شد و خشم مسلمانان را برانگیخت.
آزادی بیان برای همه محترم باشد!
هیچ کشوری به قدر عراق فضای ملتهب علیه سوئدیها را تجربه نکرد. مردم مسلمان عراق پرچم پادشاهی سوئد را از سفارت این کشور در بغداد پایین کشیدند، به داخل سفارت ریختند و آن را تحت نظر خود قرار دادند. اخبار غیررسمی و نیز پایگاه خبری العهد میگوید که دیپلماتهای سوئدی و کارکنان سفارت سوئد از ترس معترضان، سفارت را ترک کردند، اما منابع رسمی این خبر را تأیید نکردهاند.
اولف کریسترسن، نخست وزیر سوئد در اولین اظهار نظر بعد از هتک حرمت به قرآن کریم از سوی شهروندان سوئدی، بدون محکوم کردن این اقدام و هرگونه توضیح اضافه، خواستار حفظ آرامش شد.
او در واکنش به خشم عراقیها از آتش زدن قرآن و حمله به سفارت این کشور در بغداد گفت: «واضح است که ورود غیرقانونی افراد به سفارتخانههای سوئد در کشورهای دیگر کاملاً غیرقابل قبول است. من همچنین فکر میکنم که ما باید در اینجا در سوئد آرامتر باشیم. وضعیت امنیتی جدی است و دلیلی برای توهین به افراد دیگر وجود ندارد.»
خشونت و آشوب البته مورد تأیید نیست، اما از زاویه عقاید مورد قبول و مورد تبلیغ غرب، نخست وزیر سوئد نمیتواند نسبت به حمله به سفارت کشورش در بغداد یا هر اقدامی از این دست، معترض باشد. وقتی قرآنسوزی به اسم آزادی بیان توجیه میشود، طبق همین اعتقاد باید آزادی بیان مردم عراق در حمله به سفارت سوئد در بغداد هم محترم دانسته شود. فقط هم موضوع حمله به سفارت نیست، آزادی بیان مورد ادعای غرب، هر عملی- تأکید میکنیم هر عملی- را توجیه میکند و مجوز میدهد.
دولتهای عراق، یمن، اردن، ترکیه، مراکش، عربستان، فلسطین، کویت، لبنان، مصر، روسیه، امریکا، شورای همکاری خلیجفارس، پارلمان عربی و بسیاری نهادهای غیردولتی مسلمانان اقدام سوئد در مجوز دادن به قرآنسوزی را محکوم کردهاند.
چرا مقابل سفارت ترکیه؟
سوئد البته با موضوع قرآنسوزی بازی سیاسی هم راه انداخته است. در بحبوحه بحران اوکراین موضوع عضویت سوئد و فنلاند در ناتو مطرح بود و ترکیه تنها مخالف آن بود. سوئد از ابزار قرآنسوزی برای فشار بر ترکیه برای موافقت با این الحاق استفاده کرد و گاه هم با عدمصدور مجوز با هدف جلب توجه سران آنکارا بهره برد. سال گذشته مجوز قرآنسوزی در مقابل سفارت ترکیه در استکهلم صادر شد و حالا شاید بتوان دریافت چرا از میان این همه کشورهای اسلامی، قرآنسوزی مقابل سفارت ترکیه انجام گرفت.
همچنین موضوع درخواست ترکیه از سوئد برای برگرداندن ۱۳۰نفر از اعضای گروه پ. ک. ک به این کشور که در سوئد پایگاه و حضور گستردهای دارند، به مسئلهای چالشبرانگیز میان آنکارا و استکهلم تبدیل شده است، لذا میتوان گفت بازی سوئد با مقدسات مسلمانان به ادعای آزادی بیان هم مرتبط نیست و ابزاری برای بهرهبرداریهای سیاسی سوئد در مسیر منافع خود است، البته اردوغان هم پس از ماجرای قرآنسوزی آب پاکی را روی دست سوئدیها ریخت و گفت به دلیل قرآنسوزی توسط یک راستگرای افراطی، سوئد دیگر نمیتواند روی حمایت ترکیه برای پیوستن به ناتو حساب کند.
وقتی پارلمان ترکیه با پیوستن سوئد به پیکره ناتو موافقت کرد، پلیس هم گفت تجمع قرآنسوزی خطرات امنیتی دارد و به آن مجوز نمیدهد، اما گویا سوئد همچنان دنبال رضایت دولت ترکیه است که باز تجمعات قرآنسوزی آن هم در عید قربان مجوز میگیرد.
