اتحاد نفتی مسکو و ریاض


گروه انرژی:وزیر انرژی عربستان طی اظهاراتی تأکید کرد که اقدام اخیر این کشور و روسیه به عنوان بزرگترین صادرکنندگان نفت جهان برای تمدید برنامه کاهش تولید نفت نشان دهنده کار تیمی قوی بین ریاض و مسکو است. به گزارش تجارت به نقل از راشاتودی، عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان طی اظهاراتی در روز چهارشنبه تأکید کرد که اقدام اخیر این کشور و روسیه به عنوان بزرگترین صادرکنندگان نفت جهان برای تمدید برنامه کاهش تولید نفت نشان دهنده کار تیمی قوی بین ریاض و مسکو است. بر اساس این گزارش، عربستان سعودی روز دوشنبه اعلام کرد که کاهش تولید داوطلبانه خود را به میزان یک میلیون بشکه در روز برای یک ماه دیگر تمدید می کند و این برنامه شامل ماه اوت می‌شود، در حالی که روسیه به طور همزمان از کاهش صادرات 500 هزار بشکه در روز طی ماه آینده میلادی خبر داد. این کاهش به 1.5 درصد از عرضه جهانی خواهد رسید. وی در نشست مدیران شرکت‌های بزرگ نفتی با وزرای اوپک در "سمینار بین‌المللی اوپک پلاس" گفت: همین که مشاهده کردید ما در روز دوشنبه نه تنها با تمدید (کاهش تولید نفت)... بلکه با تأیید طرف روسیه به بازار آمدیم، کاملاً گویای این (اتحاد) است. عبدالعزیز در ادامه تأکید کرد که همکاری عمیقی بین عربستان سعودی و روسیه به عنوان بخشی از ائتلاف اوپک پلاس وجود دارد و متعهد شد "هر کاری که لازم باشد" برای حمایت از بازار نفت انجام دهد.
وی افزود: در آخرین اقدام این هفته، بله، همه ما به کاهش داوطلبانه (تولید نفت) خود ادامه می‌دهیم، اما باز هم، بخشی از کاری که با همکارانمان از روسیه انجام داده‌ایم، بدبینی‌ها در مورد آنچه بین عربستان و روسیه می‌گذرد را نیز کاهش داده است. وزیر انرژی عربستان از کاهش تولید نفت روسیه استقبال کرد و آن را معنی دار توصیف کرد زیرا بر صادرات تأثیر می گذارد و خاطرنشان کرد که این اقدام داوطلبانه بوده است نه تحمیلی. اوپک پلاس، گروهی متشکل از سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش از جمله روسیه است که حدود 40 درصد نفت خام جهان را تولید می کنند. این گروه از نوامبر 2022 تولید نفت خود را کاهش داده است. همچنین قیمت نفت در روز دوشنبه حدود 3 درصد افزایش یافت و به بالاترین رقم طی 9 هفته گذشته رسید، به‌نظر می‌رسد نگرانی درمورد کمبود عرضه از احتمال رکود اقتصاد و کاهش تقاضا به‌خاطر افزایش نرخ بهره بانکهای مرکزی بزرگ دنیا فراتر رفته باشد. قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال با 1 دلار و 95 سنت معادل 2.55 درصد افزایش به 78 دلار و 47 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با 2 دلار و 6 سنت معادل 2.87 درصد افزایش 73 دلار و 86 سنت معامله می‌شود. این بالاترین قیمت نفت برنت از ابتدای ماه مه و همچنین بالاترین قیمت نفت آمریکا از بیست و چهارم مه بوده است، هر دوی این شاخص‌های نفتی حدود 5 درصد طی یک هفته گذشته افزایش قیمت داشتند. نفت برنت بعد از دو ماه که بین 73 تا 77 دلار در هر بشکه متوقف مانده بود، حالا برای اولین بار از اواسط آوریل از این محدوده فراتر رفته است. عربستان و روسیه به‌عنوان بزرگترین صادرکنندگان نفت دنیا اعلام کردند باز هم تولید خود را پایین می‌آورند، بدین ترتیب کل کاهش تولید ائتلاف اوپک‌پلاس به 5 میلیون
بشکه در روز می‌رسد که معادل 5 درصد از تقاضای جهانی نفت است. تحلیلگران عقیده دارند کاهش تولید ائتلاف اوپک‌پلاس بازار را در نیمه دوم سال جاری میلادی با کمبود مواجه می‌کند و قیمت نفت را بالا می‌برد. اوپک همچنان پیش‌بینی خوشبینانه خود در مورد رشد تقاضای نفت در سال آینده میلادی را حفظ کرده است. کاهش ارزش دلار به پایین‌ترین رقم طی دو هفته گذشته هم از قیمت نفت حمایت کرده است. رشد اشتغال در آمریکا آهسته‌تر از حد انتظار بوده، اما همچنان آن‌قدر مثبت است که فدرال رزرو را تشویق به ادامه سیاست افزایش نرخ بهره در ماه جاری میلادی کند. پایین آمدن ارزش دلار خرید نفت را برای دارندگان سایر ارزهای دنیا ارزان‌تر می‌کند و تقاضا برای آن را بالا می‌برد. از طرف دیگر بالا رفتن نرخ بهره رشد اقتصاد را کند می‌کند و تقاضا برای نفت را پایین می‌آورد. در این بین، یک منبع دولتی به رویترز گفت: وعده اخیر روسیه برای کاهش صادرات نفت، مستلزم کاهش مشابه در سطح تولید نیست. آمار شرکت تحلیل انرژی ورتکسا نشان داد در حال حاضر حدود ۱۰.۵ میلیون بشکه نفت سعودی در ذخایر شناور در نزدیک بندر عین سخنه مصر قرار دارد که از اواسط ژوئن، نیمی کاهش پیدا کرده است. شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز روز جمعه اعلام کرد شرکت‌های انرژی در آمریکا، هفته گذشته تعداد دکل‌های حفاری نفت و گاز طبیعی را برای نخستین بار در ۱۰ هفته گذشته افزایش دادند که به دلیل بزرگترین افزایش هفتگی تعداد دکل‌های حفاری گاز از اکتبر سال ۲۰۱۶ بود.