آثار مکتوب حجاب کمیت مقبول، کیفیت پاشنه آشیل

مسئله حجاب به عنوان یکی از مهم‌ترین مفاهیم دینی و اجتماعی بنیادین کشور و نظام جمهوری اسلامی از گذشته تا امروز مطرح است. میزان اهمیت این موضوع با بررسی میزان برنامه‌ریزی و بودجه‌های مالی اختصاص داده شده از سوی دشمنان اسلام برای تضعیف این ارزش اسلامی مشخص می‌شود.
به جرئت می‌توان گفت کشور‌های مخالف ایران اسلامی با پی بردن به اهمیت و نقش مهم زن در نظام خانواده و انسجام جامعه و حفظ هویت دینی و ملی ایرانیان، برنامه‌ریزی‌های فراوان نموده وبودجه‌های سنگینی را برای این مسئله اختصاص داده‌اند. بنابراین فعالیت نهاد‌های فرهنگی ما هم در این زمینه باید دقیق، هدفمند و هوشمند باشد.
اقدامات دشمن طیف متنوعی را در بر می‌گیرد که حمایت از فعالیت ۴۰۰ شبکه خارجی فارسی زبان، تولید فیلم‌های سینمایی باموضوعات غیراخلاقی و غیردینی و پخش آن در جامعه، تلاش برای فراگیرکردن ماهواره و شبکه‌های اینترنتی، پرورش قهرمانان فاسد، اما جذاب برای نوجوانان و جوانان کشور درحوزه رسانه تا ورود به عرصة تولید لباس‌های نامناسب و دور از شأن جامعه ایرانی و اسلامی و ترویج پوشش‌های غلط، غیرعفیفانه و تلاش برای تبلیغ سبک زندگی غربی متعارض با فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی در حوزه مد و لباس بخشی از این موارد است.
ازآنجایی که بحث حجاب یک موضوع فرهنگی است جمهوری اسلامی تلاش کرده به این موضوع با نگاه فرهنگی برخورد و در بخش‌های مختلف فعال در حوزه فرهنگ، برای آن برنامه‌ریزی کند. یکی از مهم‌ترین حوزه‌های فرهنگی اثرگذار در موضوع عفاف و حجاب تولید کتاب و محتوا‌های مکتوب است.


به طور کلی با نگاه به آمار تولید کتاب و نشر می‌توان نتیجه گرفت میزان توجه و تمرکز نویسندگان و ناشران بر این موضوع نسبت به گذشته افزایش یافته به طوری که طی پنج ماهه گذشته تعداد بیش از ۶۵ عنوان کتاب با موضوع عفاف و حجاب ترجمه، تألیف یا تجدید چاپ شده است که در این میان آثار تألیفی ۳۱ عنوان چاپ اول و ۳۳ عنوان را آثار تجدید چاپ شده به خود اختصاص داده است. بیشترین محور کتاب‌های چاپ شده رمان‌هایی با موضوع حجاب، داستان‌هایی از پیامبران و ائمه با موضوع اهمیت حجاب ویژه کودک و نوجوان است. طی سالیان گذشته دستگاه‌های فرهنگی ما در امر تبیین و ضرورت عفاف و حجاب در جامعه و مضرات کمرنگ شدن آن غفلت کرده‌اند و به خوبی پاسخگوی شبهات و سؤالات نسل نوجوان و جوان نبوده‌اند و بحث حجاب صرفاً یک امر دینی واجب معرفی شده که تخطی ازآن گناه بزرگی است. در حالی که شایسته بود به سایر ابعاد این مسئله پرداخته شود و با پاسخ به شبهات و سؤالات در این زمینه علاوه بر بحث دینی و فقهی آن راه بر سوءاستفاده‌کنندگان و دشمنان کشور و اسلام بسته می‌شد.
بدون تردید نظام مقدس جمهوری ­اسلامی در صورتی که بخواهد با این گونه هجمه‌ها و فشار‌های خارجی دشمنان قسم خورده‌­اش مقابله نماید باید در چشم انداز تولید آثار فرهنگی کشور در تمامی حوزه‌ها به‌ویژه کتاب و محتوا‌های مکتوب، به‌خصوص در بخش کودک و نوجوان که اکنون سهم آن ناچیز است اهمیت بیشتری قائل شده و از طریق تولید آثار فاخر از یک سو اقدام به پاسخ به شبهات و سؤالات قشر کودک، نوجوان و جوان جامعه نماید. از سوی دیگر عرصه را برای فضای تبلیغاتی و ترویجی فرهنگ غلط غربی تنگ‌تر و از گرایش بیش از پیش مردم جلوگیری نماید.
* کارشناس حوزه فرهنگ