واکنش ایران
هتک حرمت قرآن کریم در سوئد، کاردار سفارت سوئد در تهران در غیاب سفیر این کشور را به وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران کشاند و این دیپلمات سوئدی توسط مدیرکل غرب اروپای وزارت امور خارجه به این وزارتخانه احضار شد.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه نیز پیش از این، اقدام توهینآمیز صورتگرفته در سوئد را شدیداً محکوم کرده و گفته بود: دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران همانند سایر مسلمانان و آزاداندیشان جهان چنین اهانتی را برنمیتابند و به شدت آن را محکوم میکنند.
مدیرکل غرب اروپا در احضار کاردار سوئد ضمن محکوم کردن اقدام اخیر صورتگرفته در سوئد در اهانت به مهمترین مقدسات اسلامی، سکوت و رفتار منفعلانه دولت سوئد را عاملی برای جسورتر شدن ناقضان یکی از اصول بنیادین و بدیهی حقوق بشر، یعنی اصل احترام به ارزشهای دینی و آسمانی برشمرد. به کاردار سوئد اعلام شد در حالی که این روزها مسلمانان در حال انجام مناسک حج و بزرگداشت شعائر دینی و اسلامی هستند، اهانت به مقدسات آنها صرفاً در مسیر نفرتپراکنی و خشونتطلبی با سوءاستفاده از اصل آزادی بیان است.
مدیرکل غرب اروپا در احضار کاردار سوئد با بیان اینکه پیش از این نیز مشابه این اقدام نسنجیده در خاک سوئد انجام شده و مراتب ناخرسندی جمهوری اسلامی ایران قبلاً به طرف سوئدی منعکس شده بود، گفت: اگر سوئد بموقع جلوی اینگونه اهانتها را میگرفت، الان شاهد هتک حرمت مجدد مقدسات اسلامی نبودیم.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران همگام با جهان اسلام، هرگونه تعرض به کتاب مقدس مسلمانان جهان و نیز مجوز صدور چنین اقداماتی را تحمل نمیکند، لذا انتظار میرود دولت سوئد به بدیهیترین وظیفه خود در ممانعت از اهانت به ارزشهای معنوی و دینی مسلمانان به صورت مسئولانه، مؤثر و بازدارنده عمل کند. نمای نزدیک
رئیسجمهور: جامعه اسلامی از این توهین نخواهد گذشت
همراهی دولت سوئد با توهینکنندگان به قرآن کریم، واکنش رئیسجمهوری اسلامی ایران، سیدابراهیم رئیسی را هم برانگیخت. رئیسی که در سفر به استان کرمان به سر میبرد، در بخشی از سخنرانیاش در جمع مردم رفسنجان گفت: امروز تهدیداتی علیه دین و ارزشهای دینی در کشورهای اروپایی وجود دارد که مدعی آزادی و احترام به عقیده دیگران هستند؛ به ارزشمندترین کتاب که برای هدایت بشر آمده اهانت میکنند، نه فقط ۲ میلیارد مسلمان قلوبشان جریحهدار میشود، بلکه تمام ادیان الهی و آسمانی قلوبشان جریحهدار میشود.
رئیسی بیان داشت: توهین به قرآن، توهین به همه ادیان الهی و توهین به انسانیت، بشریت و همه ارزشهای الهی است و جامعه اسلامی از این توهین نخواهد گذشت. وی اضافه کرد: مسلمانانی که گرداگرد کعبه طواف و نام خدا را بر زبان جاری میکنند، بیزاری و نفرت خود را از اهانت به ساحت مقدس عزیزترین عزیزانمان ابراز میکنند و آنچه مهم است اینکه جوانان بدانند اینها که مدعی توجه به آزادی بیان و عقیده هستند، چگونه مستبدانه و مستکبرانه مقدسات مسلمانان را مورد اهانت قرار میدهند که این اهانت قابل گذشت نیست و جوانان بدانند اینها دروغ میگویند و طرفدار آزادی بیان، قلم و عقیده نیستند، اگر طرفداری آزادی بیان بودند، به قرآن که جلوه آزادی است و به بشریت آزادی میآموزد، توهین نمیکردند.
سایر اخبار این روزنامه
جبهه اصلاحات ازخیابان به صندوق رأی بازگردد
عینک کهنه و وضوح اندک سیاستگذاری فرهنگی ما
رخنمایی هیولای فرونشستها
نسخهپیچی آزاد به بهانه قطعی سیستم!
صدای پای آبتصفیهشده
اعتراض کنید کتک میخورید!
فوتبال ورشکسته است، کتمان نکنید
شلیک پلیس فرانسه به جمهوری پنجم
راهبرد امریکا در «خرید زمان» به جای توافق
تغییر استراتژی جنگی روسیه از دالان واگنرها
سونامی اخبار بد
سکولاریسم قرآنسوز و خشونتآفرین غربی
انتخابات تناسبی نه تنها تبعیض نیست که عدالت است
این هیولا چشم در چشم ما دوخته است!
لانه کردن شیطان در حفره اختلافات برلین- پاریس